Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Która z was ma wózek Lupo od Baby Design?

Polecane posty

Gość gość

Jak wyżej?

Gość gość
Ja mam Lupo Comfort. A co potrzebujesz? Jestem z niego bardzo zadowolona.

Gość gość
Potrzebuję się dowiedzieć jak duża jest ta dwustronna wkładka na siedzisku (chodzi o tą winter/summer)? Czy jest na tyle uniwersalna że można ją bez problemu wykorzystać w mini wózkach, takich wielkośc***arasolek?

Gość gość
wielkości | parasolek

Gość gość
Mam Euro-Carta Volt i potrzebuję do niego jakiejś dobrej wkładki, bo ma gołe siedzisko. Te pstrokate samoróbki z koców minky jakoś do mnie nie przemawiają i wyglądają jak pościel. Szukam właśnie czegoś takiego normalnego, porządnie uszytego i w miarę możliwości niedrogiego. Ta z Baby Design wpadła mi w oko tylko nie wiem czy nie jest za duża.

Gość gość
Wydaje mi się, że będzie pasować, ona nie jest jakaś ogromna. Ma otwory na szelki na ramiona oraz w kroku, na te szelki boczne nie. Jest fajna, bo jest gruba, to jest właściwie taka wkładka redukcyjna. Ale ja do spacerówki kupowałam wkładkę na allegro. Są też gładkie np. szare czy czarne. Te z minky też mi się nie widzą. Ale jak chcesz to mogę zmierzyć tę wkładkę z Lupo.

Gość gość
Myślę, że tak, nie wiem tylko jak na głębokość siedziska - czy nie będzie wystawać przodem. Nie mam wózka w domu, ale jak będę wychodzić to zmierzę i później napiszę.

Gość gość
Właśnie o taką redukcyjna grubą mi chodzi. A jak nie ma tych bocznych otworów na pasy to przy takim wąskim siedzisku nie będzie się zawijała? Próbowałaś może ją przymierzać do waszej parasolki? Większość tych polskich samoróbek to są długie prostokąty i pewnie wisiałby u nas poza podnóżkiem. Myślałam jeszcze o tych X-landera ale one są strasznie szerokie i robiłyby się po bokach skrzydła po wsadzeniu do takiego małego siedziska.

Gość gość
Nie próbowałam przymierzać. Ona jest raczej płytka. Nie powinna wisieć, bo w pozycji obniżonego podnóżka wypełnia tylko siedzisko. A można ją w ogóle kupić oddzielnie? Będę zaraz wychodzić, to napiszę potem wymiary i sobie przymierzysz.

Gość gość
A powiedz mi jeszcze jakie ona ma mocowanie? Gumę na plecach zakładaną na oparcie czy troki do podwiązania?

Gość gość
Pewnie można, jak wszytko. Dzwoni się do producenta i sprzedają części (tak jak zamienne).

Gość gość
Wiec tak: siedzisko ma 32x32 cm w najszerszych punktach. Oparcie wysokość 40, szerokość 27 plus takie boczki - w sumie gołe oparcie wózka ma 30 cm i wkładka wypełnia je. Mocowania nie ma, trzyma się na szelkach. Boczne po prostu wychodzą obok wkładki.

Gość gość
Wielkie dzięki! No to powinno pasować, bo choć co prawda nie mam centymetra ani miarki pod ręką, to wg danych producenta z opakowania u nas wys. oparcia to 43, szer. 33, głębokość siedziska 22 + podnóżek 19 cm. Na jakimś zdjęciu widziałam niby troki u góry tej wkładki, a mówisz że nic nie ma? I nie zsuwa się ani nie przemieszcza?

Gość gość
Tak sobie myślę, że pasowałaby jeszcze ewentualnie wkładka od czarnego Baby Design Sprint i nawet jakby więcej jej pod pupą i wychodzi trochę bardziej na podnóżek (daje więcej miękkości pod nóżkami). A najidealniejsza wydaje się taka szara prosta od starszych modeli Trip (parasolek), tylko już jej nie ma w sprzedaży i może nie być już tych wkładek. Ta jest najlepiej skrojona pod małe spacerówki bo nie ma tych boczków/skrzydełek. Niestety nie są dwustronne jak ta twoja.

Gość gość
porządne wózki mają takie wkładki na wyposażeniu, tak to jest, jak się kupuje tani goły czołg, a potem wszystko dosztukowuje, a to śpiworek, a to wkładka i wychodzi wieś tańczy i śpiewa :D

Gość gość
Czołg? W takich małych spacerówkach nie ma wkładek, a jak są to bardzo rzadko. Nawet w drogich. Widziałaś takie wkładki w małych Maxi-Cosi np.? Nie? No widzisz, a wcale tanie nie są. Po co tak bez sensu komentujesz?

Gość gość
No nie ma żadnych troczków i jakoś specjalnie nie ucieka.

Gość gość
maxi cosi nie ma, ale np w stokke w wersji samej spacerówki jest wkładka i to z regulacją głębokości :P

Gość gość
Stokke nie ma w ofercie żadnych małych spacerówek tylko same duże wózki. Ogarnij się kobito. :o

Gość gość
Mogło mi się przewidzieć w tymi trokami. Mogły to być pasy siedziska wyjęte z wkładki i rzucone w górę. Dzięki ci raz jeszcze za pomoc!!! :)

Gość siwa 13
A czy może mi któraś powiedzieć która strona wkładki jest na zimę a która na lato?

Gość siwa13
Mówię tu o wózku lupo comfot jedna jest bawełniana a druga strona taka śliska