Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agness_30

Maraton a ciąża

Polecane posty

Witam. Mam pytanko. Od kilku miesięcy przygotowywałam się do maratonu. Bieg ma się odbyć teraz w niedziele 15 maja. Właśnie się dowiedziałam, że jestem w ok 4 tygodniu ciąży. Moje pytanie czy powinnam wziąć udział w tym maratonie ?? Ginekolog powiedział, że płód nawet tego nie odczuje, bo jest tak maleńki i tak chroniony, że nic nie będzie, mój "trener" też mówił, że zna przypadki gdy dziewczyny biegały maraton we wczesnym stadium ciąży. Może jest tu jakaś mama, która przebiegła maraton będąc w stanie błogosławionym.

Gość gość
Rozumiem, że wiele wysiłku włożyłaś w przygotowania i szkoda ci je zmarnować, ale zastanów się nad jednym - jeżeli coś się stanie (czego ci nie życzę) to czy nie będziesz się obwiniać, że to z tego powodu?

Gość gość
co to jest to "coś" co jej się może stać? Konkretnie - jakie zagrożenia niesie bieg w ciąży? Autorko, jeśli lekarz mówi, że ok, a ma przecież Twoje wyniki badań - np. morfologię to leeeeeć :) PS. Martyna Wojciechowska w 3 miesiącu ciąży weszła na ośmiotysięcznik :) a tam są chyba większe problemy np. z ciśnieniem