Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pamprarampa

wyśmiewanie się z partnera, krytyka...

Polecane posty

Gość pamprarampa

Jak to jest u Was w związakch? Czy partner się naśmiewa z Was/ Waszych zainteresowań? Ja np lubię kosmetyki, interesuje mnie makijaż i ogólnie uroda. Lubię oglądać na youtube właśnie o kosmetykach, tutoriale makijażowe itp... Mój były juz chłopak się z tego naśmiewał ciągle. Co zobaczył, że sobie cos włączyłam to mówił np "znowu to oglądasz" , ' przecież to ciągle to samo", "wyrośniesz kiedys z tego?", "jak można to oglądać, jak dziecko jakieś", "co taka zła jesteś, filmików jeszcze dzisiaj nie oglądałaś?" . Może to komuś się wydaje głupie ale znam dużo dziewczyn, które oglądają to samo co ja. On twierdził, że ja nic nie robię tylko to oglądam. Naczynia pomyte, dom ogarnięty, obiad ugotowany to chyba mam czas dla siebie, prawda? Ja się nie śmiałam z niego, że ciągle grał w fifę na play station... Czy Wasi partnerzy akceptują Wasze zainteresowania czy też się śmieją z tego? Rozumiem, że dla niego kosmetyki i makijaż nie są interesujące ale czy to powód żeby się śmiać ze mnie, ubliżać i wymyślać że nic nie robie bo sobie włączyłam filmik na youtube?

W dojrzalym zwiazku jest akceptacja I wzajemne pokazywane swoich zainteresowan, moze ktores z nich stanie sie wspolnym

Gość pamprarampa
no byliśmy ponad 5 lat, mieszkaliśmy razem ponad pół roku, myślałam, że to wlasnie jest dojrzały związek. Ale w sumie to nie wiem czy mu bardziej przeszkadzało to, że uważał moje zainteresowanie za dziecinne czy to, że myślał że jako kobieta powinnam cały dzień sprzątać...

Gość gość
Autorko, a przeczytalas w ciągu minionego roku jakąś książkę? Choć jedną? Bo zabrzmiało to tak, jakbyś ugotowala , posprzątała i ..filmiki na yt o makijażu. To wszystko? Może nie da się z Tobą porozmawiać o niczym innym, tylko o makijażu?? Jeśli da się, interesujesz się światem, sportem, polityką, psychologią, sztuką, to partner zachowuje się niewłaściwie, czepiają się. Każdy ma swoją ulubioną rozrywkę , i ma do tego prawo.

Gość gość
nie, nie wyśmiewamy się ze swoich pasji. Co nie zmienia faktu, że mnie tego typu filmy nie interesują. Owszem kilka obejrzałam kiedyś ale żeby robić z malowania twarzy jakąś wielką pasję to bez przesady. Wole pouczyć się języka. Z drugiej strony na szczęście jestem dość ładna więc nie musze sie tak pacykować jak te dziewczyny z filmików, wystarczy mi sam tusz i szminka. Ale jakieś podkłady, pudry, brązery, rozświetlacze to już nie moja bajka, nie używam tego. Robienie kresek na oku też nie ma sensu bo mam opadające powieki i u mnie to po prostu nie wygląda tak fajnie jak na filmiku.

Gość gość
Kazdy ma jakieś tam zainteresowania, dla jednego może być to uroda robienie makijażu, dla innego chodowanie roślinek w ogródku i powody do wyśmiewania są co najmnmiej tu nie na miejscu. Może po prosto zakomunikuj mu o, że boli cię że tak mówi, co to właściwie oznacza, jeżeli nie zmieni swojego postępowanie to znaczy, że gościu ma przyjemnosć z tego że sprawia ci przykrość, i radzę zastanowić się nad dalszą relacją. Ogólnie to nie powinno tak być wg mnie , może być nawet tak żę po cichu zazdrości ci, że masz jakieś zainteresowanie i celowo ją wyśmiewa. Musisz już sama wyczuć i zbadać co jest tego powodem.

Gość gość
Moja była też ze mnie drwiła, kpiła itp. Nie rozumiałem tego. Ja bym tak nie potrafił. Ostatecznie rzuciła mnie. Kocham ją.

Gość gośćffrifjrjeifr
ludzie nie potrafia ze soba rozmawiac szczerze i to jest ten problem,zawsze mozna powiedzieć drugiej osobie:twoje słowa mnie bolą,dla mnie moje zainteresowania sa wazne ,ja to lubię,kazdy ma prawo do realizowania sie w taki sposób w jaki mu sie podoba,kazdy ma swój gust i jakies tam hobby,w relacjach wazne jest zrozumienie i szacunek