Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość17

Czy mogę być w ciąży ?

Polecane posty

Gość gość17

Witam. Jestem tu pierwszy raz, bardzo bym prosiła o jaką radę. Kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia, gdzieś 28-29 maja. Nie doszedł we mnie. Miesiączkę powinnam dostać 2-3.05, lecz spóźniła mi się 6 dni (dostałam 9.05), a 11.05 się już skończył. Nigdy nie miałam miesiączki, aż tak krótko zwykle trwał 6-7 dni. Robiłam 1 test ciążowy przed spodziewaną miesiączką, 2 testy gdy miesiączka spóźniła się 4 dni, a teraz 10.05 kolejny. Wszystkie wyszły negatywne więc dałam już sobie spokój z tym. Czy jest to możliwe żebym była w ciąży mimo negatywnych testów ? Miesiączka nie była tak mocna jak zawsze. Wiem, że nie jesteście jasnowidzami i nie wiecie czy to ciąża czy nie, ale proszę o poradę. Być może ktoś miał podobną sytuację.

Gość gość
zrob test z krwi

Gość gość
ja miałam podobnie tyle że okres przyszedł w terminie ale zamiast 5 dni trwał dwa. Nie była to ciąza. Po prostu coś ci sie przesuneło. Jeśli miałaś seks 28- 29 i nic poza tym to nie ma takiej możliwości żeby ci się miesiączka, która miałaś dostać 5 dni później spóźniła z powodu ciąży. Mogło to być tylko 1. z powodu przesunięcia owulacji lub 2. z powodu tego że gdzieś wcześniej zabezpieczenie zawiodło, ale tutaj test by już to wykrył. A nie ma takiej fizycznej możliwości, bo ciąża jest dopiero jak dochodzi do zagnieżdżenia jajeczka a to trwa od 6 - 12 dni po owulacji. A i tak żeby u kobiety doszło do zagnieżdżenia to faza lutealna powinna trwać przynajmniej te 12 dni, bo jak jest krócej to ciężko o ciążę. Testy niby mówi się że w dzień spodziewanej miesiączki powinny wykazać ciąże lub jej brak ale jeśli nie wiadomo kiedy była owulacja to powinno sie robić po stosunku minimum 10 dni a tak dla całkowitego wykluczenia ciąży 2,5 tyg po stosunku powinno wystarczyć.

Gość gość
Po bzykaniu pierwszy raz wystepuje stres stad opóżnienie @

Gość gość17
Dziękuję za odpowiedzi. To nie był mój pierwszy raz, nie stresowałam się bo nie miałam czym. Czytałam też, że niektórym osobą wychodziły testy negatywne, a mimo tego były w ciąży. Chyba zrobie ostatni test np. za 2tyg i dam sobie spokój już z tym.

Gość gość
Nie wierz we wszystko co czytasz. Testy negatywne zazwyczaj wychodzą osobom które je za wcześnie zrobiły. Nie u każdej kobiety beta sie rozwija jednakowo.

Gość gość
moim zdaniem powinnaś być spokojna. Jeśli miesiączka Ci się spóźniła, ale wystąpiła, to znaczy ze były to Twoje dni niepłodne. Zresztą sama możesz je sobie wyznaczać np przy pomocy testera. Z własnego doświadczenia polecam Afrodytę na ślinę.