Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moja córka robi dziwne ruchy rączkami

Polecane posty

Gość gość

hej może podpowie mi ktoś czy to co obserwuje u 6 m córki jest normalne.. otóż moje dziecko zaciska piastke i puszcza i robi to obydwiema rękami. tak jakby trzymała niewidzialna zabawkę i ją sciskała:) robi tak ciągle, sciska rękę i rozkłada i tak 10 razy... czy mam sie martwić?? to jest bardzo słodkie ale nie wiem czy normalne...

Gość gość
Normalne. Bawi się rączkami. Moja do dziś tak robi. A ma 8 miesięcy.

Gość gość
Moja macha jak na papa obydwiema raczkami dosc szybko. Czy to tez normalne? Odkad nauczyla sie papa to tak robi.

Gość gość
Moja macha rączkami i nóżkami prawie z prędkością światła i wrzeszczy w nieboglosy :)

Gość gość
Nic się nie martw, bo to jest normalne. Dziecko poznaje w ten sposób swoje ciało i odkrywa, że ma władzę nad częściami ciała, że one są jego. Mój synek też miał okres, że strasznie go fascynowały jego rączki. Potrafił przez kilka minut im się przyglądać, zaciskać piąstki, machać paluszkami. Potem mu przeszło na nogi. Podnosił nogę, obracał stópką, zaciskał paluszki. Teraz ma 8 miesięcy i niedawno odkrył, że ma siusiaka i zawsze chce przy nim gmerać, jak mu zdejmę pieluchę.