Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy są jakieś minusy skończenia gimnazjum dla dorosłych

Polecane posty

Gość gość

Czy są jakieś minusy skończenia gimnazjum dla dorosłych

Gość gość
1. Wstyd,bo gimnazjum powinno się kończyć w wieku 15-16 lat, a nie będąc dorosłym. 2. Ale w przypadku nieukończenia gimnazjum, wstyd jest jeszcze większy.

Gość gość
Nie nie ma żadnych minusów, a raczej są same plusy. Przede wszystkim inaczej cię traktują w takiej szkole - lepiej, Zajęcia odbywają się co 2 tygodnie w sobotę i niedzielę. Nie ma problemów z nadrabianiem zaległości. Zaświadczenia, legitymacje są za darmo. Różnorodność wiekowa (plus). Więcej czasu dla siebie (możliwość pracy w tygodniu).

Gość gość
zgodzę się z przedmówcą. I do takiej szkoły wlicza się NOVA- szkoła dla dorosłych, gdzie gimnazjum jest za darmo i można się zapisać na dowolny semestr. Jestem tego przykładem, w Radomiu chodzę na semestr 5 i jest naprawdę super. Już mam połowę przedmiotów zaliczonych i to na wysokie oceny :)

Gość gość
kończysz gimnazjum dostajesz papierek, zapominasz najważniejsze co utrwaliłeś to umiejętność czytania, pisania i liczenia, to wszystko

Gość gość
Są same plusy. Ja polecam szkołę Delta Edukacja ;) Fajni nauczyciele i nie ma tam stresu !

Gość gość
Też znam tą szkolę :) chodzę tam do szkoły policealnej i jest świetnie :) Moim zdaniem nie ma jakichkolwiek minusów związanych z ukończeniem takiego gimnazjum :) Trzeba się tylko cieszyć, że są takie możliwości podjęcia nauki i uczenia się co 2 tygodnie w sobotę i niedzielę.

Gość gość
Popieram :) Fajna szkoła, sama tam chodzę - ekstra nauczyciele :D Można się tam wybrać

Gość gość
Ja idę tam w poniedziałek się zapisać :) Mieszkam koło Chorzowa, więc do Bytomia mam nie daleko :) A słyszałam że szkoła jest w centrum , więc nie będę musiała gdzieś dalej dojeżdżać :) co mnie bardzo cieszy

Gość gość
Ja zapisałam się kilka dni temu do szkoły Siódemka, ale chyba się przepiszę do w/w szkoły :D

Gość gość
Ja tam jestem zapisana i już miałam pierwszy zjazd :) Super atmosferka, polecam każdemu :) :D hihi

Gość gość
Takie szkoły to świetna szansa na przyszłość, dal osób, którym się nie ułożyło i chcą spróbować jeszcze raz. Minusów raczej nie ma, chyba, że gimnazjum nie ukończysz. Polecam rzucić okiem http://inf.edu.pl/

Gość gość
A ile trwa takie gimnazjum ? krócej, dłużej czy może tak samo ? Zastanawiam się nad przeniesieniem, ale jestem jeszcze osobą niepełnoletnią i nie wiem czy to jest możliwe ? Może ktoś wie ? czy mogę się zapisać na wyższy semestr ? czy od początku jak coś ?

Gość gość
Na wyższe semestry można się zapisać :) Jak jest osoba niepełnoletnia to zapis musi być z osobą prawną :)

Gość gość
Zapraszamy ostatni moment do zapisu ! ul. Dworcowa 10/2 Bytom Szkoła Delta Edukacja W ofercie: - Gimnazjum dla Dorosłych, - Liceum dla Dorosłych, - Szkoła Policealna (opiekun medyczny, technik weterynarii, technik bhp, kosmetyka itp.) Wszystko za free - bez ukrytych kosztów. Zaświadczenia, legitymacje wydajemy całkowicie bezpłatnie !

Gość gość
Zapraszamy ostatni moment do zapisu ! ul. Dworcowa 10/2 Bytom Szkoła Delta Edukacja W ofercie: - Gimnazjum dla Dorosłych, - Liceum dla Dorosłych, - Szkoła Policealna (opiekun medyczny, technik weterynarii, technik bhp, kosmetyka itp.) Wszystko za free - bez ukrytych kosztów. Zaświadczenia, legitymacje wydajemy całkowicie bezpłatnie !

Gość gość
Delta Edukacja jest również w Katowicach. Szkoła na prawdę przyjazna uczniom, godna polecenia :)

Gość gość
Chodzę do tej szkoły od ponad 1 roku razem z moją kuzynką i jest fajnie. Mamy superrrrrr nauczycieli, a to jest chyba najważniejsze. Za nic nie trzeba płacić fulll, wypas.

Gość Miśka550
Też polece Novą. Super warunki nauki. :P Minusów nie widziałam. Chodziłam w trybie zaocznym, szkoła za darmo, z nauką da się radę. :) i do tego fajne karty rabatowe oraz indywidualne karty słuchacza. :)

Gość gość
Dokładnie, tez chodze do NOVA we Wro i jestem całkiem zadowolona :) Minusów po takiej szkole nie ma, bo jak chcesz sie nauczyc to sie nauczysz :)Plusy są: szkoła darmowa, a z nauczycielami da się jak najbardziej dogadać. No i ważne że moge bez problemu pracować bo zajęcia sa co 2 tygodnie.

Gość gość
Ja chodziłam do szkoły Delta Edukacja i już ją skończyłam :) Polecam dla każdego !

Gość gość
Szkoła Delta Edukacja oferuje darmowe szkoły, bezpłatne legitymacje i zaświadczenia. Tryb nauki zaoczny - 2 razy w miesiącu ! Posiadamy: Gimnazjum dla Dorosłych Liceum dla Dorosłych Szkołę Policealną. Masz pytania ? Zadzwoń, napisz ... doradzimy ! :)

Gość gość
NOVA Centrum Edukacyjne we Wrocławiu zaprasza do zapisu do gimnazjum! W zawiązku z reformą edukacji jest to ostatnia szansa na to, aby ukończyć naukę starym trybem! Wpisowe 0zł!! Czesne 0zł!! Zapraszamy, ul. Oławska 4.

Gość gość
ZGARNIJ zniżki w komunikacji miejskiej, PKP, PKS, KINO, BAR, BASEN itp ! Zapisz się do naszej szkoły a otrzymasz legitymację lub potrzebne zaświadczenia do ZUS-u, MOP-su, zakładu pracy. Z nami same korzyści ! Rabaty u partnerów handlowych, zajęcia w centrum, własne pracownie, wykwalifikowana kadra! Ciekawe zajęcia i odpowiednie podejście do słuchacza! Co najważniejsze – BARDZO WYSOKA ZDAWALNOŚĆ EGZAMINÓW! Zacznij naukę już dziś! Zapraszamy do sekretariatu NOVA Centrum Edukacyjne przy ul.Dworcowej 39/1, czynnego od poniedziałku do piątku, w godzinach 10:00 - 18:00. Kontakt możliwy także pod nr telefonu - 883070678, 683070678, lub za pośrednictwem naszej strony internetowej - www.nova.edu.pl Czekamy właśnie na Ciebie!