Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Często robicie na obiad kotlety?

Polecane posty

Gość gość

Kotlety schabowe, mielone, czy oszukane schabowe z kurzej piersi. jecie to potem z ziemniakami i surówką czy jak? Często jecie takie obiady?

Gość gość
A na co Ci ta wiedza? To tajemnica mojej kuchni.

Gość gość
O matko, nawet nie pamiętam, kiedy ostatnio jakakolwiek forma kotletów u nas była, ze 2 miesiące temu co najmniej. Czyli masz odpowiedź, czy często robimy ;)

Gość gość
Czasem robię filety z piersi kurczaka, bez panierki, kiedyś na oleju, teraz w papierze odkąd się dowiedziałam o takim sposobie. Mielone jem w barze w pracy bo mają rewelacyjne, schabowe u mamy.

Gość gość
Dzisiaj miałam milelone z ziemniakami i buraczki, robię raz w tyg bo mąż lubi , ogòlnie codziennie mam mięso u mnie chłopaki i lubią pojeść, . W niedzielę miałam schabowe wczoraj kopytka z sosem z mięsem z łopatki. Jutro udka pieczone

Gość gość
Bo ja wiem ? Jak schabowe to 1 w tygodniu.. Jak mielone to 2 , bo obiad robie na 2 dni.. Z kuraka nie robie.. Czasem 1 w tygodniu sa jakies kotlety, czasem nie.. Pewnie tak srednio ze 3 razy w miesiącu czasami 4 :)

Gość gość
Owszem. przynajmniej rqz w tygodniu a czasami raz scahabowe raz mielone a raz z kurczaka w tym samym tygodniu. Lubimu mieso i nie ossczedzamy na nim. Bezmiesny obiad jest tylko w piatek.

Gość gość
Może z raz na 3-4 miesiące, może nawet rzadziej... Lubimy mięsa, ale robione w ciekawsze sposoby :)

Gość gość27
A moi faceci - maz i syn uwielbiają kotlety pod każda postacią i sa conajmniej 2 razy w tyg. Jak juz smażę to zeby starczyło na dwa dni i sa przeszczesliwi :D

Gość gość
Kotlety co 3 dni czyli "tradycyjna" kuchnia "polska", koszmar mojego dzieciństwa :o

Gość gość
Mój mąż i syn tez uwielbiają nawet córka się załapie. Ja nie lubię schabowych , pozostałe mogą byc. jak nasmażę dla rodzinki to przeszczęśliwi, nieraz jeszcze dojadają na kolacje w bułce .

Gość gość
Mielone to jedno z kilku dan obiadowych, ktore moj syn je... Dlatego sa srednio raz w tygodniu

Gość gość
Tylko jak mama jest u nas to ona robi , czyli ze trzy razy do roku

Gość gość
raczej rzadko, schabowe raz na pol roku, mielone może z raz w miesiącu, albo rzadziej. Mój syn (5lat) nie lubi zbytnio, mąż w pracy prawie codziennie zjada mielone czy schabowe, więc w domu staram się już coś innego przyrządzić. Królują zupy, jakieś gulasze, zapiekanki przeróżne no i jak to na śląsku.... rolada, kluski i kapusta :D

Gość gość
Schabowe raz na dwa tygodnie, z mięsa mielonego gotowane pulpety raz w tygodniu, z kurczaka tez rzadko bo u nas królują zupy.

Gość gość
raz na 2-3miesiace schabowe, mielone raz na miesiac ale na 2 dni. co raz ,miej jadamy miesa. kiedys to 5 dni w tyg bylo jakies danie z miesem a teraz raz na tydzien

Czasami ale jemy różnie kurczak, sałatki, pizzę tez zamawiamy z Party Pizza i wszystko ogólnie co nam przypasuje lub na co mamy przysłowiowego smaka :)

Gość gość
No a jakże , ja mam całą szafę kotletów :-)

Gość gość
Mi jak ise chce dobrego schabowego to zawijam się z meżem i idziemy do super restauracji Gruba Łycha k Lubawki. Przepyszna kuchnia. Każdy fan polskiej kuchni jak tu zje już nigdy nigdzie nie będzie chciał jadać .

Gość gość
O Boziu co za ujowa kryptoreklama :o :o 🖐️)))

Gość gość
Ja często robie mielone z piersi z kurczaka albo z indyka bo mój syn lubi, coś a la schabowe w panierce z piersi z kurczaka a ze schabu robie raczej bitki

Gość gość
Rzadko.