Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

500plus będą brać miesięcznie 7,5 tys

Polecane posty

Gość gość

Do szkoły mojej córki chodzą dzieci w liczbie 4 sztuk, plus 2 małych w domu. Jest to typowa biedna i niestety patologiczna rodzina. Patologiczna, gdyż matka ma coś z lekka z głową,sama się o tym przekonałam,zaś ojciec dwie lewe ręce do pracy,ale do picia pierwszy.Oboje nie skalani pracą.Chłopiec chodził do zerówki z moją córką,jednak mimo wieku nie nadawał się do pierwszej klasy. Co roku wszy od tych dzieci. Jak widzę je w szkole zawsze chodzą w łachmanach brudnych, dzieci śmierdzą(starzy ich też),lecz to nie wina dzieci. szkoda mi dzieci,czasem nawet chodzą głodne(nie raz słyszałam),jednak są to ładne dzieci i mądre.najmłodsze ma 1,5 roku i jak ostatnio na zebraniu zobaczyłam tą dziewczynkę to pożal się-sama mam 7 mies dziecko- dziecko brudne, nieumyte w za dużych ubraniach, dziurawych rajstopkach i brudnych bucikach ,choć mamusia odstawiona jak Stróż w Boże Ciało..dziewczynka nie potrafi mówić nic,tylko wskazuje palcem.Tak więc mąż jak odprowadzał córkę do szkoły słyszał jak ta Pani mówi,chwali się,nie wiem jak to nazwać,że będzie miała miesięcznie 7,5 tys: 500+ w tym alimenty z na pierwsze dziecko,plus rodzinne i inne dodatki z mopsu... to My z mężem musimy zachrzaniać i tyrać,nosem się podpierać,żeby godnie życ,zapewnić dzieciom warunki,a takie patolki za darmo wszystko dostaną! w skali rocznej jest to 90 tysięcy!! oby wykorzystali to na remont domu,gdzie zamiast szyb są szmaty i folie,a dookoła syf i brud..a dzieci może w końcu będą wyglądać normalnie i zjedzą ciepły posiłek nie tylko w szkole. tak,my też dostaniemy te 500zł,jednak uważam,że ten program nie ma na celu zwiększenia ludności tylko utrzymywanie patologii z pieniędzy ciężko pracujących ludzi.

Gość gość
Ta już to widzę jak na dzieci wydadzą. Pójdzie na wóde i inne zachcianki rodziców.

Gość gość
moj maz ma swoja mala dzialalnosc, ja tez pracuje i nawet tyle razem nie mamy co oni za darmo dostana.

Gość gość
Myślę, że skoro te dzieci są brudne i zaniedbane, to żadne pieniądze im nie pomogą. Do mojego syna klasy chodziła dziewczynka z rodziny, gdzie było 4 dzieci. Matka miała taka przepita twarz i charakterystyczny dla patologii żółty kolor włosów, ale dzieci były zawsze czyste i zadbane. Na zebraniach ta matka zawsze była i wypytywała nauczycielkę o postępy córki. Dzieci były bledziutkie i drobne, myślę, że może nie były dobrze odżywiane, ale na pewno nie chodziły głodne. Myślę, że akurat takiej rodzinie te pieniądze się przydadzą, na lepsze jedzenie czy na korepetycje.

Gość gość
Autorko jakbeda brac 7,5 tysiąca? Chyba z matematyki to za dobrze Ci nie szlo. 6 razy 500 zl to jest 3 tysiace. Zeby dostac 7,5 tysiąca musieliby miec 15 dzieci.

Gość gość
4,5 tysiąca alimenty plus inne zasiłki? Cos sciemniasz Autorko.

Gość gość
Gościu z 10:56 autorka napisała wyraźnie: Pani mówi,chwali się,nie wiem jak to nazwać,że będzie miała miesięcznie 7,5 tys: 500+ w tym alimenty z na pierwsze dziecko,plus rodzinne i inne dodatki z mopsu... czytanie ze zrozumieniem sie kłania.

Gość gość
Jasne, że to możliwe, na sześcioro dzieci to już ma 3 tys z programu 500+. Jako rodzina wielodzietna mają niezłe rodzinne. Plus inne dodatki na dzieci, zapomogi. Nazbiera się nie bój nic.

