Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy w Anglii, proszę wypowiedzcie sie

Polecane posty

Gość gość
Dzięki serdeczne :-) co do chamskich uwag! Do roboty kochana! Idzie mąż bo ma numer Insurance, a ja będę wyrabiać w między czasie i też mam zamiar iść! Nie wiem czy nad będzie stać na studio flat! Nie każdy ma podane na tacy!

Gość gość
Przeciez anglia to syf dla polakow, a wciaz tam sie chcecie pchac... Oni juz maja nas dosyc, bo rozwalilusmy im rynek pracy i rynek mieszkaniowy. Wy tutaj jestescie przykładem patologii. Chciecie wiezc dziecko w nieznane, bez uregulowanych spraw, mieszkaja na pokoju... I ty tez masz zamiar pracowac? A kto w tym czasie zajmie sie dzieckiem, ktire bedzie samo w obcym krsju, w obcym domu z obcymi ludzmi. Nasluchaliscie sie jakie to kokosy mozecie zarobic i juz jedziecie. Otoz polacy rozpieprzyli tak rynek płac, teraz wszedzie musisz robic w tempie motorka za mnw. Agencje pracy to tutaj pany sa teraz , przebieraja, wybieraja jak chca, dzwonia kiedy chca, czasami mozesz nawet na wegetacje zarobic. A wy na to ciagniecie male dziecko? Rozumiaabym jakby facet sam pojechal wszystko połapał a ty z dzieckiem bys dojechaa, ale wy juz teraz chcecie z dzieckuem. I co ? Myslucie, ze jak wam nic sie nie uda wynajac, albo jak bedziecie die z dzieckiem gniezdzic jak szczury to wam dadza domek? Pewnie takie bzdury wam powiedzieli. Tylko ze teraz pierwszenstwo maja uchodzcy niz polacy... Poza tym na insurance number bedziecie czekac kilka miesiecy, bez tego was nie zatrudnia. Zasilkow juz nie dostaniecie, szczegolnie teraz kiedy nie wiadomo jakie beda wyniki referendum. Ciagle slysze od napotkanych polakow jakie to uk syf a pl piekna, a tu patrz nastepne mendy tu cisna zakosztowac tego syfu...

Gość gość
No czekam kiedy mi pojedziesz, ze ci zazdroszcze... Nie kochana... Zal mi tylko tego dziecka, bo ma rodzicow debili, nawet google nie potraficie obsługiwac, a wy je ciagniecie do obcego kraju...

Gość gość
Czytaj ze zrozumieniem debilko! Mąż ma Insurance i bez pracy nikt nie wyjedzie w ciemno,wyzywać możesz swoją matkę nie mnie!skoro taki syf to po u diabła siedzisz?! Co do pracy to chyba są prace zmianowe tak? I mam siostrę z mężem i dziećmi właśnie w Dartford, tylko nie chce pchać się ,bo mają tylko 3 pokoje i dzieci! Studio flat,wchodzi w rachubę! Jeżeli ci się coś tu nie podoba to wypad!

Gość gość
19:11 i po co jedziesz po dziewczynie co? Boisz się że cię wywala na zbity pysk larwo nie?jaką durna pizzda :D boisz się o własną d**e, więc tylko zniechęcić ludzi najlepiej nie? Parodia :P

Gość gość
Czy ja mowie o angli ze to syf? Nie, to własnie tekie niekumate debile, co bez jezyka i podstawowej umiejetnosci zdobywania informacji w internecie, najczesciej po ok pol roku, zaczynaja swoja litanie, ze uk to syf, ludzie głupi i brudni, a pl taka piekna, my tacy madrzy musimy na tych ciemniakow pracowac itd itp. Litania inwektywow pod adresem tubylcow rosnie wraz z dlugoscia pobytu polakow tam. Jak twoj maz ma insurance, to najpierw powinnien sam jechac, znalezc cos dla was, a potem ty powinnas wyjechac, a tak grozi wam, ze moze z dzieckuem na ulicy bedziecie mieszkac, albo osratecznie wpakujecie sie siotrze na mieszkanie, jezeli ona wynajmuje, to moze przez to jej potem grozic wypowiedzenie najmu przez landklorda za takie cos, gdy zostaniecie na dłuzej. I nie boje sie ze strace prace, ty to nie moja liga. W czerwcu referendum, to wy byc moze bedziecie mieli wyjazd, a dla mnie to moj kraj, mam tutejsze papiery, wyksztalcenie, wiec takie z********acze za miske ryzu mi nie groza. Wspolczuje tylko dziecku, bo widze, ze kolejne dziady przyjezdzaja, a po paru latach wciaz bedzie ani me ani be po angielsku, a jak dziecko załapie jezyk, to bedzie robic za tłumacza. Juz widziałam to wiele razy...

