Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bezpłodne zawistnie zazdroszczą matką

Polecane posty

Gość gość

zrywają nawet kontakt z koleżankami, które zachodzą w ciążę, zazdroszczą szwagierkom, bratowym, toczą nienawiść, to pokazuje, jakimi egoistkami są. Czy ludzie sparaliżowani powinni unikać pełnosprawnych? Głusi nienawidzić słyszących, grubi-chudych? Moze wychodzi z nich prawdziwe 'ja'?

Gość gość
*matkom, pomyłka

Gość gość
Ja nie jestem bezplodna, mam 34 lata i zadnych opcji na posiadanie ojca dla dziecka juz chyba i owszem zazdroszcze. Ale nie zrywam kontaktu. Zazdroszcze ale nie negatywnie, poprostu tez bym chciala.

Gość gość
Widać, że autorka ma dzieci bo tego kompletnie nie rozumie. Nie powinnaś się wypowiadać na tematy, o których nie masz pojęcia i o uczuciach, o których nie masz pojęcia.

Gość gość
Dokładnie, nie byłaś nigdy zgwałcona, nie wiesz co czują zgwałcone kobiety, możesz sobie tylko wyobrażać. Masz dzieci, nie wiesz co czuje kobieta bezpłodna. I nigdy, przenigdy tego nie zrozumiesz dopóki nie przeżyjesz tego na własnej skórze.

Gość gość
Wiesz co? C h u j ci do tego!!! Ja mam dzieci i to jest moje największe szczęście. Nawet sobie nie wyobrażam cierpienia osoby, która ich mieć nie może.I do głowy by mi nie przyszło oceniać to, jak sobie z tym cierpieniem radzi. Odrobinę empatii.

Gość gość
Głupieście..jakoś jak ja nie miałam widoków na dziecko a bardzo chciaiałam je mieć, to z chęcią przebywałam z dzieciatymi i ich dziećmi. Nie miałam booolu dooopy i nie jestem zawistna :/

Gość gość
Dokładnie, nie byłaś nigdy zgwałcona, nie wiesz co czują zgwałcone kobiety, możesz sobie tylko wyobrażać. Masz dzieci, nie wiesz co czuje kobieta bezpłodna. I nigdy, przenigdy tego nie zrozumiesz dopóki nie przeżyjesz tego na własnej skórze. x Ja im współczuję, ale i neguję za takie zachowanie, znam 3 takie i naprawdę pałają nienawiścią, a to normalne nie jest i nie usprawiedliwia ich fakt nieposiadania dziecka, nikogo nie usprawiedliw taka nienawiść, bo o tym właśnie piszę, o chorej nienawiści i zazdrości.

Gość gość
Głupieście..jakoś jak ja nie miałam widoków na dziecko a bardzo chciaiałam je mieć, to z chęcią przebywałam z dzieciatymi i ich dziećmi. Nie miałam booolu dooopy i nie jestem zawistna :/ x I to jest zdrowe podejście, brawo!

Gość gość
Wiesz co? C h u j ci do tego!!! Ja mam dzieci i to jest moje największe szczęście. Nawet sobie nie wyobrażam cierpienia osoby, która ich mieć nie może.I do głowy by mi nie przyszło oceniać to, jak sobie z tym cierpieniem radzi. Odrobinę empatii. x Ale po co od razu takie słownictwo? Nie umiesz panować nad nerwami? Na dzieci też tak reagujesz? Kto tu pisze o empatii? Wulgarna baba?

Gość gość
Ty bezduszna i nieczuła hipokrytko , czy zdajesz sobie sprawę co piszesz, co czują te kobiety które nie pogą mieć własnego dziecka, nie czuc tego zycia które bije pod ich sercem, czuć pierwsze ruchy , widzieć na usg jak małe stworzenie wije sie w jej ciele. Ty wiesz ja też bo sama mam dzieci ale one moga tego nie doświadczyć to jest dramat dla kobiety nie jedna oddała by wszystko i żyła by z miesiąca na miesiąc za zycie które dała.

