Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak długo karmilyscie piersią?

Polecane posty

Gość gość

Ja planuje 6 miesięcy moje dziecko ma 4 tygodnie. Bez przerwy zastoje cieknacy pokarm. Czasami mam dosyć, ale może dotrwam

Gość gość
Miesiąc :)

Gość gość
A czemu tylko miesiąc?

Gość gość
4 tygodnie to początki, wszystko się niedługo ustabilizuje i twoje kłopoty powinny minąć. Ja karmiłam jedno dziecko 7 m-cy, a drugie 10. Początki też były trudne. Powodzenia!

Gość gość
20 miesięcy. Gdy odstawialam byłam w drugiej ciąży. Początki są trudne ale warto:-)

Gość gość
Pierwsze dziecko 16 mcy, drugie jest w trakcie karmienia, skończy niedługo 16 mcy. Początki są zazwyczaj trudne. Ok 3 miesiąca dziecko unormuje sobie wszystko i karmienia bedą mniej więcej ustabilizowane. Powodzenia i wytrwałości życzę!

Gość gość
14 mcy Tyle chciałam.

Gość gość
2 lata córkę i rok syna , dłużej nie mogłam z przyczyn zdrowotnych

Gość gość
8,5 mca

Gość gość
A czemu warto ? Co jest fajnego w cieknacych cyckach i wiecznie mokrej i klejacej bluzce od pokarmu?

Gość gość
3 lata, bylo bez problemu ale o rok za długo

Gość gość
Ja karmię już 8 miesięcy i mam nadzieję karmić jeszcze przynajmniej drugie tyle, przynajmniej w nocy i nad ranem, bo tak mi wygodnie a dziecko lubi pierś. Po 2-3 miesiącach się stabilizuje i już nie cieknie tak z piersi. U mnie niestety zastoje zdarzają się do tej pory, ale zawsze dość szybko mijają i nigdy nie doszło do zapalenia piersi, choć mam w apteczce antybiotyk na wszelki wypadek.

Gość gość
Wcale.

Gość gość
Przeciez po jakimś czasie karmienie sie unormuje i pokarm nie cieknie jak to nazwałaś:-) ja karmiłam córkę 18 miesięcy i naprawde najgorsze sa poczatki potem juz z górki . Karmienia rzadziej pokarmu mniej bo dziecko je inne potrawy

Gość gość
gość dziś A czemu warto ? Co jest fajnego w cieknacych cyckach i wiecznie mokrej i klejacej bluzce od pokarmu? XXXXXXXXXXX Nie do mnie pytanie, ale odpowiem. jakie wiecznie? Po kilku tygodniach już nic nie cieknie ani się nie klei. Warto dać dziecku najlepszy pokarm a nie chemiczny zamiennik.

Gość gość
Ja karmię na razie 7 miesięcy. Planuję jak najdłużej.

Gość gość
Karmiłam 3 tygodnie. Wiecej juz nie chciałam i nie żałuje swojej decyzji.

Gość gość
" Co jest fajnego w cieknacych cyckach i wiecznie mokrej i klejacej bluzce od pokarmu?"- gościu, wiesz, wynaleziono wkładki laktacyjne, takie jednorazowe , bawełniane płatki z nieprzemakalną warstwą, nic się nie klei. Jak masz okres to też chodzisz w mokrych i klejących się spodniach? Autorko- ja karmiłam pół roku (myślałam że będę dłużej, ale się przestaliśmy "dogadywać" z małym). Pierwsze 2-3 tyg. karmienie było regularne, ale laktacja zupełnie nieunormowana, też były albo twarde piersi albo takie że dziecku ledwie co leciało. Nic na siłę, ale jeżeli chcesz karmić to jeszcze poczekaj jakiś czas po prostu. Staraj się przystawiać regularnie, nie odciągać laktatorem pomiędzy karmieniami.

Gość gość
2,5 roku córkę. Syn ma 8 m-cy i karmię, oby jak najdłużej. Nie wyobrażam sobie siebie z butelką i o ile córka butlę tolerowała i mogła dostać moje mleko z butelki gdy wychodziłam, tak syn butelką wprost gardzi i tylko cyc. To może być męczące ale nie żałuję :)

Gość gość
2 lata

Gość gość
Moj synek ma 8 miesięcy i właśnie zaczynam mu wprowadzać mm. Niestety ciężko to idzie, on w ogóle nie chce butli :( Nawet z moim pokarmem :( Chciałabym już go powoli odstawić od piersi. Problemu z laktacją nigdy nie miałam.

Gość gość
Mój synek też gardzi butelką. Nie mam zamiaru mu podawać syfiastego mleka modyfikowanego (brrr... sama nazwa jest okropna, ale prawdziwa), ale nawet mojego odciągniętego pokarmu nie chciał ciągnąć ze smoczka. Kiedy miał pół roku zaczęłam go uczyć pić z kubeczka (takiego pochyłego, nie będę pisać nazwy i reklamować), bo niekapki znów mi nie leżały. Teraz po 2 miesiącach radzi sobie z piciem bardzo dobrze. Myślę, że w wieku 8 miesięcy dziecko nauczy się pić z otwartego kubeczka jeszcze szybciej. Poza tym w tym wieku uczenie picia z butli to moim zdaniem pomyłka. Lepiej już jakiś niekapek czy coś w tym stylu zaproponować dziecku. Po co je cofać w rozwoju.

Gość gość
2,5 miesiaca, dłużej nie chciałam a i tak pokarm zaczął mi zanikać i odpusciłam sobie. Pewnie gdybym się postarała jeszcze bym laktacje utrzymała ale nie lubiłam karmić piersią.

Gość gość
3 dni.

Gość gość
Córkę karmiłam rok - 2 miesiace tradycyjnie, a później odciągałam laktatorem. Godziny spędzone na dojeniu, a ile książek w tym czasie przeczytałam...;) Miała skaze białkowa, więc ja oczywiście zero mleka. Synka karmiłam chyba 3 miesiące tradycyjnie, 3 kolejne miesiace odciagałam. Miałam jeszcze mleko i mogłabym nadal karmić bo ładnie jadł, ale sama ograniczyłam laktację i przestałam. Nie byłam w stanie usiąść spokojnie z laktatorem kilka razy dziennie przy dwójce maluchów w wieku 2 latka i kilka miesięcy:) Jakbym miała kogos do pomocy przy dzieciach, to pewnie karmiłabym w ten sposób jeszcze długo, no ale się nie dało. W sumie szkoda, służyło im to mleko:(

Gość gość
Karmie juz 7 miesięcy i chciałabym przestać ...

Gość gość
Dwòjkę po 9 miesięcy. Drugie właśnie wczoraj ostatni raz ;-) Potwierdzam oo ok 3 miesiącach wszystko się zazwyczaj normuje. Piersi już nie produkują "na zapas", nie są obrzmiałe, nie leci z nich a i dziecko ma dłuższe przerwy i nie "wisi" ciągle na matce. Powodzenia :-)