Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam pytanie do jedynaków

Polecane posty

Gość gość

Zadam tutaj bo na ogólnym się zagubi. Czy utrzymujecie kontakt z kimś z rodziny oprócz rodziców i dziadków? Bo zauważyłam, że w dorosłym życiu to utrzymuje się kontakty głównie z rodzeństwem i z rodzicami, no i mąż, dzieci (ale to nie zawsze się ma :P) a dalsza rodzina to już ewentualnie przy okazji pogrzebów czy ślubów a i to nie zawsze.

Gość gość
Ja utrzymuję z dwiema kuzynkami i dwie przyjaciółkami. Widujemy się przynajmniej raz w miesiącu, do tego rozmawiamy na Skype albo wymieniamy sms-y.

Gość gość
upup up, wypowie się ktoś jeszcze??? :)

Gość gość
Ja nie utrzymuję z nikim kontaktu...Może dlatego ze rodzina mieszka ponad 300 km ode mnie

Gość gość
kiepskie te kontakty, koleżanki, znajomi sie zmieniają.

Gość gość
Nie. Pogadam jak się spotkamy i wciąż się zapraszamy a nigdy nie odwiedzamy. Jakoś mi tego nie brakuje. Wolę przyjaciół z wyboru. Mąż ma brata i siostrę i też spotykają się tylko przypadkiem u rodziców.

Gość gość
ja się pytam - dokąd zmierzamy jako ludzkość? kiedyś rodzina to była WARTOSC, a dziś? każdy sobie rzepkę skrobie :( skoro nasze dzieci widzą, ze nie mamy sentymentu do naszych rodzin, do najbliższych - rodziców, rodzeństwa - jak możemy oczekiwać, że one będą go kiedyś miały do nas? czeka nas smutna przyszłość :(

Gość gość
Jelłi na starosc chcesz wisieć na dziekcu jak na czasoumilaczu to faktycznie będzie przykra, ale chyba nie po to ma się dzieci, aby zastanawiać się nad ich rolą w naszej starości.Nie wyobrażam sobie,że mój sym, który świetnie sie uczy, będzie mieszkał z nami w naszej małej miejscowaości i umilał nam starość.Nie po to go urodziłam, wychowałam, kształce, alby robił za moją opiekinkę, nie po to się rodzi dzieci, niestety w tym kraju matki oczekują nie wiadomo czego od dzieci na starość, bo w tych zakutych starych łbach się nei miejsci,że willę rodową mozna sprzedać, kupić sobie mieszkanie w inhnym mieści, zatroszczyć się samodzilnie o swojąstarość i swoją osobą nie utrudniać zycia własnym dzieciom.

Gość gość
Mam mlodszego brata, moj facet ma starszego. Kontakt kilka razy w roku. No, biedne te jedynaki co tego nie zaznaja :D To, ze ktos jest Twoim bratem/siostra nie oznacza, ze macie zbieznosc charakterow, zainteresowan itp. A trzymanie sie razem na sile jest bezsensu. Zreszta, te wszystkie afery spadkowe, prezentowe itp świetnie pokazuja czym jest rodzina.

Gość gość
Ja jestem jedynaczka, ale wychowana razem z kuzynka... bardzo tego zaluje, bo ona non stop mnie wykorzystuje finansowo twietdzac ze nie mamy nikogo oprocz siebie.dodam tylko ze ona ma 4 rodzenstwa wlasnego i jej rodzice zyja.

Gość Jedynaczka1
Jestem jedynaczką,mam kuzynki z którymi nie utrzymuje kontaktu gdy zmarł mój tata. Mąż ma troje rodzeństwa. Mieszkają daleko ponad 300 i 500 km. od nas.Mimo to widujemy się 3 razy w roku.Męża bracia i siostra są chrzestnymi naszych dwojga dzieci.