Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćaga

Czy to moze byc ciąża?

Polecane posty

Gość gośćaga

Witam was mam taki o to problem wspolzylam 12 .02 nie skonczyl we mnie po stosunku zastosowałam metodę yazupe. 3 tyg.po stosunku robilam test wynik negatywny bylam u gin.nic nie widzial.Robilam kolejne testy w sumie 5 i wszystkie negatywne. 2 miesiace od stosunku dalej bylam u gin.juz innego zrobil mi usg dopochwowe i tez nic nie widzial.Dodam ze od lutego mam miesiączki fakt ze 1 byla krótsza ale w krwi menstruacyjnej byly skrzepy w kazdej @ .Bola mnie jajniki i piersi czy to jednak ciąża? czy jednak schizuje ?

Gość gośćaga
Zaglada tu ktos???

Gość gość
chyba tylko urojona. Zresztą czemu pytasz skoro i tak nikomu nie wierzysz -testom, ginowi ani usg? Uwierzysz ludziom na forum?

Wątpię :) Ja 3 tygodnie po stosunku zrobiłam 2 testy i wyszły mi od razu pozytywne :) Testy są bardzo czułe i rzadko kiedy mylą :)

Gość gość
Często u ginekologa naraża się na zakażenia pochwy wystarczy że coś dotknie w gabinecie po założeniu rękawiczek potem badając zakaza! !Dlatego z byle bzdetą się nie chodzi na badania! !Do tego ja zawsze podczas każdego badania ginekologiczne go cipki i porodach jest partner do obecności mamy prawo! !!

Gość gośćaga
Mysle moze ze lekarz mogl nie zauwazyc chociaz bylam u niego 2 miesiace po stosunku i wtedy tez mialam robione usg.ale dlaczego bola mnie piersi i jajniki. Moze sobie cos wkręcam ,nie wiem ale z drugiej strony skad te dolegliwości?

Gość gośćaga
Aniucha myslisz ze nie mogl sie pomylić.?

Gość gość
Sobie lepiej hormony przepadaj bo tu moze byc przyczyna a nie dziecko.... Ginekolog taka ciaze juz by zobaczyl na 100% wyniki krwi by pokazaly, testy, z reszta mialas okres, a piersi i jajniki moga bolec z innych przyczyn. Chcialabys ta ciaze nie?

Gość gość
Pomimo iz wtedy mialam dni płodne . To nie moze byc ciąża?

Gość gość
Testu z krwi nie robilam

Gość gość
Po 2 miesiącach od stosunku ciąże na usg byłoby widać bez dwóch zdań. Twoje objawy to pewnie zaburzenia hormonalne. Cykl się zmienia więc i dolegliwości mogą się zmienić. Bez sensu się wkręcasz.

Gość gość
Ale tyle sie w internecie naczytałam co kobieta to inna interpretacja.

Gość gość
Czego się naczytałaś? Co masz na myśli? Uważasz że lekarz robiąc usg nie zauważy 2 miesięcznej ciąży? :O

Gość gość
No wlasnie tak mysle. Jezeli sie myle wyprowadzcie mnie z bledu

Gość gość
Wg ost. okresu (zakładam że to 2 tyg. przed stosunkiem) byłabyś podczas usg w trakcie 11tc a od zapłodnienia w 9tc. Uważasz że nie było by widać na usg?

Gość gość
Nie wiem nie znam sie na tym dlatego zwróciłam sie z tym do was

Gość gość
Dodam jeszcze ze wtedy wg moich obliczeń byly to dni płodne

Gość gość
pamiętaj ze dni płodnych się nie oblicza a wyznacza. owulacja zawsze może się przesunąć. Do pomocy możesz sobie kupić tester. Bardzo dobra jest afrodyta na ślinę.

Gość gość
Ta afrodyta sprawdzi się również w przypadku nieregularnych cykli?

Gość gość
tak. nie ma odczynników chemicznych, jest wielokrotnego użytku, więc idealnie nadaje się w przypadku nieregularnych cykli.