Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kaszel a osluchowo czysto czyli co to?

Polecane posty

Gość gość

Czy to oznacza ze dziecku nic nie jest tylko tak sobie kaszle?

Gość gość
Podnoszę

Gość gość
to znaczy, że lekarz jest głuchy

Gość gość
może spływac katar do gardła i stąd kaszel.i nie lekarz głuchy,tylko nie każdy kaszel jest następstwem zap.płuc czy oskrzeli,więc tam będzie czysto,pomimo kaszlu.

Gość gość
Po prostu nie ma nic w oskrzelach czy płucach. A dziecko moze miec zaciek na tylnej scianie gardla i.. kaszle. Zaciek spowodowany katrem zwlaszcza alergicznym, który mu spływa, podraznione gardło wydzielajace sluz, który odkrztusza itp. Lub skurcz oskrzeli czesto na tle alergicznym, czy zapalenie krtani. Nie napisałas jaki to kaszel, suchy czy mokry. Dziecku ' coś " jest , trzeba obserwowac ..

Gość gość
Moje dzieci często kaszlą, a zmian osłuchowych nigdy nie miały...

Gość gość
Czyli pokaszle i mu przyjdzie.

Gość gość
glut spływa do gardla i je podraznia i dziecko kaszle

Gość gość
Kataru nie ma. Kaszel jest suchy. Na początku brzmiał jak po prostu odkaszlniecie kiedy jest suche powietrze ale mam wrażenie ze trochę się zmienił? Zaostrzyl? Mimo wszystko jest rzadko zazwyczaj po spaniu i nigdy na dworze.

Gość gość
roztocza ? może ? a nie kicha?

Gość gość
Kicha. Głównie po psiknieciu solą do nosa.

Gość gość
OBSERWUJ i słuchaj jak dziecko kaszle , bo moze rozwinąć się zapalenie krtani. Wtedy kaszel jest taki szczekający. Przechodziłam to już 3 razy u niemowlaka.

Gość gość
Na bank alergia! !!!!!!

Gość Bajka1612
alergia

Gość gość
Niekoniecznie alergia moj 2.5miesieczny tez czasem potrafi zakaszlec lekarz mowi ze to wiotka krtan i z czasem przejdzie

Gość gość
Wlasnie tego krupu sie boje dlatego zaczęłam się zastanawiać nad tym pokaslywaniem. Też się zastanawiam nad alergią ale nie mam pojęcia gdzie szukać alergenu skoro kataru nie ma, wręcz za suchy nosek. Jeszcze mi myśl przyszła ze to cofajacy się pokarm podraznia bo często przylapuje dziecko jak mieli w dziobie i przelyka.

Gość gość
to mogą być też migdałki , krzywa przegroda nosowa itd. itp. i trzeba to zbadać u laryngologa , ale nie u pierwszego lepszego konowała tylko laryngologa dziecięcego bo to może być problem laryngologiczny

Gość gość
O tego nie bralam pod uwage. Ale dziecko miało badany słuch i wtedy lekarz zaglądał do noska więc krzywa przegrode by chyba zauważył? Nie podejrzewam ze konowal to bylo w matce polce badanie. Niedługo mamy kolejną kontrolę to jeszcze go dopytam o to chyba ze przyczynę znajdę wcześniej.

Gość gość
Trochę starsze bo roczne dziecko potrafiło nas stresować kaszlem .Taka mała papuga :).Wiedział ,że kiedy kaszle ,poświęcimy mu 100% uwagi .Albo i więcej :). Dzieci są niesamowite .Nawet takie małe .Nic nie sugeruje . Może i alergia ,może coś innego .

Gość gość
Katar spływa do gardła i tyle

Gość gość
Nawilzaj gardlo

Gość Kubusiowamama1
Może jakas zwykła wirusówka. Mój syn przechodził ostatnio podobnie. Poszliśmy do pediatry osłuchała go i powiedziała że w osłuchowo czysto i to tylko lekki wirus. Przepisała syrop na kaszel Dicotuss Baby i po 3 dniach przeszło jak ręką odjął.

Gość gość
To moze być też alergia, tak jak już ktoś wcześniej pisał. Jak nadal się to będzie utrzymywało, to powinnaś wziąć dziecko na testy alergologiczne, np. do http://www.mediluxclinic.pl/. Będziesz miała pewnośc.