Gość gość
19:45 loomatko jakie ty masz tu Eldorado :D pomnik muszą postawić bo durna pizzda w UK siedzi buhahaha, niczym nie imponujesz a jedynie pokazujesz braki wychowania i dobrych manier :P nie zapominaj dewoto że płynie w twoich żyłach Polska krew :D za znalazła się rodowita angielka buhahaha, może jeszcze języka zapomniała co? Znam takich co po kilku latach w uk po polsku mówić nie umia już :D cameron ci kija w o***t z wdzięczności wsadzila :D

Gość gość
19:45 bzdury piszesz .autorko nie radz się tutaj, pani z 19:45 ma chyba problem ze sobą... Mieszkam tu długo i takich głupot nie slyszalam,ale o takich co ,,wyszedł chłop że wsi ale wieś z chłopa nie".Musisz mieć w kręgu znajomych dużo patologii.

Gość gość
Wejdz na ten dział o zagranicy i przeczytaj sobie topik cholerne uk... Max pol roku daje jak zaczniecie standardowe polaczkowe litanie jaka anglia to syf a pl to cudo itd itp. Co do krwi polskiej tego nie zmienie, ale cale szczescie mozna zmienic kraj, a nie byc takim chlopem panszczyznianym jak wielu, co mimo ze opuscili pl, bo w d***e ich i ich dzieci ich wlasna ojczyzna miala, obcy kraj im dał prace, zasilki dla dzieci, wyksztalcenie dla ich dzieci, moliwosc jakiegos godnego zycia, wyrwania sie z biedy , piznania czegos nowego, to oni i tak płacza za pl... Co w stylu matka leje dziecko a opiekuje sie macocha a te dziecko wciaz chce dostawac wp*****l od tamtej matki... Prawde o was napisałam, wiec komu tu słoma wychodzi...

Gość gość
I nie mam znajomych z patologii, tylko swojego czasu byłam nagminnie wzywana do szpitala robic za tłumacza, bo albo dziecko cierpiało, albo matka, przez faceta -polka debila...

Gość gość
gość dziś Czytaj ze zrozumieniem debilko! Mąż ma Insurance i bez pracy nikt nie wyjedzie w ciemno,wyzywać możesz swoją matkę nie mnie!skoro taki syf to po u diabła siedzisz?! Co do pracy to chyba są prace zmianowe tak? I mam siostrę z mężem i dziećmi właśnie w Dartford, tylko nie chce pchać się ,bo mają tylko 3 pokoje i dzieci! Studio flat,wchodzi w rachubę! Jeżeli ci się coś tu nie podoba to wypad! xxx czego pyskujesz szmaciaro? siostra ci nie powiedziała, że nie możecie z dzieciakiem na pokoju mieszkać? a jak studio flat wchodzi w rachubę to po co o pokój pytasz? gó/wno dostaniesz w Dartford a nie robotę na zmiany przy małym dziecku - zostań lepiej w PL bo tylko wstydu w UK narobisz Polakom chamko ze wsi

Gość gość
Zazdrosc? O wyjazd do uk? Hahahaha.. ja tez popieram ze uk to syf, wlasnie zdecydowalam sie na powrot do pl.

Gość gość
a ile siedziałaś w tym syfie zanim się zdecydowałaś?

