Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SandiGirls212

Mieszkania socjalne w UK 2016

Polecane posty

Witajcie. Chciałabym dowiedzieć się jak teraz wygląda sytuacja w UK. Planujmy z mężem wyjazd do UK, za pracą, za lepszym życiem. Mamy 3 lenią córkę, i kolejnego dzidziusia w drodze. W Polsce obydwoje pracujemy, a mimo to nie stać nas na takie życie żeby nie martwić się o kolejny dzień. Języka się uczymy. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. -W której częsci jest najwięcej fabryk w których można się zatrudnić, w których zatrudniają polaków? -Ile trzeba przepracować żeby móc ubiegać się o benefity na dzieci -Jakie benefity nam przysługują? -Ile trzeba przepracować w UK żeby móc starać się o mieszkanie socjalne? Czy są osoby które wyemigrowały z kraju z końcem 2015/początkiem 2016 i jak wam się układa życie?

Gość gość
MYślę że warto wejść na strone która dotyczy bezpośrednio UK a nie kafeteria czyli zborowisko trolli Polecam www.mojawyspa.co.uk/forum

Gość gość
poszukaj w necie stron z rzetelnymi info, poniewaz czy UK wyjdzie z unii czy nie i tak zmienia sie zasady benefitow przyznawanym przyjezdnym. zreszta na waszym miejscu zdecydowanie pczekalabym teraz do konca czerwca, az roztrzygnie sie referendum w sprawie wyjscia uk z unii, bezsensu pchac sie do kraju, w ktorym byc moze pomieszkasz zaledwie dwa lata, a poczatki sa bardzo trudne.

Gość gość
Wniosek taki ze jestes wypowa wiesniara co leci na benefity szwinio, w pl pewnie wsbzdet tylko hahahaaaaaaa liz i jeszcze bachora sobie zrobila xD

Mi nie chodzi o to żeby przyjechać do UK i siedzieć na zasiłkach.. Tutaj oboje pracujemy i w UK też chcemy pracową. Przecież nie ma większej satysfakcji niż otrzymanie wynagrodzenia za swoją pracę. Mam na myśli to ile trzeba przepracować w UK żeby dostać Child Benefit bo w Polsce nie pobieramu zasiłku rodzinnego, dochód przekracza. A 500 zł dostaniemy na 2 dziecko. Tak jakby pierwsze dziecko było gorsze... :( A to przykre bo płacimy tutaj podatki.

Nie lecę na benefity idioto,idiotko. Bachora zrobić możesz sobie ty. Dzieci nie robi się po to żeby się z nich utrzymywać. Ale ty pewnie samotny ludzik zamknięty w czterech ścianach, spasiony , żrący chipsy i popijający cole g****o o tym wiesz bo siedzisz na d***e i nic ze swoim życiem nie chcesz zrobić. Gratuluję braku ambicji i odwagi gościu

Gość gość
tak razem sie spakowac i wyjechac to bedzie bardzo trudne, chocby ze wzgledu na to, ze najpierw i tak trzeba wynajac mieszkanie u prywaciarza a znalezienie takiego z malymi dziecmi to trzeba miec ogromne szczescie. wiekszosc jest przewaznie dla osob samotnych, lub pracujacych bez dzieci, zwierzat, palaczy i beneficiarzy (chodzi o dodatki mieszkaniowe). latwiej byloby gdyby najpierw twoj maz np pojechal (albo ty, jesli twoj maz zostanie tu z dziecmi, jak wam wygodnie), przez 2-3 miesiace popracowal, odlozyl kase na wynajem mieszkania (mialby czas na znalezienie takiego dla dzieci i byc moze mialby tez juz papiery wszystkie na benefity, ktore wam sie naleza, jakiekolwiek by nie byly - tu nie pomoge, nie mam dzieci i zadnych dodatkow ani w pl ani w uk ;) )

Gość gość
Sandi mówie Ci wejdź na to forum bo tu mała szansa że uzyskasz odpowiedź. Chyba lepiej spytać Polaków co tam mieszkają i się orientują w tych sprawach, poza tym są nawet tematy bezpośrednio o benefitach.

Gość gość
Od niedawna się wszystko zmienia. Jest kryzys mieszkaniowy w Anglii.za dużo chętnych za mało mieszkań. Generalnie jak masz prace to dostaniesz mieszkanie ale niekoniecznie w dobrym miejscu.ja przyjechałam rok temu i dostałam mieszkanie piękne i wielkie.minusem jest to ze mieszkam z patologia nikt tego mieszkania nie chciał wziąść wiec dostałam ja. Benefits na dziecko dostaniesz od razu.około 20funtow na tydzień za pierwsze dziecko i 14 na tydzień za drugie dziecko. Prace tez można znaleźć od razu po przyjeździe lecz niekoniecznie ambitna.powodzenia

Gość gość
Ja też szybko (2 dni po przyjezdzie) znalazłem pracę na biało w branży budowlanej. Remontujemy łazienki i są z tego bardzo dobre pieniądze. Mam prawie 3.100£/miesiąc(brutto). Przyjeżdżajcie bo praca jest (Birmingham).