Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ambudziambu

Najgorsze imię dla chłopca

Polecane posty

Gość gość
Oskar imie nadawane w polsce od minimum 1920 r wiec czyli prawie 100 lat dokladnie 96 :-) Alan od 1975 czyli 41 lat:-)

Gość gośćyyyyyyyyyuioopp
Ja ostatnio slyszalam Kuentin-Klentin, no nie wiem jak oni te imie pisza po ang.bylo by Quentin. Masakra... Znam tez malego Samuela-ojciec jego wielki fan Samuela L.Jacksona

Gość gość
Chodziłam z Samuelem do klasy juz lata temu. Mówiliśmy na niego Samek i tak sie przyzwyczaiłam do tego imienia, że mi nie przeszkadza.

Gość gość
Samuel debilko to imie biblijne i od lat funkcjonuje w polsce ale jest mało popularne przejzyj kalendarz zanim cos napiszesz i sie osmieszysz na forum

Gość jak masz na imię
Bo najgorsze imię nosi ten, kto nie potrafi rozmawiać o niczym bardziej interesującym niż w tym temacie.

Gość gość
11:03 skąd debilka ma to wiedzieć? Przecież parcia na wiedzę nigdy nie miała! Zakres zainteresowań to dla niej abstrakcja. Żyje -bo jest, ale po co? Nie wie.

Gość gość
A może dzieciak faktycznie dostał imię na cześć ulubionego aktora taty. ;)

Gość gość
Co nie zmienia faktu że autorka nabijała się z imienia Samuel jako jakiegoś dziwnego i wymyslnego,a to stare imie o pieknej tradycji

Gość gość
Do mojej podstawówki chodziły dzieci o imionach: Fabian, Samuel, Oktawia, Olimpia, Idalia, Idzi.. dziś to ludzie ok 30-35 letni.

Gość gość
Alan-Anal, Denis_penis, procz tego Adolf i Alfons

Gość gość
Franciszek najbrzydsze i jeszcze Szczepan, a znam malutkie Franki i Szczepany. zal dzieci..

Gość gość
Antek, Franek, Kuba - pelno tego. Oprocz tego wszystkie imiona na sile spolszczone typu Brajan.

Gość gość
Kasjan, Cyprian

Gość gość
Ignacy, Alan, Franek, Jaś, Nikodem, Ksawery, Marcel. Bllleeee a i jeszcze Kajtek.

Gość gość
Nie powinno się obśmiewać imion ale jakoś nie przypadł mi do gustu ani Ignaś ani Ksawery, jakoś nieciekawie mi się kojarzą. Natomiast Ołen czy Kłentin ;) brzmią co najmniej dziwnie, takie imiona nie rażą w amerykańskich filmach ale już w Polsce, w zestawieniu z typowo polskimi nazwiskami mogą budzić śmiech.

Gość gość
Chociaż z tymi zagranicznymi imionami to pewnie kwestia przyzwyczajenia, ja np. znam często wymienianego tu Alana, tylko, że dorosłego chłopa w dodatku całkiem całkiem facet, więc imię to nie robi na mnie wrażenia a budzi raczej pozytywne skojarzenia.

Gość gość
Dla mnie KUBA - brzmi jak KUPA. Wiem, że popularne tzn. że się podoba. Mi wcale.

Gość gość
Znajoma nazwała swojego dzieciaka Dżastin

Gość gość
Nataniel - brzmi jak spaniel

Gość gość
Fabian- koszmarne imie.Oliwier mimo ze w Angli jest ok to jak słysza np Oliwerrrrrrr...Malinowski czy Płotka to mnie trzesie.

Gość gość
Najgorsze imiona jakie można nadać z tych popularnych teraz, to Wiktor i Karol. Brzydszych osobiście nie słyszałam.

Gość gość
Ten temat to echo wczorajszego pt. Czy Wiktor to ładne imię dla chłopca, czy jakoś tak;)

Gość gość
Mi się podobał zawsze: Franek, Antoni, Jaś... boże...teraz co drugie dziecko ma to imię...a jeszcze Staś...masakra!!! A jak słyszę Tosia u dziewczynki to mi niedobrze!!!