Gość gość
Matko kochana! Co wy tu wyprawiacie? Autorka, zapytała grzecznie a wy Ją potraktowalyscie jak zbrodniarke! Jestem tu z rodziną id 17 lat,i powiem tak.Jak ktoś chce uczciwie pracować, to prace znajdzie. Nie trzeba znać nawet języka,ale dobrze by było. Mieszkania, pokoje są jest kupa ofert.Jak ktoś jedzie i żyje życiem kawalerskim, typu imorezki,piwka itd to jak dla mnie dziwactwo! Popre autorke, co mają w pl? Jest coraz gorzej! Dalibyscie radę spokojnie,grunt to praca,kawalerka wystarczy dla was.Dziecko do żłobka, zawsze coś odlozycie, w przeciwieństwie do pl.A wy przestańcie ujadac jak suki w cieczce.nic dziwnego że angole się śmieją że Polak Polaka w****** gorzej jak ciapatego. Ukraińcy, rumuny jedzą z jednej miski na budowach Polak hmmmm pokazowka i najlepiej to by cyjanu dosypal.Polak za granicą wróg!

Gość gość
Racja! W DE też się szwaby śmieją z Polaków. Wyścigi szczurów, albo różowe landrynki ze swoimi Alfonsami.a o wazeliniarstwie , rywalizacji nie wspomne. Jakiego Niemca byś nie zapytała co myśli o Polakach,,Polak lubi wódka" co nie zginie to kto? Polak mały! Drą te ryje,wstydu tylko pełno! A polska? Polska jest już eldoradem dla douczlandow! Wszędzie udogodnienia dla nich,a te gnoje przyjezdzajac nawet słowo dzień dobry nie potrafią powiedzieć za to wymagania że hoho.

Gość gość
Ta co tu tak ujada z tą Anglią, Anglicy nienawidzą wszystkich polaczkow! Nie jesteś wyjątkiem. Wszystkie kobiety traktują z góry jak dzięki.Znajoma pracuje naprawdę na wysokim stanowisku w Londynie i co z tego? Nie jest rasowa, więc stol pysk!

Gość gość
Co? Angole to lenie smierdzace do potęgi. Chwała za to że kupa narodowosci zapieprza na nich,bo by leżeli i kwiczeli.specyficzna uroda i zebaci jak króliczyska :D a Niemcy hmmm slyszalam że mają puerdolca na punkcie seksu i orgii :O oblechy

Gość gość
gość wczoraj Co? Angole to lenie smierdzace do potęgi. Chwała za to że kupa narodowosci zapieprza na nich,bo by leżeli i kwiczeli. xxx co ty nie powiesz? jak to możliwe że te śmierdzące głupie lenie zmusiły tych pracowitych mądrych Polaków do wypruwania sobie żył za ćwierć stawki???

Gość gość
No i nie pisaam ze tak bedzie? Przyjada do uk z własnej woli, nikt ich tam nie zaprasza, ani na sie nie przywozi, czy na siłe nie trzyma, a ujadaja na uk i tamtejszych ludzi, jakby jakies pany wielkie były. Jeszcze wam szabelke ułani, szlachcice zapijaczone dac i pokazecie tym leniwym i głupim anglikom, kto tam rządzi :D Z********acze w tempie motorka za miske ryzu, z przodu krawat, a z tyłu podarte obsrane gacie. Takie to z was pany. I nie piszcie o solidarnosci innych narodow wobec siebie, bo jezykow obcych nie znacie, wiec gowno w tym temacie wiecie. W tamtych narodach szacunek wnika ze strachu, jak bedziesz gnoj to przyjde z rodzina i zgwalce ci zone i zabije reszte rodziny. A my polacy to miekkie c**y jestesmy, ktore ofiary potrafimy kopac razem z katem, tylko tu na necie pełno chojrakow siedzi... Jak uk taki syf, to nikt was tam nie trzyma na sile, ale jak ta d***** sponsora , łatwej kasy nie chce puscic...

Gość gość
Zebyscie sie nie zdziwili, kto bardziej bedzie kogo potrzebował jak uk wyjdzie z ue...

