Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Filtr przeciwsłoneczny

Polecane posty

Gość gość

Jaki filtr przeciwsłoneczny polecacie dla dziecka 6 miesięcznego? Zastanawiałam się nad zastosowaniem oleju z pestek malin, który jest naturalnym filtrem z SPF około 50. Czy któraś z Was stosowała?

Gość gość
W drogeriach są też filtry dla dzieci, możesz kupić

Gość gość
Zanim wysmarujesz nimi dziecko, to poczytaj, jakie są szkodliwe i to bardziej, niż słońce. Tylko nierafinowany olej kokosowy.

Gość gość
Miałam na myśli te sklepowe, oleju z malin nie stosowałam.

Gość gość
No właśnie nie bardzo chcę tych sklepowych, bo składy wołają o pomstę do nieba...

Gość gość
Olej kokosowy? Przecież to ma bardzo niski faktor ochrony jakieś 5-10 Max i tym chcesz niemowlę smarować? Puknij się w czoło

Gość gość
Autorka. Pisałam o oleju z pestek malin, a nie kokosowym

Gość gość
powalilo was z tymi szkodliwymi substancjami. wystarczy poszukac kremu 50+ uva i uvb dla niemowlakow z certyfikatami i poczytac dla pewnosci sklad. nie wszystkie kosmetyki dla dzieci to syf. zastanowcie sie czy warto ryzykowac oparzeniem tak malego dziecka przez olejki.

Gość gość
Tak wiem o co autorko pytalas. Dziwi mnie odpowiedz o oleju bo jak wspomniałam ma niski faktor ochrony i dla niemowląt jest niewystarczający. Sama jestem ciekawa oleju z pestek malin. Mam jasna skórę muszę wypróbować. na stronie zrobsobiekrem są bardzo dobre opinie o nim

Gość gość
Ja używam babydream z rossmana i polecam córce 9 miesięcy smaruje też buzię i nie szczypie w oczy ani nic. Polecam

Gość gość
Nie zaaplikowałabym dziecku, zwłaszcza dziecku poniżej 1 roku, kremu z filtrem z drogerii. Ludzie myślą, że jak jest zdjęcie bobasa to na pewno jest bezpieczny. G****o prawda. Podajcie chociaż jeden bezpieczny kosmetyk drogeryjny.

Gość gość
Posmarujcie niemowlę mlekiem z piersi to najlepszy lek na wszystko. Również wysoki filtr ochronny

Gość gość
A mój syn ma uczulenie na wszelkie kremy z filtrem. Ma czerwone plamy i spuchnieta skórę, wygląda jak rak. Smaruje go zwykłym Nivea albo bambino

Gość gość
Poczytaj bloga srokao. Babka tam super analizuje kosmetyki i ich skład. Filtry też. Dzięki niej wiem o filtrach przenikających które są groźne! Ja na podstawie jej wypowiedzi kupiłam filtr dla noworodka alphanova bebe a dla rocznika la roche posay.

Gość gość
Też właśnie chciałam polecić blog Sroki- można kupić dobry filtr o niezłym składzie i skuteczności - co ważne, bo część tych drogeryjnych słabo działa. A druga sprawa - uważam, że takie małe dziecko lepiej jest cieniować budą czy parasolką, unikać otwartego słońca i zrezygnować z kosmetyków - ja przynajmniej tak robiłam, a urodzilam w czerwcu. Smaruję dziecko dopiero teraz - gdy ma prawie rok i nie usiedzi spokojnie. Używam Babydream.