Gość gość
Fatalnym, wręcz okrutnym pomysłem jest dać na imię chłopcu Alicja albo Karolina.

Gość gość
Nataniel, Olin, Oskar, Mieszko, Szczepan, Ignacy, Alan

Gość gość
Takie wymyślne (jak tu wymienione) albo spolszczone na siłę. Ale chyba najbardziej odrzucam te bez wskazania na płeć, jak Iwo czy Bruno. Bruno to w ogóle imię dla psa, tego syberyjskiego dużego z reklamy.

Gość gość
Azor, Szarik, Nero to są fatalne imiona dla chłopca.

Gość gość
Kupa znaczy Kuba :P Seba Adrianek Adaś . Nikodem - tak wołać 3 latka ? :( ? Nataniel Natan dalej "amerykańskie" i ruskie jakieś Boryski Igorki itp . u rodzin które nie są ze wschodu .Równie dobrze można dać Gunther Udo czy Hans .

Gość gość
Kuba, Adrian, Adas sa normalnymi, ladnymi imionami....

Gość gość
Nie rozumiem co macie z imieniem Marcel x Imię Marcel znaleźć można w polskich dokumentach już z XI wieku. Szczególnie popularne było w latach 80. i 90. XX wieku. Marcel: znaczenie imienia Marcel to imię pochodzenia łacińskiego. Tak nazywał się jeden z rzymskich rodów – Marcellus. Imię znaczy „mały wojownik”. Marcel: imieniny Marcel obchodzi imieniny: 16.01, 19.01, 19.02, 19.03, 09.04, 06.06, 17.07, 01.08, 14.08, 04.09, 30.10, 01.11, 26.11, 29.12, 30.12. Marcel: charakterystyka osoby Powiedzieć o Marcelu, że lubi dominować, to mało. On po prostu musi czuć, że ma kontrolę nad każdą sytuacją. Chce, by inne osoby łatwo godziły się na jego przywództwo. Zazwyczaj tak właśnie jest. Ci, którzy ośmielili się mu sprzeciwić, od razu znajdą się na liście jego wrogów. Marcelowi nie można odmówić kreatywności. Zarabia na życie wykonując zawody, które jej wymagają. Nie zniósłby pracy nie stanowiącej dla niego intelektualnego wyzwania. Ten mężczyzna nie traci ani minuty na lenistwo. Ludzie nie lubią go za zbytni upór, ale cenią za pracowitość. Marcel nieczęsto przebywa w domu. Dla niego to miejsce, gdzie śpi, myje się. Nie zmienia się to nawet po ślubie. Wszystkie obowiązki związane z organizacją życia rodzinnego spadają na jego żonę. Marcel nie ma problemów z zabezpieczeniem materialnym rodziny. Gorzej z okazywaniem najbliższym uczuć. Już jako dziecko dowodzi grupie rówieśników, lubi się z nimi wdawać w bójki. Marcel: zdrobnienia imienia Najpopularniejsze zdrobnienia tego imienia to: Marcelek, Marcyś, Marceluś, Marcelino. Odmiana imienia Marcel Odmiana imienia Marcel w języku polskim: w dopełniaczu – Marcela, w celowniku – Marcelowi, w miejscowniku – Marcelu. Preferowane zawody dla osób o imieniu Marcel Reżyser, ksiądz, policjant. Sławne osoby o imieniu Marcel Św. Marceli z Paryża – święty Kościoła katolickiego Marceli I – święty Kościoła katolickiego, papież Marcel Proust – francuski pisarz Marcel Mauss – francuski antropolog i spocjolog Marcel Grandjany – francusko-amerykański harfista Marcel Duchamp – francuski malarz Marcel Achard – francuski dramatopisarz i scenarzysta Marcello Mastroianni – włoski aktor Marcel Łoziński – polski reżyser Marcello Lippi – włoski trener piłki nożnej