Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co zrobić by wyglądać młodziej? Proszę o rady

Polecane posty

Gość gość

nie chcę wyglądać jak nastolatka ale chociaż na swój wiek, a wyglądam dużo stażej :( jestem ten sam rocznik co np. Małgorzata Socha (1980) a wyglądam jakbym była 10 lat starsza. Jak dodać twarzy młodości, świeżości bez liftingów, botoksów? Moja twarz jest szara, taka ziemista. Co do sylwetki to jestem zadowolona, jestm szczupła, dłonie, szyję też mam ok, bez zmarszczek. Nawet na twarzy nie mam zmarszczek tylko właśnie taką szarą cerę. No i włosy - mysi kolor, suche jak siano. Lato idzie i chciałabym wyglądać tak fajnie, świeżo I jak się ubierać? jak założe skórę to czuję sie jak dzidzia piernik, a jak żakiet i apaszkę to jak własna babcia. Taką mam urodę :O

Gość gość
*starzej, wybaczcie :) to ten wiek :)

Gość gość
Opalac sie na solarium i tlenic kudly :D:D

Gość gość
Rozjaśnij włosy. Blond jet dobrym pomysłem.

Gość gość
Przebywac duzo na swiezym powietrzu/ uprawiac sport, spac przy otwartym oknie, nie malowac sie, unikac klimatyzacji, wykluczyc alkohol, kawe,cukier, papierosy i zarwane noce :-)

Gość gość
Zrób jasne pasemka, ale nie u jakiejś tandeciary, tylko u dobrej fryzjerki. Regularny peeling twarzy, dobry krem. Co do ubioru, to trudno doradzic bo ja czuję sie dobrze i w podartych dżinsach i w eleganckiej kiecce, skórę uwielbiam:)

Gość gość
Naturalne kosmetyki, zdrowie jedzenie I sport, a przynajmniej spacery. Znalam kiedys dziewczyne ktora wygladala najmniej piec lat starzej niz w rzeczywistosci, mimo drobniutkiej figury, I kiedy zaczela biegac, zmienila sie diametralnie, twarz miala weecz promienna.

Gość gość
Hehe, mój rocznik;) Może na początek jakiś krem rozjaśniający do twarzy? Są chyba takie. Plus zmiana koloru włosów, generalnie ciemny postarza, więc może coś jasnego?

Gość gość
Ciocia mi opowiadala o takiej jednej kosmetyczce ze naprawde potrafi zatrzymac czas ale takie zabiegi sa drogie. Jesli Cie stac to sprobuj. Jesli nie probuj sama jakos tak zadbac o siebie. Kolor wlosow, fryzura, ubior. Mi sie wydaje ze wbrew pozorom np kolor wlosow trzeba dobrac moja tesciowa wyglada starzej w takim bardzo jasnym blondzie teraz ma stonowany i jest lepiej. Polecam podklad dermacol na pewno wszystko zakryje kazda niedoskonalosc tylko odcien o jeden ton jasniejszy niz masz cere. Ubior adekwatny do wieku rozowe adidaski i bluzy moga wygladac niekorzystnie. Sprobuj ladnych balerinek marynarke a kolory dobierz do siebie mozesz sprawdzic jakim typem urody jestes. Wiosna jesien lato czy zima i znajdz najbardziej pasujacych kolorow do siebie i sprobuj czy pasuje. Przede wszystkim wszystko zalezy od tego czy jestes wypoczeta i szczesliwa to tez ma wplyw na nasz styl bycia =) powodzenia =)

Gość gość
dziękuję za rady :) rzeczywiści z włosami powinnam coś zrobić niewątpliwie a i ruchu też mam mało Kursuje tylko na trasie praca - dom - przedszkole

Gość gość
Co do sochy, to daj spokój. jej ryj jest tak zbotoksowany, ze masakra:O spójrz na jej zdjęcia sprzed 10 lat, wyglądała jak własna matka.

