Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Golenie miejsc intymnych u kobiet

Polecane posty

Gość gość

Golę jednorazową maszynką do golenia okolice bikini, ale po każdym goleniu mam podrażnioną skórę, i już rano następnego dnia mam grube i twarde włoski, które podrażniają moją skórę i wszystko straszliwie boli. Wy też tak macie? Jakie kremy po goleniu polecacie albo może dobra byłaby zwykła oliwka Bambino? I nie, nie golę się do zera, nie podoba mi się to i nie jest to według mnie zdrowe.

Gość erere
wydaje mi się , że cierpisz na syndrom nadmiernego gęstego owłosienia Po ogoleniu się tam na dolę , włosy zazwyczaj pojawiają sie dopiero po kilku dniach

Gość prawictwo pospolie 152
nie golić sie na sucho , potrzebna jest woda, a włosy można zmiękczyć wcześniej mydłem czyli najlepiej po kąpieli czy pryszcznicu się tym zająć. No i nie ma się co z tym spieszyć , za szybka depilkacja sprzyja podraznieniom , to musi trwać kilka minut- czyli wolne ruchy maszynką są konieczne http://www.fotosik.pl/zdjecie/7a46e3cf205e5ce3

Gość gość
nie gol tylko kremem do depilacji usuwaj

Gość prawictwo pospolie 152
i na koniec - nie pod włos , tylko z włosem Pod włos może i jest łatwiej , ale efektem może być wrastanie włosów

Gość gość
Ja zrobiłam laserowo, nic nie wrasta

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi. Golę pod włos, bo wtedy włosków, czarnych kropek, nic nie ma, ale jeśli daje to efekt wrastania włosków to rzeczywiście będę golić z włosem. I zawsze golę na mokre włosy, myję, nakładam piankę i golę. Zastanowię się nad tymi kremami. A na laser nigdy się raczej nie zdecyduję...

Gość gość
gorąca kąpiel lepiej zmiękcza włosy niż zimny prysznic

Gość gość
Odżywką do włosów możesz zmiękczyć najlepiej.

Gość gość
O odżywce pierwszy raz słyszę, ale jeśli to pomoże to dobrze :)

Gość gość
Chemiczna odżywka do włosów na pipe, no gratulacje pomysłu. To samo jogurtem mozesz zrobić albo papką z ziół czy owsianki i przynajmniej nie zainfekujesz sobie niczego. Niektóre laski naprawde są zdolne do największej głupoty żeby tylko wyglądać jak z plastiku :(

Gość gość
A żel do higieny intymnej wcale chemiczny nie jest :O 🖐️

Gość gość
Do gościa powyżej: po co używasz tego chemicznego świństwa? bo tak ci reklama do mózgu wbiła ze nie możesz się bez tego obejść?

Po co golić lepiej wypalić zapalniczką i dezodorantem a na ból najlepsze wmasowywanie zjełczałej spermy :)

Gość gość
Nie chcę wyglądać jak z plastiku, nie golę się całkowicie na zero, a tylko okolice bikini, by nic nie wystawało spoza majtek ;) Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, te poważne i mniej, zostanę jednak przy ciepłej kąpieli, piance i goleniu z włosem (a nie pod włos), a potem posmaruję czymś co natłuści i złagodzi podrażnienia. Zaczyna się lato, basen, morze, więc jednak nie chcę aby coś tu i ówdzie mi wystawało, na okres zimy, jesieni czy też wiosny nie golę się, bo nie lubię i uważam, że nie ma potrzeby, więc może mam te podrażnienia stąd, że nie jestem tam przywyczajona do golenia.

Gość gość
Mam podobnie. Wystarczy gruba warstwa kremu Sudocrem albo Nivea i po problemie już tak nie drażni ;) ;)