Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Stare blizny

Polecane posty

Gość gość

Mam wielką i wypukłą bliznę, która ma już 4 lata. Próbowałam Contractubexu i nic, przerzuciłam się na Cepan i stosuję go od 5 miesięcy (codziennie rano i po południu smaruję, na noc okład (na gazik gruba warstwa maści i owijam bandażem), a w weekendy rano, po południu i na noc mam okłady), ale efektów w ogóle nie widać, już nie wiem co robić. Bliznę mam na nodze, widać ją, wygląda okropnie. Zastanawiam się nad żelem silikonowym + nocne okłady z Cepanu, może też domowe sposoby (miòd, czosnek, cebula itd.). Ale nie wiem, kiedy mi to zejdzie. Niedługo wakacje i wstyd mi będzie w bikini z tą wielką blizną. Walczyliście z bliznami? Czym, ile to trwało?

Gość gość
Walczylam z bliznami po tradziku i ze wzgledu na to, ze jestem straszna alergiczka narobilam sobie przez ciagle drapanie sinych blizn na nogach.Stosowalam dermatix, z bardzo dobrym skutkiem. Jest to drogi zel silikonowy, kilka lat temu placilam za duza tube 100 euro (mieszkam w Niemczech). Rezulatat byl bardzo dobry, blizny sie rozjasnily. Na twarzy praktycznie nie ma sladu. Stosowalam ja rowno przez rok, rano i wieczorem. Ten zel rowniez splyca blizny i jest wydajny. Plusem bylo to, ze nawilzal skore (a to wazne przy bliznach) i sie nie luszczyl jak contratubex (tez wybrobowalam). Wiem, ze dermatix jest tez polecany na koleoidy (wypukle) i po oparzeniach. Mozesz tez sprobowac olejki biologiczne. Kazda skora jest inna, a walka z bliznami niestety zmudna i dlugotrwala. Powodzenia!

Gość gość
Dodam jeszcze, ze moja kumpela miala na ramieniu duza wypukla blizne po oparzeniu i miala naswietlania laserem. Pomoglo jej, splycilo blizne.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź, słyszałam o Dermatix, ale jest bardzo drogi, nie chcę tyle wydawać na małą tubkę, choć wiem że są efekty, ale jednak wolę poszukać czegoś tańszego. Może są jakieś zamienniki, słyszałam o Bliznosil, podobno daje takie same lub zbliżone efekty i przede wszystkim jest tańszy, bo kosztuje ok. 30 zł.

Gość gość
Również próbuję się pobyć mojej blizny, którą mam na udzie. Kremy na stara bliznę raczej tu nic nie pomogą (wiem bo sama naiwnie je stosowałam). W gabinecie pan doktor polecił mi poddać się zabiegowi scarlet rf. Polega na mikronakłuwaniu skóry, dzięki czemu się sama regeneruje. Przyznaję, że widzę drobną poprawę, ale do pełnego efektu potrzebuję jeszcze co najmniej 2 zabiegi jak mnie poinformowano na początku. Chodź i tak więcej osiągnęłam przez ten jeden zabieg, niż sama na własną rękę.

Gość gość
Wydaje mi się, że w przypadku starych blizn nie ma innego wyjścia niż usuwanie laserem. Sama miałam spory problem z bliznami po trądziku i dopiero zabieg w http://maestriaklinikaurody.com/ pomógł mi to wyleczyć.

Gość gość
Na taką bliznę pomoże tylko laser. Ja też miałam okropnie głębokie, stare rozstępy i usuwałam je w http://www.lagunaestetica.pl . :) po rozstępach ani śladu.

Gość defka
dobry lasek i skuteczne zabiegi na blizny maja w Klinice Miracki - śmiało idz tam bo tam na pewno pomogą!