Gość gość
Przebywac duzo na swiezym powietrzu/ uprawiac sport, spac przy otwartym oknie, nie malowac sie, unikac klimatyzacji, wykluczyc alkohol, kawe,cukier, papierosy i zarwane noce usmiech.gif Uprawiać sport najlepiej na świeżym powietrzu, chodzić spać najpóźniej o 22 (po północy nasz sen ma już o wiele gorszą jakość), używać kosmetyków organicznych (bez parabenów, bez chemii), jeść jak najmniej przetworzone posiłki, unikać nałogów (papierosy, alkohol)

Gość gość
Jesli chodzi o ubieranie się, to niestety nie ma wiele opcji dla osób w naszym wieku, ty akurat opisałaś skrajności - albo jak gimnazjalistka, albo jak babcia. Trzebaby poszukać jakieś nowoczesnej klasyki - jeżeli żakiet, to oryginalny krój i kolor, jeżeli spódnica, to prosta i dobrej jakości, podkreślająca sylwetkę, do tego ciekawa torba i buty. Klasyka niekoniecznie musi być to garsonka ze złotymi guzikami do pół łydki i apaszka;)

Gość gość
Kwasy, wit. C, niacynamid (popatrz na ofertę Biochemii Urody, E-naturalne, Zrób sobie krem)... To fantastyczne rzeczy na koloryt cery. Wewnętrznie po prostu zdrowa dieta.

Gość gość
aha, jeszcze ćwiczenia twarzy też potrafią pomóc :)

Gość gość
A masz kolory ubrań dobrane do typu urody? Bo to niesamowite, ile zwykły kolor bluzki potrafi zmienić: dobrze dobrany podkreśli kolor oczu, cerę, włosy, źle dobrany wydobędzie z twarzy wszelkie problemy, nada skórze niezdrowy koloryt...

Gość gość
Idź do kosmetyczki i fryzjera. Są dobre odżywki do włosów, a kolor najlepiej ożywić, pogłębić a nie radykalnie zmieniać. Dobre ścięcie też może dużo zdziałać. A co do cery- kosmetyczka pomoże zabiegami. Ale próbowałaś w ogóle w domu jakiś zabiegów, peelingów, maseczek? No i przede wszystkim odpowiednia dieta, wit. A i E, odpowiednia ilość snu, jak nie zadbasz o siebie od wewnątrz to choćbyś na głowie stawała, cudów nie będzie, najwyżej maskowanie problemów. A co do ubrań, wybieraj to w czym się dobrze czujesz. Lubisz żakiet? To zakładaj żakiet, wybierz jakiś świeży kolor w którym się dobrze czujesz, a apaszka nie jest niezbędnym dodatkiem. Ja ani żakietów, ani skór z ćwiekami nie lubię, noszę krótkie, kolorowe płaszcze.

Gość gość
Od czasu do czasu warto zafundowac sobie zabieg w zaufanym gabinecie. Ja uwielbiam http://esthetique.com.pl/, maja bardzo szeroka oferte i przystępne ceny :)

Gość gość
Tryb życia odbija się na wyglądzie kobiety a poza tym geny Mam 42 lata nie mam zmarszczek. Wyglądam na 10 lat młodziej ale Nie pije alkoholu Nigdy nie paliłam Nie stosowałam antykoncepcji hormonalnej Dużo śpię, nie zrywa nocy Spędzam dużo czasu na świeżym powietrzu Od zawsze nawilzalam skórę A poza tym jestem matką 4 dzieci I można jak się o siebie dba od zawsze a nie dopiero wtedy gdy już widać oznaki starzenia się. Wtedy już jest za późno i najlepsze kosmetyki nie pomogą ale jest jeszcze kosmetyka estetyczna