Gość gość
500 za 6 dzieci=3000 zł,plus renta z zusu matki ze względu na jej ułomność umysłową-nie wiem w jakiej kwocie,plus alimenty na pierwsze dziecko(inny ojciec niż pozostałej 5-tki dzieci)-też nie znam wysokości,ale zapewne pare stówek, plus zasiłki z mopsu(są pod ich opieką) ok.700zł na same dzieci,a dodatkowo zasiłki stałe, mieszkaniowe,wyzywieniowe i wszystkie inne, które im przysługują,nie wspomnę o darmowym węglu co roku i innych benefitach..także spokojnie wyjdzie ta kwota.wystarczy ruszyć mózgownicą i policzyć-do niedowiarków.Autorka

Gość gość
Ale ciekawa ze taka ciemna patologia pewnie po podstawowkach umie sobie załatwić kasę i wie co im się należy i gdzie iść często spotykam biedne rodziny które nawet nie wiedzą że coś takiego istnieje

Gość gość
A kto nie zna takich rodzin. Osobiscie znam dziewczyne ktora ma 4 dzieci w wieku okolo 30l ciagle zapowiada że to nie ostatnie dzieci, nigdy nie pracowała, jej konkubent dorywczo. Ich 2 dzieci maja miejsce w przedszkolu najstarsze po szkole do wieczora na świetlicy srodowiskowej, żyją z zasiłków. Teraz majac 500na kazde i 1tys na najmłodsze przez rok on w życiu do pracy nie pójdzie.

Gość gość
nie wierze

Gość gość
Moja kuzynka ma 5 dzieci. Dostanie 2,5 tysiąca z programu rządowego. Ale 4 tysiace pozostalych zasiłków? Okolo 800 zl rodzinnego, alimenty z funduszu 400 zl na jedno dziecko. To jest okolo 1200 zl, a gdzie tu do 4 tys. Na wyprawkę raz w roku 150 zl razy 3. Dopłaty do czynszu i pradu okolo 300 zl lacznie. Mops placi za obiady dzieci. Zasiłków celowych nie przyznaje sie co miesiac i na stałe. Wiec autorka chyba troche podkolorowala. Renta? Na głowę najniższa czyli okolo 700 zl

Gość gość
spokojnie można tyle dostać , uwierz - trzeba tylko zamiast do pracy chodzić po różnych instytucjach.

Gość gość
nie prowokuj moja droga bo daleko nie zajedziesz jeżeli jest tak jak piszesz to tam musi być socjalna i asystent rodziny :-o jak nie to zgłaszać i zgłąszać i jeszcze raz zgłaszać rodzina będzie dostawała tylko część środków będzie uzgadniała z asystentką co i jak a jak coś pujdzie na picie itd. to w ogóle kasy nie zobaczą :-p bo ludzie oczy mają i zgłaszać będą .Skoro do tej pory była u nich bieda to teraz powinni zacząć funkcjonować o wiele lepiej . Pamiętajcie również , że jak odebrano by im dzieci to koszty utrzymania ich będą o kilkanaście tysięcy większe:-o

Gość gość
dokładnie jak będziesz widzieć że przepija a dzieci dalej w łachmanach chodzą to zgłoś to! To będą im to jakoś racjonować czy ktoś będzie nad tym czuwał.. nie mam nic przeciwko tej kasie jeśli to pójdzie właśnie na dzieci czyy na remont w mieszkaniu ale jak na wódę to od razu zgłaszać!!!

Gość gość
jasne - zgłaszać, żeby później taki patus mnie pobił. Od tego są urzędniczki od pato 500 +, żeby wiedziały gdzie wóda się leje strumieniami, za to dostają pieniądze. A ja za donoszenie coś dostanę? Czy tylko tak społecznie mam "zgłaszać"?

Gość gość
do gość dziś - a urzędnik też będzie pieprzył, bo jak pracuje za 1500 - 2 tys. to sobie będzie flaki wypruwał, ty jesteś chyba chora, niech pusty PIS sobie pilnuje na czele z szydłową jak puści i rozdają za darmo

Gość gość
boisz się patola że Cię pobiję J/e/b/ła/m :-D JUŻ Bym się przejęła jak bym widziała krzywdę dzieci :-D g****o burza nie wyszła :-)