Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mleko modyfikowane pomocy

Polecane posty

Gość gość

Witam . Jak zachecic dziecko do jedzenia mleka modyfikowanego. Obawiam sie,ze moje juz powoli zaczyna nie wystarczac,gdyż wieczorem budzi się co 0.5h do 1h. Probowalam podac enfamil,ale ja naciaga na wymioty. Probowalam mieszac moje mleko z mm ale skonczylo sie na placzu. Corka ma skonczone 4 msc.a powoli chce uczyc ze nie tylko moje mleko.

Gość gość
Mám dokładnie taki sam problem, córeczka 3.5 mies. Próbowałam juz parę rodzajow mleka i nic nie pomaga... Juz chyba Bebilon najbardziej. Pytałam tutaj na forum, to dostałam odp ze piersią mam karmić. Załamana jestem....

Gość gość
Rowniez spotkalam sie z krytyka posrod znajomych ze chce dokarmiac. A najgorsze jest to,ze padam ze zmęczenia i marze żeby choc kilka nocy przespac choc kilka godz. A probowalas mieszac swoje mleko z mlekiem mm?

Gość gość
Co godzinę odciągam laktatorem żeby było więcej, ale mam wrażenie, że bez efektu. Jedyne co działa to jak wymieszam swoje mleko pół na pół z herbatka dla niemowląt z kopru włoskiego (chyba tak się nazywa po polsku). Ewentualnie 1/3 bebilonu (i to dużo mniej skoncentrowanego niż w przepisie) i 2/3 odciagnietego mléka. Generalnie mojego wystarcza tak akurat, ale eksperymentuje, bo mam coraz mniej mleka a córeczka je coraz więcej. ..

Gość gość
W moim przypadku nie chodzi o mój kaprys, ale o to, že mléka nie starcza. Bardzo bym chciała karmić tylko swoim :(

Gość gość
Nawet na głodnego nie chcą pociągnąć?

Gość gość
Nie :(

Gość gość
Ja miałam taki problem z córka jak musiałam na nutramigen przejść ohydny w smaku którego dzieci nie chcą jeść. Głodna głodna darla się Ale za trzecim razem pociągnęła. Najpierw 20 ml, potem za kilka godzin 30 i tak do 5 dni trwało zanim zjadła pełną porcję. Ponoć mleko humana jest dobre w smaku. Niestety musicie dawać po trochę po trochę aż się dziecko przyzwyczai. Nie słuchajcie tych nawiedzonych mamusiek co wam wciskają kp. Teraz środowisko jest tak zanieczyszczone ze niestety zaburzenia hormonalne robią swoje i może to mieć wpływ na przysadke i laktacje. A jak ktoś p******i za przeproszeniem żeby przystaeiac częściej i nie ma pojęcia o tym to niech zamilczy lepiej

Gość gość
Jak odciagasz samym laktatorem to pokarm szybko zanika ,musisz dodatkowo przystawiac do piersi. Mi juz malo co udaje sie swojego odciagnac :(. A dziecko jak jadlo ok co 2h to teraz juz w ciagu dnia tyle nie wytrzyma. A jak sporzadzacie mieszanke? Ja robie np mojego mleka mam 60 a 30 robie sztucznego w osobnym i mieszam wszystko razem . A Wy? Ile moze potrwac taka nauka sztucznym mlekiem?

Gość gość
Moja ma 9 miesięcy i zjada około 200 ml jednorazowo. Na każde 30 ml łyżka mm. Do każdej butelki dodaję 2 łyżki kaszki bo średnio przybierala na wadze. Teraz np próbuje przejść z nutramigenu na enfamil i znowu muszę mieszać bo nie chce nic tknac tak się przyzwyczaila do gorzkiego smaku nutra. Trwa to już miesiąc. Moja mama mi opowiadała że meczyla się ponad tydzień zanim zjadłam zwykle mleko jak chciała mnie odstawić od piersi. Meczyla się i meczyla aż w końcu pociagnelam z głodu butelkę ze zwykłym mlekiem. Tylko musicie podjąć decyzję albo karmicie i probujrcie piersią albo przyzeyczajacie na mm i butle. Bo tak to nigdy dziecka nie nauczycie

Gość gość
Nie da sie rade tak ze w ciagu dnia karmie piersia ewentualnie 1 raz mm a na noc daje malej samo mm ? Bo cos jeszcze swojego pokarmu mam.

Gość gość
Moja w nocy na spiaco zjada każde mleko i wszystko jej jedno. W dzień już bardziej wybredna. Mm niestety mocno różni się smakiem od mleka matki. Pozostaje ci mieszać i przyzwyczajać dziecko. Próbuj różnych mleko może w końcu jakieś dziecku posmakuje. Innego wyjścia nie masz. Może rizrabiaj na razie w mniejszej proporcji więcej wody a mniej mm. W końcu dziecko przyzwyczai się do nowego smaku.

Gość gość
Podaak az do skutku kilka razy dziennie. W koncu jak bedzie bbardzo glodne to zje. Powodzenia