Gość gość
Wow witajcie roczniki 80 hehe. To ja tez sie dołączę. Miło mi że jest nas więcej. Nie mogę uwierzyć kiedy ten czas tak poleciał. Kurcza. Dopiero co miałam przecież 18 lat. Nie ogarniam tego. Miałam zawsze fajną figurę, wysoka i szczupła i to co czas i ciąża ze mną zrobiły to jest nie do wiary po prostu. Waga nadal ta sama co dawniej tylko wszystko zaczyna mi wiotczeć po prostu. Uda, tyłek, ramiona, brzuch, cycki. Wszystko! Ostatnio byłam na zakupach i to co zobaczyłam w podwójnym lustrze od tyłu to mnie po prostu zaszokowało i przeraziło. Takiego tyłka to ja nie miałam nigdy. Wyglądał jak nie mój tyłek. Tylko jakiejś innej baby.

Gość gość
15.23----matka 4 dzieci nie zarywająca nocy??? Zdradź jak to robisz :D

Gość gość
Nie tylko kosmetyczka. Znam "stare" znudzone życiem 20latki jak i "mlode" promienne 80tki. Wiek widac na twarzy, mimice, błysku w oku. Trzeba miec jak najdluzej cechy młodosci ( te pozadane) - zainteresowanie światem, ludzmi, energię, radość, aktywnośc umysłowa i fizyczną, nie zrzędzic, nie kwękac, nie mieć za złe i nie gorszyc sie wszystkim.

Gość gość
Dobra, dobra, ale filozofowanie odłóżmy póki co na bok, a wróćmy może do technicznej polemiki na temat poprawy kondycji skóry i ciała.

Gość gość
Moja mama ma 50lat i nie wyglada na tyle mimo papierosów (pali juz ze 30lat) alkoholu (ma taka mocna banie....ze kazdego faceta przepije a ze za kołnierz nie wylewa [nie mylić z alkoholizmem] to i czesto wypije cos mocnego) pracuje fizycznie i to od młodych lat, urodziła trójkę dzieci i nie cierpi sportu a o zdrowym żywieniu to jedynie słyszała ale nie stosuje. Mam nadzieje ze to geny...i mi tez sie te dobre trafiły :P choć ja nie pale, nie pije...

Gość gość
Nie ma co się bać liftingu. :) Zwłaszcza, że można zrobić taki zabieg bez skalpela i bezinwazyjnie. Ja robiłam w http://maestriaklinikaurody.com/ i efekt jest naprawdę rewelacyjny.

Gość gość
Najlepiej poradź się dobrego lekarza np. chirurga naczyniowego. U mnie w Katowicach jest specjalista od tych spraw - moja koleżanka w gabinecie www.chirurgnaczyniowykatowice.pl pozbyła się zmarszczek metodą bezoperacyjnego liftingu.

Gość gość
Zacząć pisać na kafeterii, że wyglądasz 10lat mniej :D Kafeteriankom podobno pomaga :P

Gość gość
zrobić mezoterapię na bazie wit c. naprawdę! odżałować kaskę, bo efekty nieporównywalne do kremów, masek itp.

Gość gość
Bardzo wazne jest również stosowanie dobrej jakosci kosmetyków pielęgnacyjnych. Ze swojej strony mogę polecic ci te z oferty http://scananida.com.pl/ Maja w swoim skladzie wyłacznie skladniki najwyzszej jakosci

Gość gość
Dr Piotr Kardasz rekomenduje ALOES. Aloes dzięki swej wyjątkowej formie zawiera ponad 200 aktywnych składników, które wspomagają naturalne funkcje detoksykacji organizmu. Dzięki wysokiej zawartości przeciwutleniaczy nie tylko wzmacnia układ immunologiczny, ale również pomaga w dostarczaniu tlenu do komórek skóry, co przyczynia się do spowolnienia procesu starzenia oraz większa jej elastyczność. Sprawdźcie : https://duolife.eu/aloes.html Dla zainteresowanych: https://nataliasarnecka.myduolife.com/shop.html