Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość wisniowa

Sa tu kobiety 33 40 lat ktore chca sie starac o drugie lub trzecie dziecko ?

Polecane posty

Gość gość wisniowa

Odezwijcie sie bo szukam takich rowiesniczek zeby sprawdzic czy na kafe sa tez kobiety w moim przedziale wiekowym. Pozdrawiam

Gość gość wiśniowa
Napiszcie tez jakie macie obawy i czy jestescie pracujace czy siedzace w domku ?

Gość gość
Czesc ja mam 35 lat i dwojke dzieci w wieku 7i 5 lat, prawdopodobnie jestem w ciazy z 3. Chcialam miec trojke, ale teraz zastanawiam sie jak sobie poradze... Jak to bedzie, czy starczy mi sil.

Gość gość
Mam 34 lata i postarałam się o drugie. W poniedziałek idę na cc. Trzeciego nie planuję.

Gość gość
Ja mam 33 w jesieni i planuje drugie malucha a potem juz raczej trzeciego nie. Jak mam rodzic dzieci to teraz a nie za 5 lat...

Gość gość
Ja mam 35 lat i 2 córeczki: 6 i 4 lata. Bardzo chciałabym mieć jeszcze jedno dziecko. Nawet zaszłam w ciążę w zeszłym roku, niestety miałam puste jajo. Po zabiegu łyżeczkowania powróciłam do starań, liczę że się wkrótce uda.

Gość gość
Ja mam 39 lat i staram się o drugie dziecko

Gość gość
Ja mam 39 i miesiac temu urodziłam 2 dziecko, trzeciego nie planuję.

Gość gość
Ja postarałam sie o drugie dziecko w wieku 38 lat, drugie juz miałam prawie odchowane. Żałuje jak diabli. Teraz dziecko ma 2 latka a ja wygladam jak własna babcia, nie mam siły na nic, dzieciak wyssysa ze mnie cała energie, straciłam ochote do zycia. Starszy nie ma prawie kontaktu z małym zbyt duza roznica wieku. Obietnice meza o zajmowaniu sie małym to puste słowa, zajmuje sie kiedy chce, a ja zazwyczaj w tym czasie musze sprztac, bo nikt inny tegonie robi. Poprostu sie wrobiłam strasznie. Zygam zycie, macierzynstwem, rodzina, najchetniej bym sie spakowała i uciekła gdzies. Nie rob sobie tego kobieto. Wiem, ze pewnie teraz niby czujesz sie gotowa, ale to nie prawda. Dziecko w tym wieku zabierze ci wszystko łacznie ze zdrowiem, ciało nie refeneruje sie juz tak jak kiedys, bedziesz bardziej zmeczona, a dzidcko nie da ci zrobic nawet drzemki, na faceta pomoc nawet nie licz, jak ci obiecuje, moze sie wycofac... chyba ze cie stac na pania do sprztania i opiekunke wynajac... ale i tak zdrowia juz nie odzyskasz po ciazy...

Gość gość
37 i jestem w 4-tej ciąży

Gość gość
Nie do z***bania te baby..

Gość gość
Szacunku trochę. A jak nie to spadaj z tego tematu.

Gość gość
Mam 34 i w pierwszej planowanej ciazy. Drugie? Moze, zobaczymy. Teraz zaszlam za pierwszym razem, moze za drugim tez sie uda, o ile bede chciala po doswiadczeniach z pierwszym :)

Gość gość
Czy poród przed 40 jest trudniejszy od pierwszego?

Gość gość
nie no co ty, po 40 rodzisz same genialne dzieci, porody to przechodzi sie lepiej jak dwudziestokilkulatki, masz więcej siły, a zegar biologiczny cofa ci się do czasow niemowlęctwa :D nie wspominając że pipka jest jak u dziewicy i wyglądasz 20 lat młodziej jak przed ciążą

Gość gość
Ja urodziłam pierwsze dziecko w wieku 28 lat, drugie 37. Pierwszy poród katastrofa, 18h, drugi 3h i po sprawie. Ale to nie jeat reguła, bo rodziła ze mną kobieta 39 lat i poród trwał 16h i skończył się cesarką. Jeśli chodzi o siły, to więcej ich miałam przy pierwszym dziecku, ale przy drugim mam zdecydowanie więcej cierpliwości. Nie czuję się babcia, moim zdaniem wyglądam na tyle lat ile mam, ale otoczenie utrzymuje, że na mniej.

