Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po co dawać dziecku 2 imiona?

Polecane posty

Gość gość

W mojej rodzinie ( a jest nas sporo) wszyscy maja po dwa imiona, co jest dziwne zwazywszy na fakt że oboje moi rodzice maja po jednym. (musze ich zapytac skad wiec ten pomysl). W rodzinie mojego męza maja po jednym. Dlatego kiedy przyszło do chrztu naszego dziecka zastanawialismy sie jak my zrobimy. I doszlismy do wniosku ze damy jedno bo defackto po co tak naprawde jest to drugie imie? Czemu ma służyć? Tylko wiecej jest pisania przy wypełnianiu dokumentów:-) ja nie potepepiam i nie chwale pomyslu z dawaniem dwoch imion. sama mialam spory dylemat. zreszta nawet mialam okres ze zalowalam ze nie dalismy dwoch, ale juz nie. tak sie tylko zastanawiam po co to?

Gość gość
To dopiero na chrzcie dawaliście imię? Bo nie wierzę, że nie zarejestrowaliście dziecka w USC... ani, że chrzciliście w tydzień po urodzeniu

Gość gość
zeby mialy wiecej okazji do picia:-D

Gość gość
mając dwa imiona dziecko będzie miało dwóch świętych o tych imionach , którzy będą się troszczyć o życie i szczęście tego dziecka.

Gość gość
mając dwa imiona dziecko będzie miało dwóch świętych o tych imionach , którzy będą się troszczyć o życie i szczęście tego dziecka. xxx a jest ktoś kto wierzy w takie banialuki? :D pomijając już, że dla każdego myślącego wierzącego to jest bałwochwalstwo

Gość gość
A jeśli matce podoba się jedno imię, a ojcu inne? Wtedy daje się 2 i po kłopocie :) Znam też dziewczynę, która prawie życie używa drugiego imienia, bo pierwsze jej się nie podoba. A jeśli chodzi o wiarę, to dzieciak będzie musiał wybrać jeszcze swoje imię przy bierzmowaniu przecież. Po co, nie mam pojęcia :) To to dopiero bez sensu, imię od bierzmowania :D

Gość Turkuć
2 imię wprowadzono żeby ograniczyć szansę pojawienia się kilku osób o takiej samej tożsamości.

Gość gość
od tego PESEL jest a nie imię. Zresztą Kowalskich i Nowaków o identycznych imionach nawet dwóch, jest i tak mnóstwo :)

Gość gość
ważne dwa imiona Ja jestem na studiach z koleżanką ktora tak samo isę nazywa , ma na nazwisko, ten sam kierunek studiów różni nas to że ja mam dwa imiona. Ale na uczelni są problemy z ocenami (mimo wszystko). Zeby trudniej było kogoś wroibić lepiej wybrać dwa imiona

Gość gość
Dwa imiona to bardzo malo. Sa panstwa, gdzie kazdy ma kilka imion. Jedno imie nosza zwykle dzieci ze wsi. Dzieci arystokracji maja po cztery-piec (po przodkach + wlasne, nowe). Tyle nadaje sie na chrzcie, a w dokumentach tylko dozowlone dwa.