Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy depresja moze wplynac na to, ze ktos woli byc sam

Polecane posty

Gość gość

bo ja tak mam i nie wiem, czy to dziwne, ludzie chyba chca jakos zapelnic ta dziure w sercu, pustke, a ja nie mam sily na to. A nie chce zostac sama na stare lata,dobrze by bylo kogos miec...

Gość gość
może wpłynąć...też mam to co ty...

Gość gość
Ja w depresji właśnie zacząłem się bać, że zostanę sam. Według mnie poczucie samotności, izolacji i opuszczenia w depresji tylko ją nasila...

Gość gość
Chyba prawdziwej depresji nie mieliscie tylko zly humor...

Gość Kaya86
osoba chora na depresję powinna być pod stałą kontrolą psychiatry który postawi diagnozę, udzieli pomocy poprzez odpowiednią terapię oraz dobierze odpowiednie leki. Osoba chora na depresję wypiera swoje emocje, chciałaby być potrzebna i szczęśliwa, ale nie potrafi z powodu "burzy" substancji chemicznych jaka zachodzi w jej głowie. Kumulowanie negatywnych emocji powoduje że człowiek w końcu się poddaje i nie zależy mu już na niczym....dlatego bardzo ważna jest pomoc specjalisty

Gość gość
Ja nie chce nikogo obarczać sobą. Mecze sie 6 lat, raz jest lepiej raz gorzej. Co innego miec przejsciowe problemy ale nie takie jak ja od samego poczatku. Po co obciazac druga osobę , nie jestem egoistka.

Gość dlugowlosa na szpilkach
Chodzisz na terapie autorko?

Gość gość
Nie, chodze do psychiatry, mam leki, poczatkowy etap zobacze czy leki pomoga. Ja wlasnie tak mam, ze sie chyba poddalam i ciezko mi sie zmusic do czegokolwiek, wszystko jest szare, nie widze niczego dobrego w sobie, mezczyznie, czymkolwiek. Zanudzilabym faceta na smierc, mam przyjaciela, ktoremu chyba zalezy, ale nie chce byc z nim z tym poczuciem bezsensu.

Gość gość
nie wymagaj od siebie zbyt dużo i daj czasowi czas....ja leczyłam depresje kilka lat...był moment że było dobrze ale potem objawy wróciły.

Gość dlugowlosa na szpilkach
Dokladnie tak jak gosc wyzej napisal musisz uzbroic sie w cierpliwosc I malymi kroczkami odbudowac poczucie wlasnej wartosci ,zauwaz ,ze nie jestes sama -masz przyjaciela ,ktory Cie wspiera ,a to przeciez swiadczy o tym ,ze jestes wartosciowa ,glowa do gory i do przodu :)

Gość zosienkakos
Oczywiście że może, ale można ja leczyć i wtedy żyć normalnie. Jedyna rada w takiej sytuacji to wizyta np tutaj http://psychomedic.pl/psychiatra-warszawa . Pomogą ci wyjść z stanu depresyjnego. Sam zobaczysz że takie życie jest o wiele lepsze .

Gość pola343
Depresja to trudny temat. Niektórym udaje się uporać z nią szybko inni potrzebują więcej czasu ale można z tego wyjść i żyć normalnie. Jednak nieunikniona jest pomoc specjalistów i rodziny. Dobrą opinią cieszy się klinika w Warszawie http://psychiatra.eu/ warto sprubować.

Gość gość
Depresja to też wyjałowiony organizm bez ważnych witamin i minerałów. Należy zmienić dietę, uzupełnić braki. Na forum Cheops wam pomogą.

Gość gość
wy chyba nigdy nie mieliście depresji. W depresji nie chce się nikogo widzieć, czujesz kompletne załamanie masz myśli samobójcze, nie chcesz nikogo itp. tym się objawia

Gość gośćfkgmbgknb
to nieprawda sa różne rodzaje depresji,niektórzy chorzy mogą nawet pracować zawodowo i jakos sobie radzic także w kontaktach z ludzmi,nie każdy tez ma myśli samobójcze,znam kobiete kora w depresji potrafiła ogarniać dom,dzieci i na zewnątrz nikt nawet nie zauważył ze cos jej dolega

Mam nieco podobnie. Zdarzało mi się, że ludzie chcą, ale ja po prostu nie chcę, bo wydaje mi się, że nie spełniam ich oczekiwań, że mnie nie zaakceptują, że nie będziemy się razem dogadywać. I lubię być sama,ale z drugiej strony są momenty, teraz coraz częściej , że bardzo mi brakuje wsparcia u jakiegoś silnego, odpowiedzialnego faceta. I wiem też, że nie jest łatwo się niektórym otworzyć, ale może po prostu powiedzieć co czujemy,tej drugiej osobie. Odpowiedni ludzie, chyba zrozumieją czemu mamy takie słabe samopoczucie.

Gość luna890
Jeśli kogoś dotyka depresja, to w takim przypadku należy udać się na terapię. Tutaj http://rehab-terapia.pl/leczenie-depresji/ jest ośrodek, który zajmuje się leczeniem tego typu zaburzenia. Warto skorzystać z ich pomocy.

Gość gość
Terapia nie zawsze pomaga....co z tego ze sobie pogadasz ,wyzalisz sie opowiesz o swoich problemach a pozniej przychodzisz do domu i zostajesz sam.

Gość gość
Ale terapia nie polega tylko na wygadaniu się.

Gość gość
Dlatego dobrze mieć kochaną osobę która powie Uśmiechnij Się ;)

Gość gość
Ktos kto jest w depresji czasem nawet nie ma ochoty sie usmiechac albo nie ma sily.

Gość gość
Depresja jest choroba duszy,wiec trzeba zaglebic sie w swoim wnetrzu

Gość gość
2.36 A kto przy kochanej osobie myśli o depresji?:)) Toż to czyste szczęście!:))

Gość gość
Wlasnie depresja powoduje to ze czlowiek czuje sie niedoceniany,nieakceptowany,ma mysli destrukcyje,nic mu sie nie chce,jest poprostu nierozumiany przynajmniej to jest swiat czlowieka z depresja .Jest poprostu nieszczesliwy sam ze soba bo nie czuje sie dobrze.

Gość gość
3.06 Nie dogryzam, naprawdę.:)) Ale, tak mi się wydaje, że większość osób, to wie.:) Odpisałem ponieważ takie przypominanie nie wyrwie autora z depresji.

Gość gość
Ja też tak mam ale nie wykluczam że będzie to trwało w nieskonczonosc...dodam że nie uciekam przed ludzmi,potrafie swobodnie rozmawiać z nimi