Pierwszy poród 30 l teraz mam 32 i będę rodzic w sierpniu. No na pewno ciężko jest jak sie juz ma brzuch i dwulatka. Jesli o trzecie chodzi to nie mowie nie jesli będziemy miec dom to mysle ze jeszcze przed 37 rz zdaze. O ile ta dwojka mnie nie zniechęci

Gość gość
Mam już syna 13 lat i marzę o drugim dziecku... Mam 39 lat i źaluje że nie zdecydowałam się wcześniej na drugie dziecko a teraz pomimo starań w ciążę zajść nie mogę

Gość gość
ja mam 40 lat (prawie) dwoje dzieci, 8 i 6 lat i kusi mnie trzecie :)

Gość gość
Mam już syna 13 lat i marzę o drugim dziecku... Mam 39 lat i źaluje że nie zdecydowałam się wcześniej na drugie dziecko a teraz pomimo starań w ciążę zajść nie mogę x x czy ten program 500plus ma cos z tym wspólnego? Pytam neizłosliwie, bo to strasznie dziwne co piszesz

Gość gość
ja rok temu urodziłam trzecie (mam 38 lat) i jest Ok, macierzyństwo daje mi wiele radości, miałam dylematy...o pracę, finanse, zdrowie... ale niepotrzebnie, dziecko zdrowe, kochane.

Kobiety jak czujecie instynkt to nie zastanawiajcie sie!.

Gość gość
Wcześniej nie mogłam bo ciągle na pierwszym miejscu praca była i awanse... podróże, myśl o dziecku była ciągle odkładana na później...a pół roku temu uświadomiłam sobie że jeżeli nas zabraknie mój syn będzie sam. Nie będzie miał takiego wsparcia w rodzeństwem jak ja

Gość gość
Pierwsze w wieku 28, drugie 3 miesiace temu, w wieku 36 lat. Chcialabym w teorii jeszcze jedno ale w praktyce juz chyba sie nie zdecyduje

Gość gość
Co wy z tym rodzenstwem.. ja mam dwoch braci i nigdy zadnego wsparcia od nich...

Gość gość
Ja mam starszą znajomą która ma 41 lat. Nie ma obaw bo wcześniej oczyszczala się pijąc zioła i zwracała uwagę na jedzenie by nie jeść syfu. To samo mąż się oczyszcza. Do tego tak jak ja zawsze mam męża przy każdym badaniu ginekologiczny pochwy i również uczestniczył przy porodach . Jest to istotne bo jest się lepiej traktowaną. Lekarz poważnie podchodzi bo masz świadka. A mamy prawo nawet w szpitalu do obecność męża podczas badań i zabiegów. Bo gdy coś idzie nie tak to wtedy lekarz wie że będzie miał problemy bo jest świadek i robi wszystko by się naprawdę wysilić by doprowadzić do normalności.

Gość gość
Pierwsze w wieku 30l, drugie 31l i teraz staram się o trzecie a mam 33l., ale taka moja decyzja była, żeby mieć małą różnicę i zdążyć przed 35 ;)

Gość gość
ja mam 41 lat i jestem w trzeciej ciąży. Bardzo się cieszę, na razie wszystko OK :) 8 miesiąc.

Gość gość
Co wy z tym rodzenstwem.. ja mam dwoch braci i nigdy zadnego wsparcia od nich... x nie mierz wszystkich swoją miarą. Ja mam brata i nie wyobrażam sobie aby go w moim zyciu nie było, mamy super kontakt, mamy już swoje rodziny ale często się widujemy, jeździmy na wakacje razem, dzieciaki bardzo są ze sobą zżyte.

Gość gość
moja babcia zawsze powtarzała: nie znam kobiety która by żałowała że ma dziecko, za to znam mnóstwo które żałuję że kiedyś nie zdecydowały się na kolejne dziecko.