Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jsjdjdjid

Czy to ciąża urojona?

Polecane posty

Gość jsjdjdjid

Cześć/Dobry wieczór/Witam. Mam 14 lat i od miesiąca spóźnia mi si3 miesiączka ale zamiast niej mam biało-żółte (przy wysiłku obfite)upławy.Wpisałam moje dolegliwosci w internecie i okazało sie ze to objawy ciąży mimo iz Jestem dziewicą i jeszcze nie współżyłam zaczęłam płakac.Wszystko sie zgadzalo.Od tamtej pory wydaje mi sie ze przez miesiąc urósł mi brzuch i piersi i zaczeło mnie bolec podbrzusze,czuje sie tak jakbym cos tam miała,np dziecko.Po przeczytaniu tego gdy zjem cos boli mnie żołądek i mam odruchy wymiotne.Czy to urojona ciąża?Skąd te upławy?Zaburzenia hormonalne?Proszę o odpowiedź.

Gość gość
dziecko przeczytaj może jak do ciąży dochodzi, a zanim to zrobisz, to idź z matką do lekarza, bo masz infekcję jakąś

Gość gość
Ja w tym wieku to też miałam okres jak popadło i nie jest to nic czym się powinnaś martwić w wieku 14 lat, bo hormony mogą sie regulować nawet do 7 pierwszych lat miesiączkowania. Co do upławów to z twojego opisu nie wygląda na to żeby to był jakiś stan zapalny czy coś. Chyba że odczuwasz przy tym jakieś niedogodności typu swędzenie, pieczenie, albo mają nieprzyjemny zapach o których nie pisałaś. Może to być normalny śluz jaki kobieta wydziela w poszczególnych fazach cyklu. Biało żółtawy śluz jest np w fazie lutealnej i jest normalnym fizjologicznym objawem. Co do objawów które wydają ci się że sa ciążowe to zazwyczaj dziewczyny zarówno te obawiające się jak i te bardzo chcące ciązy mają takie objawy, bo na siłe ich u siebie wyszukują. A jak się szuka to sie coś znajdzie. Nie możesz byc w ciązy bez kontaktów seksualnych a i przy tych też nie jest to takie proste jak sie wydaje.