Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bhcg

Polecane posty

Gość gość

Hej, Jestem (prawdopodobnie w 6/7tc). ostatnia miesiączka 18 marca, cykle ok 30 dni. 2 maja byłam na usg. Pani dr powiedziała, że prawdopodobnie jest pusty pęcherzyk, serduszko nie biło... lub za wczesna ciąża. Kazała oznaczyć poziom bHCG. 16790.0 – 1 dzień 21435.0 – po 24 h 30664.0 – po 48 h Mam do Was wielką prośbę. Czy wzrost jest prawidłowy? Na następne usg muszę czekać do 19 maja.. bardzo się denerwuję.

Gość gość
Przy takiej becie powinien być widać zarodek,przyrost po 48 h powinien być min 66procent u ciebie jest ok

Gość gość
oby wszystko było dobrze, dziękuję za pomoc

Gość gość
Beta hcg świadczy tylko o tym, że rośnie pęcherzyk ciążowy. Nie ma nic do zarodka. Zarodka może nie być, serce może nie bić a beta będzie rosnąć.

Gość Anulkaa87
Ja ostatni okres miałam 23.03, więc wg tego 7 tc, ale nie byłam jeszcze na usg (idę jutro). HCG rośnie tak jak powinno, tez boję sie pustego jaja albo ciąży biochemicznej. Przewertowałam internet i podobno jeśli nie ma plamień, silnych bóli brzucha itp to wszystko jest ok. A jakieś inne objawy masz?

Gość gość
Bêta rośnie prawidłowo Może powtórz usg w innym gabinecie

Gość gość
U mnie beta w ciągu 3 tygodni przyrosla tylko o 0,5 mówiono mi, ze moze to byc z powodu podwyzszonej tarczycy. Pecherzyk ciazowy pojawił się w 6 tygodniu a zarodek w 8. Obecnie jesteśmy w 13 tc i serduszko naszego szczęścia bije. :)

Gość gość
Przy takiej becie zarodek powinien być już widoczny i to z bijącym serduszkiem. Ale różne historie się zdarzają:)

Gość gość
Z tą beta różnie bywa i wcale nie jest prawdą, że prawidłowy przyrost jest potwierdzeniem zdrowej ciąży....U mnie beta rosła idealnie a okazała się ciąża pozamaciczna. U mojej szwagierki beta rosła poniżej normy a ma zdrowego synka. Więc każda ciąża jest inna. Tylko ginekolog powie Ci, czy jest w porządku z maleństwem.

Gość gość
i jak???

Gość gość
Dziś byłam na USG ! Jest malutka fasolka 6mm.. serduszko bije jak szalone! Jestem taka szczęśliwa :) Dziękuję Wam za wsparcie :)

Gość gość
Mówiłam,żebyś się nie stresowala ściskam ;)