Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co polecacie na przesuszone włosy?

Polecane posty

Gość gość

Mam długie, falowane włosy. Nigdy ich nie prostuję, nie suszę, nie farbuję... jeden wyjątek... przed Świętami Bożego Narodzenia farbnęłam je sobie szamponem koloryzującym , ale nie sądzę, żeby mój obecny problem był spowodowany tą koloryzacją. Zawsze miałam zdrowe włosy, ale od niedawna zaczęłam mieć z nimi problemy. Kiedyś wystarczyło mi, że umyje je co drugi/trzeci dzień. Dziś muszę myć je codziennie, bo na drugi dzień po myciu już zaczynają się przetłuzczać, a od połowy po końce wyglądają jak siano i nie da się ich rozczesać. Nie wiem czym jest to spowodowane, ale wypróbowałam już wiele specyfików i żaden nie pomaga. Nie daje rady myć codziennie głowy, ale może ktoś coś zaradzi na ich suchośc? Ktoś coś może poleci?

Gość gość
Na pewno olejowanie, mycie odżywką, dbanie o równowagę emolientowo-proteinową, odpowiednie zabezpieczanie olejem albo serum silkonowym... Tu masz np. podstawy: www.anwen.pl/2014/03/wosy-suche-wosy-zniszczone-czym-sie.html www.wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=97

Słuchaj ja od dawna stosuję jeden szampon i odżywkę. Miałam podobny problem. Kiedyś tak jak Ty mogłam myć włosy co 3 nawet 4 dni, później jakoś wszystko się pozmieniało. Trafiłam na serię Repair od L'biotica, no i pomogło. Ogólnie ta polska marka ma profesjonalne kosmetyki nie tylko do włosów, ale serie szamponów mogę Ci polecić bez dwóch zdań. Pamiętaj też o diecie, to co jesz również może wpływać na Twój stan skóry. :)

Gość gość
A uzywasz prostownicy, suszarki? To tez niestety niszczy włosy. Jesli od tak dawna masz z tym problem to może zastanów sie nad jakimis profesjonalnymi produktami do włosów? uzywalas takich? czy polegalas tylko na odzykach z drogerii, ktore w wiekszosci przypadkow niewiele dają... ja juz drugi miesiąc jade na preparatach od hair pharmy i z dnia na dzien wlosy wygladaja coraz lepiej :)

Gość gośćulka
polecam Ci balsamy do włosów firmy EcoLab, sprawdziły się u mnie do popalonych gorącym powietrzem włosów, na dodatek jeszcze rozjaśnianym :P zamówiłam te kosmetyki na www.topdrogeria.p :)

Gość gość
No i już się spammerskie kvuurvvy zleciały... No i już się spammerskie kvuurvvy zleciały... No i już się spammerskie kvuurvvy zleciały... No i już się spammerskie kvuurvvy zleciały... No i już się spammerskie kvuurvvy zleciały... No i już się spammerskie kvuurvvy zleciały... No i już się spammerskie kvuurvvy zleciały... No i już się spammerskie kvuurvvy zleciały... No i już się spammerskie kvuurvvy zleciały... No i już się spammerskie kvuurvvy zleciały... No i już się spammerskie kvuurvvy zleciały... No i już się spammerskie kvuurvvy zleciały... No i już się spammerskie kvuurvvy zleciały... No i już się spammerskie kvuurvvy zleciały... No i już się spammerskie kvuurvvy zleciały... No i już się spammerskie kvuurvvy zleciały... No i już się spammerskie kvuurvvy zleciały... No i już się spammerskie kvuurvvy zleciały... No i już się spammerskie kvuurvvy zleciały...

Zapraszam do polubienia fanpage na fb -najnowsze metody przedłużania włosów, najnowocześniejszy profesjonalny sprzęt dla salonów fryzjerskich i najlepszej jakości naturalne pasma włosów oraz szkolenia z zakresu przedłużania i zagęszczania włosów facebook Beauty-for-You Sprawdź koniecznie! Informacje i konkursy! – Bądź na bieżąco :)

Gość gość
tez przesuszylam sobie wlosy- zbyt czesto uzywalam suszarki i od niedawna zaczelam lokowac sobie wlosy :( zaluje, ze to robiłam, bo wlosy sa suche, matowe, a kiedys byly lsniace i miekkie :( kupilam odzywke z olejem arganowym z inoaru, uzylam na razie tylko raz i wloski wygladaly juz troche lepiej, wiec chyba bede stosowac regularnie :) aaa, no i suszarka, lokowka poszly w odstawke :D

Gość gość
gość wczoraj co ty za goowno reklamujesz? :o

Gość FlighMan
Oj tam, od razu. Ja mam włosy z tendencją do wysuszania, takie sianowate. Ostatnio myję włosy szamponem z keratyną z Chantal. I serio widzę poprawę.

Gość gość
jeny, to tutaj juz nic nie mozna napisac? skoro pytanie brzmi co polecasz? to co miala napisac? alfabetem morsa napisac nazwe produktu, bo tutaj kazdy weszy za spamerem? paranoja na tym forum

Gość gość
lecz sie na głowę czlowieku