Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Różnice między mężczyzną i kobietą

Polecane posty

w miłości mężczyznom też przyćmiewa myślenie, nie uważasz? co do pozostałych kwestii, trudno zaprzeczyć x emocje zawsze przycmiewaja myslenie, startujesz w konkursie truizmow?

Gość gość
Ja tak sobie myślę, że większość z nas pisze (niestety) tylko po to, by pisać. A tam, pod tym wszystkim, jest tyle pokładów różnych spraw, skłonności, rzeczy, że nie możemy jednoznacznie stwierdzić, czy to głupota, czy nie.

Gość gość
nie, ale mogłabym Ciebie zapytać o to samo - przecież tytuł tego topiku jest truizmem ;) pozdrowienia!

Gość gość
jest truizmem, ale chodziło o nadanie nazwy i sklasyfikowanie tego, co pozornie oczywiste, bo czasem okazuje sie, że skoro oczywiste, nigdy nad tym nie zastanawiliśmy się, a czasem może nas w tym wszystkim oczywistym coś jeszcze zadziwić.

Gość gość
Zawsze szczery spadaj idź na innym forum wytykać głupotę bo przecież my wszyscy wiemy że ty jesteś naj... we wszystkim. Snobie zapatrzony w czubek własnego nosa . Won ale już !

Gość gość
zawsze szczery dziś mezczyzna ma inaczej zbudowany mozg i nie potrafi myslec x hahahahahahahahahahahah, ile razy juz ten temt przewijak sie przez kafeteria, porownaj sobie liczbe laureatow nobla w przedmiotach scislych (tak, tych ktore wymagaja myslenia) dziwny jest ten swiat x ty nawet czytac ze zrozumieniem nie potrafisz,nie napisalam ,ze mezczyzna nie potrafi myslec, biologicznym zadaniem mezczyzny jest posiac jak najwiecej swoich genow,biologicznym zadaniem kobiety jest rodzic dzieci i znalezc mezczyzne ,ktory z na zostanie tak dlugo az dzieci beda samodzielne, kobieta musi zajmowac sie dziecmi ,domem i najczesciej nie ma czasu na kariere,nagrody nobla itd.

Gość gość
Pomyliłam się jednak :S

Gość gość
passs zs. ... :/ a co do tematu, wymieniłabym takie różnice, jakie znam: kobiecie łatwiej i naturalniej przychodzi przyznać się do błędu, zwykle jest bardziej surowa dla siebie, inaczej niż mężczyzna radzi sobie ze stresem (czasem wcale sobie nie radzi), niektórym kobietom bardzo trudno jest okazać zaufanie, nie zawsze ma to związek z wychowaniem - po prostu są ostrożne, jeśli musi, staje się wytrwała i nieprzejednana, ze stratą dla siebie mężczyzna, mądry (o takim teraz myślę), to człowiek cierpliwy, który na chłodno analizuje fakty, można na nim polegać, oddany, szczery i serdeczny, nie demonstruje swojej wyższości ostentacyjnie, zwyczajnie zna swoją wartość i jeśli jest z kobietą którą kocha, cokolwiek robi, uwzględnia w tym też jej szczęście czyli, różnice są, ja wiem, że dobrze, są niezbędne

Gość gość
dzięki

Gość gość
12:10 i 12:31, nie wiem czy dobrze, ale domyślam się, że jesteś autorem :) co do truizmu, odniosłam się do zarzutu; a piszę tylko w oparciu o swoje doświadczenie, także - proszę eot

faktycznie nie doczytalem slowa "wielozadaniowo" i nic to ze "zrozumieniem" wspolnego nie ma tak, najczesciej nie myslimy wielozadaniowo, bo szkoda sie rozdrabniac, trzeba zrealizowac dane zadanie i zabrac sie za kolejne, niemniej jednak w pracy czesto trzeba myslec wielozadaniowo, gdy nadzoruje sie wiele projektow jednoczesnie juz tu kiedys wrzucalem perfekcyjny film prezentujacy roznice miedzy mozgiem kobiety a mezczyzny, mozna sobie poszukac na YT

Gość gość
Tak, jestem autorem. Dziękuję Wam za dyskusję :)

Gość gość
Napisze, co lubie w swoim facecie i w czym jest ode mnie inny ja jestem nerwuska, narwana, nadwrazliwa, on jest spokojny, cierpliwy i zrownowazony, mozna na nim polegac jemu czasem ciezej okazac emocje, ja je z niego wyciagam :d ja wiecej gadam, on wiecej robi

Gość gość
Ta ich wielozadaniowość to niekoniecznie myślenie, bo to akurat robią w chmurze, czyli stadnie, nie ma faceta na ziemi co by dzwonił do kolegi czy brata z pytaniem jak się ubrać, czy co ugotować na obiad żonie. Kobiety zamiast jednego silnego procesora mają raczej wiele czujników, drobnych chipów pracujacych równolegle, stąd ta ich wielozadaniowość, jednocześnie z byle pierdołą sama sobie nie radzi, musi się radzić innych wielozadaniowych :classic_cool:

Gość gość
Nauka i wiedza kobiet polega na zapisywaniu danych na wbudowanym twardym dysku, to faktycznie potrafią, ale już z jej konstruktywnym wykorzystaniem mają problemy przy użyciu tych swoich wielozadaniowych mikrochipów, bez syperprocesora posiadanego przez faceta :classic_cool:

Gość gość
Ciekawe czy dostanę za to Nobla? ...bo do tej pory nikt tego tak obrazowo nie wyjaśnił :classic_cool:

Gość gość
facet skupia sie na przedmiotach scislych bo o nic innego nie musi sie martwic ,z ta roznica ze jak by matka/zona dobrego zarcia nie podstawila to z tym mysleniem tez byloby roznie,smieciowe zarcie nie sprzyja dobremu mysleniu ,tak ze bez tych " glupich kobiet " facet daleko by nie zaszedl ale ok niech wam sie wydaje ze jestescie madrzejsi,bo dla nas kobiet co dla was facetow jest wazne to dla nas nie za bardzo ,co do seksu,mezczyzna ma potrzebe posiadania a kobieta oddania.....

Gość gość
Tak dobre żarcie mu podsuwa które to on upoluje i nie myślisz chyba że faceci nie potrafią gotować? Jakbyś nie kombinowała to zgodzić się musisz z tym że gdybyśmy rozstali się jeszcze przed jaskiniami, to teraz faceci żeby sobie podu... szliby do lasu i wyciagali by was z krzaków, w których byście mieszkały i zamiast tego zdrowego żarcia jadłybyście to co samo spadnie z drzewa, np. odchody ptaków :-P

Gość gość
sam to wymysliles ?