Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewazne222

Marne HCG, wizyta u ginekologa, torbiel, ciąża?

Polecane posty

Gość niewazne222

Witam was dziewczyny. Mój problem polega na tym, że mam dość nieregularne cykle. 2 lata temu wykryto u mnie torbiele, które mi wyleczono. Dziś mam 47 dc (nigdy aż tak mi się okres nie spóźnił) Więc w poniedziałek wybrałam się do ginekologa. Wykrył u mnie torbiela 36mm na lewym jajniku, przepisał luteinę i skierował na badanie Beta HCG. No i zrobiłam tą betę i wynik mnie troszkę niepokoi ponieważ wynosi ona 1,20. I tutaj pojawia się moje pytanie. Czy ze względu na moje nieregularne cykle moja owulacja mogła się przesunąć ? Kochałam się z chłopakiem około 2 tygodnie temu, wtedy miałam mieć już 2 dzień okresu, no i niestety skończył we mnie. Czy do zapłodnienia mogło dojść właśnie wtedy ? I dlatego moja beta jest jeszcze tak malutka, a lekarz nie był w stanie ocenić czy jestem w ciąży czy nie ? Bardzo nurtuje mnie to pytanie, a kolejna wizyta dopiero za 2 tygodnie :( Proszę o pomoc. Dodam, że od kilku dni zaczęły boleć mnie piersi ( co nigdy wcześniej nie miało u mnie miejsca)

Gość gość
nie jesteś w ciąży

Gość niewazne222
Moze znajdzie sie ktos bardziej elokwentny i doswiadczony i sprobuje mi pomoc a nie dowalic?

Gość gość
Zawsze podczas każdego badania czy zabiegu nawet w szpitalu powinno się mieć osobę najbliższą. Mamy do tego Prawo Pacjenta ust 2008 r art 21 zawsze o obecności osoby bliskiej decyduje Pacjent nie lekarz. Często dochodzi do naruszenia Prawa przez lekarzy co w konsekswncji może skutkować wypłatą odszkodowania dla pacjenta gdy złoży pozew odszkodowawczy. Często się wypraszam by nie miał pacjent świadka badań czy zabiegów bo nie udowodni się w razie czego winy lekarza. Nawet możemy nagrywać gdy podejrzewamy że może dojść do naruszenia Prawa. Lekarz gdy mamy partnera stara się bardziej bo wie że nie jest tylko pacjentka której w razie czego powie pani się przesłała lub nie było takiego zdarzenia! !! Polki są często zacofane i wstydzą się osoby najbliższej partnera zwykła ciemnota a dlatego korzystają lekarze i robią co chcą i są bezkarni! !! W UK jest niemożliwe by był sam na sam ginekolog z pacjentka czy przy porodzie jest zawsze osoba bliska gdy jej brak wtedy jest położna.