Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co jedza wasze 8 miesieczne maluchy, jadlospis

Polecane posty

Gość gość

Witam. Moja corezka je coraz mniej mleka nie wiem czym je zastapic i o jakiej porze. Otoz o 8.00 je mleko z kaszka ryzowa okolo 210 11.30 je deserek owocowy plus biszkopt 14.00-14.30 obiadek potem okolo 17 powinna jesc mm alr go absolutnie nie chce, czasami wypije 50 ml a potem okolo 20.00 je mleko z kleikiem czasami 180 zasami 200 ml. Nie wiem co mam jej podac w zamian. Kiedys zamiast owockow o 11 jadla butelke mm(a owocki popoludniu) ale ja odrzucila i zamienilam posilki. A teraz mala nie chce wogole butelki popoludniu, wydaje mi sie ze za malo je? Sa tu jakies doswiadczone mam

Gość gość
boję się że nie urośnie bo już zaczyna popalać

Gość gość
Nikt nie pomoze?

Gość gość
Juz jej się mleko przejadło:)jogurt dla dzieci, np z platkami jaglanymi zwykły banan- moja uwielbia, jajecznica, kasza kukurydziana ryżowa mleczna bułka np flipsy itp

Gość gość
A co je na obiadek? Podajesz jej duże porcje. W sumie powinna zjadać około 900ml.

Gość gość
Niemowlakowi nie można podawać za dużo owoców. Dostaje już deserek, więc banan odpada. Mleczna bułka nie wydaje mi się dobra dla małego dziecka.

Gość gość
Ja pytałam o podawanie jogurtu panią doktor dla tak małego dziecka i pani doktor stwierdziła, że jeszcze lepiej nie.

Gość gość
kleik ryzowy/kukurydziany na wodzie +owoc owsianka na mm budyn na mm własnorecznie robiony kasza manna ?

Gość gość
Malutka zjada juz i mleko z kaszka i mleko z kleikiem wiec nie chcialabym jej dawac tego dwa razy dziennie. Obiadek zalezy czasami potrafi zjesc duzy sloiczek obiadku gotowego czy tala sama ilosc zupki gotowanej przezemnie. Owocki to przewaznie swiezy banan, jablko,gruszka itp. czy jakis kompocik ze sloiczka czasem duzy czasem maly dodam tez ze pije soczek rozcienczony z woda powiedzialabym 1 do 4 czasami uda sie jej wypic sama wode i tu czasami tez jest 150 ml czasami wiecej czy mniej. Zalezy mi by cos zjadla pomiedzy obiadkiem a kolacja no no przeciez od 2 do 8 to za dlugo. Czytalam cos o kisielku domowym ale przeciez codziennie nie bede jej dawala kislu tak samo o jogurcie naturalnym zdania sa podzielone. Naprawde nie wiem co mam jej dac, jestem w kropce :(

Gość gość
jogurt jak najbardziej możesz podawac, tylko nie jakieś zabarwiane danonki- naturalny, dodaj do niego owoce, trochę dżemu itp.

Gość gość
babyfood.blog.pl

Gość gość
ha ha ha ale sie usmialam! ale czy wy na serio czy polska teraz taka zacofana jest? 333 www.youtube.com/watch?v=X9NY5T6P4A4

Gość gośćMonia
kasza jaglana ugotowana na wodzie (miękka ma być :) zblendowana na budyń z duszonym jabłkiem lub bananem czy innymi owocami :)

Gość gość
Ale skoro zjada owocki przed obiadem to moze jesc jeszcze w budyniu czy z jogurtem?

Gość gość
to podaj jogurt z biszkoptem, jak nie chcesz owoców, zawsze możesz je zamienić warzywami, awokado jest bardzo dobre i zdrowe

Gość gość
ja rozumiem ze wy czyli mamy tez jecie raz dziennie albo 2 cos ze sloika mmhhh no nie wiem golabki czy gulasz??? tak a nie laska ugotowac

Gość gość
Moja droga ja przy mojej 7mio miesiecznej corce nie mam jak sobie zrobic kawe czasem bo taka jest lobuziara. Wiec musze jej podawac obiadek ze sloiczka. Jasne ze bym chciala gotowac codziennoe cos swiezego ale poprostu sie nie da.