Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaka pamiątka na Komunię?

Polecane posty

Gość gość

Oprócz Pisma Świętego, złotego krzyżyka i medalika? Co jeszcze się daje ?

Gość gość
Normalna pamiątka z życzeniami .

Gość gość
Tzn jaka? Kartkę z życzeniami już mam. Poszukuję pamiątki do 150 zł.

Gość gość
ja widziałam na allegro takie różance w pudełeczku na którym jest grawer z imieniem i datą komunii św, chyba taki kupie mojemu chrzestniaki.

Gość gość
A na cholerę tyle pamiatek , pierdułek itd? Bez sensu

Gość gość
Zapakuj te 150zł w ładną kopertę i sprawisz tym obdarowanemu 10000000razy większą przyjemność aniżeli kupując mu cokolwiek w sklepie z dewocjonaliami!

Gość gość
J/w po co tyle tego wszystkiego co zostanie schowane i nie wykorzystane???? Daj tę pulę w kopertę i będzie super!!

Gość gość
Właśnie. Biblia będzie leżeć na półce i zbierać kurz, wątpię żeby dziewięciolatka czytała ją przed snem.

Gość gość
Autorko weź sobie odpowiedz na proste pytanie wolisz 150zł czy kawałek tektury ozdobionej świecącą farbą z treścią której nawet nie przyswoisz a zainteresowanie tym nawet jeśli nastąpi będzie albo udawane albo krótkotrwałe? Twój chrześniak na pewno na coś zbiera-wiem bo wszyscy jego kumple tak robią! I cały świat chłopców w jego wieku!

Gość gość
Masz kartkę i chcesz jeszcze coś kupić? Jesteś chrzestną? -A co ty chcesz mu kupić? Biblię? Dziewczyno-biblię to on sobie przed snem w audiobooku puści na swoim mobilnym urządzeniu jak będzie chciał pełno bezpłatnych wydań w sieci dostępnych jest! Daj mu tą kasę będzie wiedział co z tym zrobić. Ale z Ciebie ciotka klotka ja pierdzielę ile masz lat?

Gość gość
Dokladnie j w. kaske daj. Ty bedziesz miala mniej kombinowania a dzieciak bardziej sie ucieszy. Moj bratanek kupił sobie po przyjeciu tv,aparat,telefon, i jeszcze jakies potrzebne konkretne rzeczy.

Gość gość
Raczej w każdym domu jest biblia. Ale w zeszłym roku też byłam na komunii chrześniaka dostał ode mnie zarówno około półtora tysiąca i biblię ponieważ zetknęłam się z jej wyjątkowym wydaniem-nie kupiłabym jej gdyby nie to że była wyjątkowa. Zresztą pani w sklepie polecała mi inne droższe ale że ja nie jestem pierwsza lepsza i kieruję się zdrowym rozsądkiem, nie byłam zainteresowana jej propozycjami i kazałam sobie pokazać tę, która stała na półce za nią. Obejrzałam poczytałam, posprawdzałam i pomimo że juz wcześniej zakupiłam pewne pamiątki to miałam słabość do tej bibli i wzięłam ale było mnie stać na to i świadomość tego że jadę na komunię miałam od 9lat wiadomo od dnia chrztu. Kiedy już przybyłam na przyjęcie zobaczyłam że inne osoby również przyniosły mojejmu chrześniakowi biblię-a w kopercie albo nic albo 50zł czy 100zł Oczywiście moje wydanie było bezkonkurencyjne Teraz pytanie-po co oni mu tyle tych biblii nakupili? Nie wiem. Wiadomo że to chrzestni dają najwięcej I wiadomo również że 9/10latek woli dostać pieniądze chyba że gości stać na rzeczy o których chłopak marzy-ale tutaj potrzebna już większego kalibru kasy i gestu.

Gość gość
Beznadziejne są Wasze wypowiedzi. Przecież to jest sakrament, a nie urodziny! Biblia będzie zbierać kurz? To na cholerę w ogóle szopka z Komunią? Wiadomo, że chodzi o Pismo Święte dostosowane do wieku. 150 zł w kopercie? Zaraz się rozejdzie, a pamiątka zostanie. Przecież oprócz tego jest też prezent. Jest prezent i jest pamiątka, co w tym dziwnego? To jest Komunia, nie urodziny, nie imieniny, a Wam już ta mamona do głowy uderzyła, Pismo Święte bleee, wszytko bleee, bo zbyt religijne. Czy Wy w ogóle wiecie o co chodzi w Komunii Świętej, czy tylko puste cyrki odstawiacie z tymi ślubami kościelnymi, Chrztem i Komunią?

Gość gość
Jest tyle okazji w życiu dziecka, na które można dać bogaty, wypasiony prezent czy kupę kasy w kopercie: urodziny, dzień dziecka itd, ale ludzie jakoś tak uparli się, że właśnie na Komunię wywalają najwięcej kasy. Tak jakby Szatan podszeptywał ludziom co robić, aby w tym dniu odciągnąć dzieci od tego co najważniejsze. Przecież to jest sakrament, Jezus umiłował ubóstwo, a ludzie robią wszystko, by w tym dniu było odwrotnie. I jeszcze psioczą na bogatych księży, a sami są nie lepsi, robią jarmark z Komunii Świętej. Zamiast prezentów powinien być rytuał, że dziecko komunijne obdarowuje czymś biednych, a w prezencie powinny być życzenia, obecność. Wszystko to jest działanie Szatana, ludzie idą za jego głosem. Nie słuchacie głosu Boga, a potem mówicie, że go nie ma. On do Was mówi, usłyszcie Go!

Gość gość
Ładna pamiątka to kilka dyszek na Livro. Naprawdę nie ma powodów do wydawania większej kasy. Taniej też kupicie, ale wydanie Biblii nie będzie tak ładne. A kolejna kwestia - konsultujcie się, żeby dziecko nie dostało dziecięciu takich samych prezentów.