Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xyzjpgmv

Tłuste włosy zaraz po umyciu

Polecane posty

Gość xyzjpgmv

Hej. Od ok. 2 miesięcy moje włosy zaraz po umyciu i wyschnięciu (nie używam suszarki) są jakby tłuste i posklejane jednak tylko z prawej strony głowy. Próbowałam zmieniac szampony, nie używać odżywek, dokładniej splukiwac jednak to nic nie dało. Pomocy!

Gość MyLord
Spróbuj szamponów i odżywek Sessio od Chantal. To jedna z najlepszych ofert dla włosów jakie znalazłam. Najbardziej kocham serię z keratyną albo olejkiem arganowym. Uzdrowiła wszystkie moje problemy

a może wybierz się do dermatologa, niech ci coś doradzi, bo dziwne jest to, że tylko po jednej stronie masz taki problem

Ja też polecam wizytę u specjalisty, nie mniej jednak z kosmetyków organicznych mogę polecić Petal Fresh Organics. Naprawdę rewelacyjne kosmetyki. Bez żadnych sztucznych świństw :P

hmm ja tak mam na czubku głowy tak samo :D pomogło mi mycie głowy do góry nogami (nie pod prysznicem, tylko ze spuszczoną głową nad wanną) i podwójne mycie tego miejsca

Gość gość
Myj dwukrotnie za kazdym razem.

Gość OlgaOlgaOlga
Może masz szampon źle dobrany? Ja kupuję ziołowe szampony z Venity teraz mam taki z czarnej rzepy i jest bardzo dobry

Nie umiesz dobrze wypłukać włosów? :O Ustań, głowa w dół i lej wodą z prysznica, podnoś partie włosów i lej wodę. Kurwa jak dziecku tłumaczyć :O

Gość gość
może to kwestia jakości wody? poczytaj sobie na ten temat na http://www.watertech.pl/ - być może warto założyć filtry kranowe. U mnie się sporo pomogło.

Gość Hammonda
Zły szampon masz. Spróbuj Elastabion z Floslek. Mi pomógł, a miałam podobne problemy.

Po umyciu włosy nie powinny się przetłuszczać, jeśli nadal masz z nimi problem to zacznij używać odżywek i specjalnie do tego przeznaczonych szamponów.

Gość gość
faktycznie cos jest nie tak. a jakich szamponow odzywek uzywasz? bo te z drogerii niestety mają silikony w skladzie, a to bardzo obciaza wlosy, poszperaj na necie na stronie Hair pharmy. jak dla mnie sa to jedyne godne polecenia produkty do wlosow i skory glowy, bo sa profesjonalne i skuteczne :)

Gość gość
nie ,raczej wszystko jest ok ,po prostu 99.9 % szamponów ma silikony które tylko oblepiaja włókno włosa ,dajac złudzenie swiezości. Spróbu zwykłego szamponu bambi ,taki żółty tani dla dzieci,familijny też nie ma silikonów. W droższej wersji coś z salonu joico z keratyną . Masz swój kolor? jaką masz cere ? tłusta pewno.

Gość xyzjpgmv
Używam szamponu oczyszcajacego z yves rocher bez sylikonu. A wlosy umiem dobrze wyplukac więc nie w tym problem. Cere mam wbrew pozorom bardzo suchą właśnie. w najbliższym czasie idę do dermatologa.

Gość gość
ja tak mialam okolo miesiaca, wlosy po umyciu byly jakies oblepione..zdarzylo sie to 2x i do dzis nie wiem co sie wlasciwie stalo. obstawialam ze szampon jest jakis beznadziejny, jakis stary albo cos albo farba do wlosow byla stara i mi tak wlosy oblepila. Wyszorowalam doslownie wlosy takim szamponem z Garniera z drozdzami piwnymi i granatem, lubie go po bo po nim mam zawsze dluzej swiezsze wlosy, ma te silikony ale grunt ze jest ok.

Gość gość
obstawiam, że masz bardzo chlorowaną wodę. Najlepiej to kup jakieś dobre filtry do wody np na http://sklep.osmoza.pl/ znajdziesz duży wybór i koniecznie je zainstaluj bo sobie kompletnie zniszczysz włosy