Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skrobanie karpi

Polecane posty

Gość gość

siemanko, mój tata przywiózł ze stawu 4 spore karpie, żywe itd pożyczył od kumpla taką maszyne, że tam się je wsadza, zamyka i je skrobią takie nożyki. Jak je wrzuci żywe to poczują coś ? ;/

Gość gość
Włóż na próbę rękę i zobacz.

Gość gość
Nie, normalnie bezboleśnie działa taka maszynka ;-)

Gość gość
Trzeba było kupić kota a nie rybę. Żywych nie obieraj. Poczekaj aż się utopią i zrobią im się niebieskie oczka. Gdy już poczujesz gazy gnilne, to weź maczetę i utnij łeb.

Gość gość
no proste że bedzie bolało przecież to ma zdzierać im łuski a przy okazji pewnie pokaleczy wszystko i poucina płetwy mój wujek ma takie coś okrągłe i jak karpie tam wkładał żywe to potem po wyjeciu dalej żyły ale były mocno pokaleczone oskrobane i po prostu pozalewane krwią

Gość gość
16:29 I takie świerze powinny lądować na patelnie. Wtedy są najsmaczniejsze ;-)

Gość gość
* świeże miało być ;-)

Gość gość
ku**a rybami sie chłopie przejmujesz wsadzic i niech je tam obedrze żywcem!!!!!

Gość gość
kiedyś jak kupiłem karpia to mama go wsadziła w zlew a on jeszcze trochę żył bo sie obudził po biciu w łeb w sklepie Pamietam jak go w tym zlewie skrobala nożem a on skakał na wszystkie strony :D Jedna stronę mu zdarła a drugiej już nie chciał dawać bo fikał skurczysyn

Gość gość
Boze az sie czytac odechciewa Ludzie jestescie okrutnymi s**********i i tyle! Toz to nieludzkie o czym wy piszecie Tak, smieciu, wez sobie tarke do sera i zacznij sobie zdzierac skore to od razu poczujesz jaki odlot daje! Az mnie dreszcze przechodza jak to czytam, ciesze sie ze jestem wegetarianka

Gość gość
mój tata zawsze żywcem skrobał i ucinał płetwy karpiom jak kupował na święta i jakoś nie robił nikt z tego problemu... to tylko ryba ;] zazwyczaj karp leżał w zlewie i tam był pozbawiany wszystkiego, osobiście nie jem karpia więc nie przejmuje sie nimi :D