Gość gość
Autorko-ja tak jak inne dziewczyny radze Ci , zeby maz pojechal pierwszy, zaczal prace, znalazl wam jakies chociaz mieszkanie a potem Ty z dzieckiem dojedziecie, inaczej bedzie wam bardzo trudno, jak ty sobie wyobrazasz latanie z dzieckiem po rozmowach o prace, na wszystkie spotakania, na poczatku tez trudno o stala prace, raczej telefony z agencji typu:'przyjc do pracy za pol godziny', o zlobku zapomnij bo sa bardzo drogie, wszelkie dodatki socjalne tez co najmniej pol roku albo i dluzej zanim cokolwiek dostaniesz, a i tak jest tego nie za wiele; fajnie , ze masz siostre niedaleko, to zawsze lepiej miec kogos blisko zycze powodzenia

Gość gość
8:27 dzięki. Co do pracy to mąż może wrócić na budowę bo się sprawdził i szef był z niego zadowolony (Anglik) ma nawet numer prywatny do niego,wyrazie gdyby chciał wrócić, pracę zawsze ma. Co do mnie to siostra pracuje na pół etatu od 19 do 23 i z dzieckiem był by w tych godzinach mąż, znalazłam wczoraj studio flat i dalbysmy rade jak najbardziej. Przykre jest to,że zostałam zwyzywana od patologii,szmaciar itd za to że chce byśmy żyli trochę spokojniej niż w Polsce! No ale cóż, nie bez powodu przestrzegają przed rodakami za granicą, teraz już wiem że to prawda.Za dobre rady dziękuję, za złe życzę wam by was tak równie potraktowano jak wy mnie,nie znacie kogoś, sytuacji a ocenianie!

Gość gość
kurcze, ale sie watek rozwinal. Szkoda tylko ze nie w ta strone co powinien... Autorko, jeszcze raz powodzenia i nie przejmuj sie tymi frustratkami ktore tu pisaly. Fajnie ze masz w Dartford siostre, zawsze to lepiej z kims zaufanym na miejscu. DOdam jeszcze ze studio flat, to jeszcze dodatkowo rachunki + council tax, tak wiec oprocz samego wynajmu dolicz sobie jakies 100-120f/mies w budzecie domowym. No i na poczatek bedziesz pewnie musiala wplacic depozyt. I z doswiadczenia radze, zebys na depozyt zawsze miala umowe jesli wynajmujesz od prywatnej osoby.

Gość malinoowka
kurcze, ale sie watek rozwinal. Szkoda tylko ze nie w ta strone co powinien... Autorko, jeszcze raz powodzenia i nie przejmuj sie tymi frustratkami ktore tu pisaly. Fajnie ze masz w Dartford siostre, zawsze to lepiej z kims zaufanym na miejscu. DOdam jeszcze ze studio flat, to jeszcze dodatkowo rachunki + council tax, tak wiec oprocz samego wynajmu dolicz sobie jakies 100-120f/mies w budzecie domowym. No i na poczatek bedziesz pewnie musiala wplacic depozyt. I z doswiadczenia radze, zebys na depozyt zawsze miala umowe jesli wynajmujesz od prywatnej osoby.

Gość gość
Autorka wcale nie jest grzeczna, paskudnie narwana i chamska, typowa Karyna z Sebixem zawita w jukeju, tu większość takich wieśniaków jest.

Gość gość
Malinówka dziękuje jeszcze raz :-)

Gość gość
Depozyt (miesieczna kaucja) + rachunki (bardziej 150), + mozliwe ze dodatkowe oplaty do agencji nieruchomosci (£200-400). Powodzenia

Gość gość
już widzę te jej depozyty ledwo ma na najtańszy bilet

Gość gość
spóźniłaś się autorko jak UK wyjdzie z unii w czerwcu nie zobaczysz nawet pensa z benefitów!

Gość gość
a czy jadac tam trzeba szczac za benefitami? toz to smieszna kwota :D bez niej dadza sobie rade :-)