Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża u pulchnej kobiety.

Polecane posty

Gość gość

Witam mam 21 lat obecnie ważę 91 kg przy wzroście 165cm mam 117 cm w brzuchu. Czy jak zajdę w ciążę to będzie widać brzuszek ciążowy. I ile mniej więcej przytyje w trakcie ?

Gość gość
raczej nie będzie widać

Gość gość
witaj :) w pierwszej ciazy wazylam 98 kg i do porodu mialam 110 kg brzuch bylo widac okolo 7 msc z druga ciaza bylo tak samo majac wiekszy brzuch dziecko ma duzo miejsca ale bedzie widac

Gość gość
Pulchne to jest ciasto, Wy zwyczajnie bylyscie/jesteście grube/upasione. A planowanie dziecka wtedy to skrajna nieodpowiedzialnosc

Gość gość
Zastanawiasz się, czy będzie widać ciążę, ale to, że teraz masz szpecący wylewający się ze spodni brzuchol wielkości 7 miesiąca, to cię jakoś nie martwi. Pytasz ile przytyjesz, no ile to zależy od ciebie, bo ciężarna powinna przybrać na wadze, a nie tyć. Zgadzam sie z gościem 20:02 to nieodpowiedzialne ze względu na późniejsze obciążenie kręgosłupa i stawów. Do tego możesz mieć większe problemy z ciśnieniem i mnóstwo innych komplikacji.

Gość gość
gość dziś lepiej wielki brzuch ciążowy, niż wielki magazyn tłuszczu. Żeby nie było, też się tak swego czasu spasłam i wiem, że to nie jest ani estetyczne, ani zdrowe, ani wygodne. Nie wyobrażam sobie przy takim tłuszczowym brzuchu chodzić jeszcze w ciąży.

Gość gość
Ja z identycznej wagi startowałam w ciąży. Przytyłam 6 kg a 2 tyg po porodzie spadło mi dodatkowo 7. Czyli łącznie 13 :-) Ciąża przebiegala książkowo ale dbałam o dietę i chodziłam na basen 2-3x w tygodniu. Poròd 1,5h bez komplikacji. To był mòj drugi. Więc zalecam ****** pilnowanie diety i jest szansa schudnąć mimo ciąży. Tylko wszystko z głową i oczywiście konsultacje z lekarzem :-) a brzuch ok 6 miesiaca był ciążowy.

Gość gość
Mieć taki obwód ? w zaawansowanej ciąży miałam mniej...

Gość gość
Nie wiem czy zajdziesz w ciążę z taką wagą.

Gość gość
23.00 dowartościowałaś się ? to teraz paciorek i spać !

Gość gość
Od kiedy to bycie przecietna kobieta jest dowartosciowywaniem? Moze mamy mowic, ze 21lat i 90kg to okaz zdrowia i normalnosci?

Gość gość
Mi każdy mówił że w ciąże nie zajdę i co?w ciąże zaszłam w pierwszym cyklu statań pomimo nadwagi w jej trakcie przytulam 7kg. Schudłam po dwa razy więcej potem tak mi się spodobało że schudłam już sama jeszcze 20 kg można?można tylko trzeba chcieć. Pozdrawiam

Gość gość
To po co czekac z chudnieciem do ciazy i tylko sobie zwiekszac prawdopodobienstwo komplikacji? Mozna schudnac przed. Jak macie lekka wade wzroku to tez jezdzicie samochodem "bo raczej bedzie ok" czy zakladacie okulary?

Gość gość
A kto ciebie zapłodni,jak wejdzie?

Gość gość
Czy będzie widac to ciezko powiedziec. Zajdz to sie dowiesz ;)

Gość gość
Raczej z taka nadwaga w ciaze nie zajdzie bo kto ja zaplodni

Gość gość
Gdyby tylko chude w ciąże zschodzily to by nie było tyłu tematów zdesperowanych staraczek! To co, wszystkie są otyle??? A już komentarz, że nie zajda, bo kto je zaplodni jest poniżej pasa :-o Uwierzcie, że facetom podobają się nie tylko wysuszone kosciste tyczki. A czy będzie widać brzuch, to zależy jaką masz budowę. Fakt, te 117 cm w pasie, to jest sporo, więc albo będziesz baaaardzo brzuchata albo brzuszek zginie w oponce ;-) Koniecznie zadbaj w ciąży o zdrową dietę, no i te bardziej puchate aż tak bardzo na wadze nie przybierają ale musisz uważać

Gość gość
Brzuszek ciążowy, chyba raczej kaldun

Gość gość
U mnie 6 miesiąc, nie widać nic.Zapinam się w spodnie sprzed ciąży,przytylam dwa kg jak narazie.

Gość gość
Ja zaszłam w ciąże w pierwszym cyklu przy wadze 90kg. Ciąże przeszłam lepiej niż nie jedna szczupła kobieta. Zero mdłości, wymiotów, bólu pleców, ciśnienie ok, badania w porządku, nie puchły mi nogi. Jedynie zgagę miałam okropną. Przytyłam niecałe 10 kg. Po porodzie nic mi zanadto nie spadło samo, cudów nie ma :). Teraz syn ma 3lata, ja ważę trochę poniżej 80. Chciałabym schudnąć jeszcze z 15 kg chociaż, żeby wyglądać jak człowiek.

Gość gość
Najpierw schudnij min 30 kg potem myśl o ciąży. Zobaczysz że na dobre Ci to wyjdzie.

Gość gość
Tez sadze ze mezczyzni nie przepadaja za wysuszonymi tylkami ale wyobraz sobie ze pomiedzy wysuszeniem a tucznikiem jest jeszcze normalnosc

Gość gość
Uważam że dziewczyna ważąca 90 kg wcale nie jest gruba. Jest normalna i zdrowa.

Gość gość
To twoje zdanie :) Widac faceci maja odmienne :D

Gość gość
a Ty jesteś facetem, że znasz tak dobrze ich zdanie?

Gość gość
No jak się rozkręcisz to i z 20 kg możesz przytyć.

Gość gość
owszem, kobieta ważąca 90 kg jest gruba i to jeszcze przy wzroście 165 cm, sama mam tyle wagi i 10 cm więcej, nie mogę na siebie patrzeć i walczę z nadwagą. Ja przytyłam z powodów nie do końca zależnych ode mnie, w ciąży miałam problemy z nadciśnieniem, obrzękami, gigantycznym brzuchem, dziecko z podejrzeniem makrosomii i nie piszcie, że te grube tyją w ciąży mniej, bo to nie jest prawda i żeby nie było- byłam pod kontrolą dietetyka, więc nie ma co sobie mydlić oczu, tylko schudnąć przed ciążą

Gość gość
Jak ktoś ma większy brzuch od piersi nie będąc w ciąży to coś jest nie tak.

Gość gość
Ty nie jesteś pulchna, Ty jesteś otyła. Z zajściem w ciążę możesz mieć problem. Mając taką oponę nie wstydzisz się podczas stosunku gdy się tak trzęsie?

Gość gość
Ja prdl:O ja w 9 miesiącu miałam w obwodzie brzucha 102 cm, a ty nie będąc w ciąży masz 117 cm ??:O chryste panie, ty masz dopiero 21 lat. Bylas ty w ogóle kiedykolwiek szczupła?