Gość gość
Ale po co od razu takie słownictwo? Nie umiesz panować nad nerwami? Na dzieci też tak reagujesz? Kto tu pisze o empatii? Wulgarna baba? Dobieram słownictwo do poziomu odbiorcy. I do poziomu mojego wzburzenia, jak czytam tematy takie jak ty. Tematy głupich, pustych bab, które nie mają nic innego do roboty, tylko jątrzyć i wtrącać się w sprawy, o których nie mają pojęcia. Nie, w takich sytuacjach nie tylko nie umiem, ale nawet nie chcę panować nad nerwami.

Gość gość
Dobieram słownictwo do poziomu odbiorcy. I do poziomu mojego wzburzenia, jak czytam tematy takie jak ty. Tematy głupich, pustych bab, które nie mają nic innego do roboty, tylko jątrzyć i wtrącać się w sprawy, o których nie mają pojęcia. Nie, w takich sytuacjach nie tylko nie umiem, ale nawet nie chcę panować nad nerwami. x To wypad niezrównoważona histeryczko stąd, wyżyj się na swoich bachorach->wypowiedź na twoim niskim poziomie rozhisteryzowana prostaczko. Jak ktoś nie potrafi dyskutować i używać argumentów, to obraża, tego samego nauczysz swoj****chory? Nie trudź się z odpowiedzią, za głupia jesteś na tę dyskusję, idź do tematu o kupkach, twój poziom.

Gość gość
no zniżać się do "dyskusji" z tobą pustaku nie będę. musiałabym odwiedzić Żuławy Wiślane. dobranoc.

Gość gość
Wyobraź sobie sytuację, że Twoje dzieci umierają i więcej dzieci mieć nie możesz. Już to widzę, że miałabyś ochotę na spędzanie radosnego czasu z koleżankami z dziećmi, bez nawet cienia smutku i słuchania jak to np.dziecko koleżanki nauczyło się jeździć na rowerku, albo powiedziało pierwsze słowo. Wątpię, że miałabyś ochotę spotkać się z jakimkolwiek dzieckiem. No chyba, że jesteś sado-masochistką i lubisz sobie na własne życzenie sprawiać przykrość

Gość gość
gość - wiesz, ale tematy o kupkach nikogo przynajmniej nie ranią, a ten temat może...

Gość gość
Gość 20:20 jak moje dziecko mam nie taką kupę jak powinno to ide do lekarza a nie wypisuje tu na kafe .

Gość gość
To nie jest kwestia zawiści, jak to nazwałaś, ale raczej unikania sytuacji, które bolą, ranią od środka i sprawiają, że masz ochotę strzelić sobie w łeb. Wiem, bo sama to przeżyłam, dopóki po 8 latach starań urodziłam dziecko. Też miałam ochotę odciąć się od wszystkich koleżanek z dziećmi. Nie dlatego, że im zazdrościłam, albo życzyłam źle, ale dlatego, że nie byłam w stanie patrzeć na to bez rozrywającego bólu w sercu. Tak więc mówienie, że one "toczą nienawiść", że są egoistkami jest kompletnie niezgodne z prawdą.

Gość gość
Autorko, akurat teraz to Ty wykazałaś się egoizmem i brakiem zrozumienia. Matki to są przecież święte krowy i nikt nie ma prawa im zazdrościć, albo czuć się smutno i ich towarzystwie.

Gość gość
Wstyd, że taki temat zakłada kobieta :( Dobrze ktoś napisał: trochę empatii.

Gość gość
Wydaje mi sie że autorka z tym zrywaniem znajomości zrobiła taki podjazd, ponieważ przeczytała post podejrzewam że mój ;)faktykcznie zerwalam znajomość ponieważ koleżanka do 8mies spotykała sie ze mna i udawała że w ciąży nie jest. To nie była zazdrość z mojej strony a raczej bezczelność z jej, jasne że nikt z ciąży tłumaczyć sie nie musi ale udawać ze sie w niej nie jest to raczej niezbyt normalne. I to często kobiety które nigdy nie zaznaly poronienia cp czy porodu martwego dziecka, w osmieszajacy sposób komentuja te strate.