Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Na jakie studia dostane sie z takimi wynikami?

Polecane posty

Gość gość

polski - 76% matma - 34% angielski - 98% zdawalam tylko podstawe.

Gość gość
albo raczej powinnam sie zapytac czy dostane sie na jakiekolwiek?

Gość gość
mam WoS - 84% podstawa chce iść na bezpieczeństwo narodowe albo na kryminologie na Uniwersytet Gdański ale czy się dostanę? ??

Gość gość
Wiem, ze dalam ciala nie wpisujac nic dodatkowego. Teraz juz za pozno, a studia chce zaczac w tym roku, to juz ostatni dzwonek dla mnie zeby studiowac dziennie.

Gość gość
Chyba na większość, poza prestiżowymi kierunkami, bo teraz jest mało studentów. Musisz sama pointeresować się na jaki kierunek trzeba było mieć ile % w poprzednich latach, żeby się dostać, nikt ci tu nic nie wywróży.

Gość gość
Serio? Wydawalo mi sie, ze to slabe wyniki biorac pod uwage, ze to podstawa, a nie rozszerzenie.

Gość gość
Chyba odpowiadają Ci osoby, które maturę zdawały bardzo dawno temu... To bardzo słabe wyniki, dostaniesz mało punktów, bo nie zdawałaś rozszrzenia (jak to mozliwe?!). O kryminlogii na UG- ZAPOMNIJ. Jak szukasz w 3miescie może ekonomia albo zarzadzanie? w zeszlym roku było bardzo duzo miejsc, a malo chętnych, chociaż z tak zdaną matmą nie zaliczysz nawet 1 sesji, bo tam takie przedmioty jak rachunkowość, statystyka itp.

Gość gość
O kryminologii to nie ja pisalam. Ja nie mam zadnego przedmiotu dodatkowego tylko i wylacznie podstawe. A z matma u mnie nie jest najgorzej, mature zdawalam 3 lata po skonczniu szkoly i praktycznie bez zadnego przypomnienia, jak to sie mowi "na waleta", wiec uwazam, ze w takich okolicznosciach to bardzo dobry wynik. Wiekszosc osob nawet z przygotowaniem i na swiezo ma problemy ze zdaniem matmy ;)

Gość gość
up. Mam szanse na stosunki miedzynarodowe?

Gość gość
To jest dobry wynik? Ja serio nie rozumiem jak można tak słabo zdawać matematykę kiedy ma się kartę wzorów. Naprawdę, każda średnio inteligentna osoba powinna być w stanie zdać to na co najmniej 60 %. A ci którzy mają mniej- nie zwalajcie na bycie "humanistami", bo do matury podstawowej z matematyki nie potrzeba NICZEGO więcej niż umiejętności czytania ze zrozumieniem

Gość gość
Nie słuchaj jeleni co wiedzą lepiej gdzie sobie poradzisz. Ty wiesz najlepiej co Ci dobrze idzie i jakie przedmioty lubisz - tam celuj. A dziś że studiami to jest naprawdę różnie, np. na mega trudne kierunki na polibudzie łatwo się dostac, bonmalo chętnych, na jednej uczelni na ten sam kierunek się dostaniesz na innej niekoniecznie. Musisz posprawdzac sobie progi tych kierunków, na które chcesz iść i obliczyć swoje punkty, większość ma podane z ubiegłych lat. W większych, bardziej prestizowych miastach przeważnie ciężej się dostac, niż w trochę mniej obleganych przez studentów. Ale musisz sprawdzić sobie jak bylo rok dwa lat temu i obliczyć swoje punkty, bo każda uczelnia ma inaczej.