Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak pomyśłu na imię dla trzeciego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Potrzebuję chłopięcego imienia. Mam jeszcze trochę czasu, nie muszę się już decydować, ale zaczynam o tym myśleć. Starsze dzieci to Ida i Roman. Teraz dumam nad trzecim. Może Janek? Co myślicie? Chcę, żeby w miarę pasowało do imion rodzeństwa.

Gość gość
pomysłu***

Gość gość
Teraz co drugi to janek. Do romka to pasuje tylko tutus albo atomek ;) a tak serio to Tomek albo grzegorz

Gość gość
Twoja dwójka ma beznadziejne imiona wiec łatwo znajdziesz 3 do kompletu.Ida,Roman,Igor pasuje

Gość gość
Nikt nie mówi na niego Romek. Wszyscy mówią normalnie Roman.

Gość gość
Mnie się podobają.

Gość gość
Tak czy siak Roman to masakryczne imie

Gość gość
I tego się trzymaj bo to twoje dzieci i tobie maja sie podobać ich imiona.Nawet jesli mi wydają sie beznadziejne pewnie imona moich corek bylyby denne dla ciebie

Gość gość
A jak maja na imie?

Gość gość
Co to znaczy ze się imię ma pasować? To zaczy ze nie można córek nazwać Zuzia i Weronika bo się nie rymuje?! Nigdy nie myślałam o imionach moich dzieci pod kątem tego czy do siebie masuja...tylko czy nam sie podoba ale jak kto lubi zrób sobie wyliczanke ida romek i atomek Stefan zdzislaw i malwinka a nastepna to kretynka :)

Gość gość
Roman to bardzo ładne i szlachetne imię. Rzymianin inaczej, albo rzymski.

Gość gość
Autorce nie chodzi o to żeby się rymowały tylko żeby pasowały stylem. Ludzie co za kretynki tutaj piszą. :o

Gość gość
Janek będzie ok moim zdaniem

Gość gość
Mi się podoba Szczepan

Gość gość
ida i roman to piekne klasyczne imiona, ale nie oklepane jak maria i jan co do trzeciego to nie wiem, moze hugo? olaf? erwin? bruno? samson? joachim? aurelian? egon?

Gość gość
Moim zdaniem już Ida i Roman nie pasują do siebie, ponieważ Iga jest "nowoczesna" i modna, a Roman trochę staroświecki i dla niektórych może być obciachowy. Janek nie podoba mi się, jest bardzo popularny w przeciwieństwie do imion rodzeństwa, poza tym dla mnie to imię jest mdłe i nijakie. Tomek i Romek brzmi śmiesznie, nawet jak mówicie do niego Roman, Igor zbyt podobne. Moje propozycje: Tobiasz, Witek, Olaf, Emil, Eryk, Łukasz, Bruno, Borys, Jonasz, Leon, Florian, Przemek, Radek

Gość gość
Ida to stare imie a nie nowoczesne, co ty pierniczysz. Roman nie jest staroswieckie. To ze u ciebie nie nadaja to niczyj problem. Ja znam babki 80 lat co sie nazywaja Ewelina, Malgosia itd

Gość gość
Tysiącpinćet

Gość gość
Logiczne większość imiona jest starych, ale Ida jest ostatnio modne. Roman w zeszłym roku nadano 29! razy więc rozumiem że wszystkie Romki są z twoich okolic. Ja nie mam problemu, że jest rzadko nadawane tylko stwierdzam fakt wredoto... no i co imię Małgosia to chyba normalne imie i popularne wśród starszych osób nawet moja babcia ma tak na imię i zmartwię cię Romka też mam w rodzinie

Gość gość
Nie, tylko tysiunc. Bez pińcet.

Gość gość
Ja znam 80 letnia Agnieszkę

Gość gość
matko przecież te imiona Agnieszka Anna Małgorzata mają kilka tysięcy lat jak nie lepiej to nic dziwnego że są Agnieszki i Małgorzaty.. Roman to też bardzo stare imię łacińskie oznacza słowo "rzymski"