Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Witam wszystkie mamy

L4 płacone przez ZUS

Polecane posty

Gość Witam wszystkie mamy

Witam, mam pytanko odnośnie płatności za zwolnienia w ciąży. Jestem na L4 juz 5 miesiąc. Od lutego zasiłek płaci mi Zus. Zwolnienia dostawałam na dwa miesiące, np od 3 stycznia do 2 marca. Wypłata zasiłku zawsze następowała co miesiąc do 2ego. Poprzednie zwolnienie dostałam jednak do 20 kwietnia i za okres od 1-20.04. dostałam przelew 22.04. jednakże mam kontynuację L4 do 8 czerwca. Stąd pytanie, czy Zus powinien wyrównać mi teraz na początku maja zasiłek należny za pozostałe dni kwietnia? Czy mam czekać do końca zwolnienia czyli do 8 czerwca? Nie znam się na zasadach wypłacania kasy z Zusu, a Pani tam pracująca nie chciała mi udzielić żadnych informacji telefonicznie. Czy któraś z Was miała może taki przypadek?

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
ZUS ma 30 dni od złożenia przez ciebie L4, do wydania decyzji o wypłacie, czyli praktycznie wypłata musi nastąpić najdalej w 5 tygodni po złożeniu L4. Jak jest długie, to dzielą je na okresy miesięczne.