Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

on już wszędzie z nią był

Polecane posty

Gość gość

Mój chłopak zanim mnie poznał był w ponad 2 letnim związku. I nie mogę znieść myśli, że on wszędzie w naszej okolicy z nią był. Bardzo się starał i zabierał ją na różne wycieczki. Ok, to dobrze o nim świadczy. Ale teraz, choćbym nawet chciała jakąś fajną niespodziankę wymyślić, pokazać mu jakieś fajne i ładne miejsce, to nie mogę, bo okazuje się, że on już wszędzie z nią był i wszystko zna.. .W dodatku zadręcza mnie fakt, że jak jestem z nim w miejscu, w którym był z nią, to może ona mu się wtedy przypomina czy coś... jak walczyć z takimi uczuciami? Czy jak jesteście z nowymi partnerami w jakimś miejscu, gdzie byliście dawniej z kimś innym, to czy przypominają wam się wtedy dawni partnerzy?

Gość gość
Nie ma rady, musicie się rozstać.

Gość gość
Bo?

Gość gość
nie pytam, czy mam go przez to zostawić, tylko wkurza mnie to, że wszędzie z nią był. I pytam, czy jak byliście z kimś w związku, a potem z kimś innym i jak z tą nową osobą chodziliście w miejsca, gdzie przebywaliście z poprzednią, to czy włączały wam się wspomnienia za tamtą?

Gość gość
tak

Gość gość
czyli co? czyli jak ktoś już był w związku, który się rozleciał, nie ma już szans ułożyć sobie życia,żeby co chwilę nie myśleć o byłej, nie wspominać jej albo np. wspólnych wycieczek w te same miejsca?

Gość gość
To zależy. Jeśli kocha byłą to będzie o niej myślał, a jeśli kocha Ciebie, to nie będzie wspominał ex nawet jeśli mogłaby się mu kojarzyć z danym miejscem.

Gość gość
A jeżeli kochał byłą (jak się z kims jest, to raczej można przypuszczać, że było jakieś uczucie między nimi). No ale z jakiś powodów się rozpadło- no i teraz zaczyna tworzyć coś innego ze mną- czy nawet jak coś do mnie czuje/poczuje, to nawet wtedy będzie wspominał byłą? Wypytuje tak, bo nigdy wcześniej nie byłam w związku i nie wiem jak to jest w takich sytuacjach

Gość gość
Jeśli to Twój pierwszy chłopak, to nie zastanawiaj się nad tymi bzdurami tylko ciesz spędzanym wspólnie czasem. Jeśli się kogoś kochało to przeciez nie zapomni się o jego istnieniu, ale też nie wyklucza to pomagania kogoś innego. Jeśli nawet Twój chłopak ma wspomnienia z różnych miejsc, które dotyczą ex, to nie znaczy, że nie może mieć z tych miejsc wspomnień z Tobą. Tym bardziej powinniście bywać w tych wszystkich miejscach, żeby przestały mu się kojarzyć tylko z byłą. Przestań się zamartwiać jego była jest tylko przeszłością, to Ty jesteś jego dziewczyna i to na Tobie mu teraz zależy. I absolutnie nie okazuj zazdrości o jego ex.

Gość gość
Sory, pokochania, a nie pomagania- słownik w tel.

Gość gość
dziękuję za rady, postaram się nie okazywać mu zazdrości. W sumie to można sprawić, żeby miał lepsze wspomnienia z tych miejsc ze mną :)