Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

odczyt z holtera ekg

Polecane posty

Gość gość

Witam, dostałam wyniki z hotlera, ktorego miałam założonego na 24 h. Z racji tego, ze brak mi funduszy na kolejną wizytę u kardiologa, mogłby ktoś doradzić, czy te wyniki są na tyle wazne, by isc na wizytę, czy czeka mnie ewentualne leczenie, czy moge sobie odpuscić?:) Wiodący rytm zatokowy ze srednią czestoscia 75/min, z minimum HR 46/min z max HR 142/min Trzy okresy tachykardii zatokowej.Pojedyńcze przedwczesne pobudzenia nadkomorowe. Paroxismal tachycardia 30% Arrhythmia 20 %

Gość gość
Jesteś zdrowa. :)

Gość gość
nie jest żle ale powinnaś iśc z wynikiem do lekarza masz za szybką akcję serca - trzeba poszukać przyczyny lub właczyc leki bo możesz sie z tym żle czuc. Jak nie masz kasy to może być Lekarz POZ:) a kardiolog pożniej. PS jestem lekarzem kardiologiem:)

Gość gość
wlasnie, prkatycznie co drugi dzien, czasami codzinnie mam lekkie omdlenia,bez utraty przytomnosci, ale wyniki nie są zle,aby tak sie czuc, czy to nie dziwne?

Gość gość
trudno powiedzieć czy stany przedomdleniowe mają związek z arytmią, czasem tachykardia może powodować takie objawy. Ale jeśli są omdlenia i to często to kardiolog niezbędny:(

Gość gość
okey,dzieki za rade, zatem udam się do niego :)

Taki odczyt zdecydowanie lepiej skonsultować z lekarzem specjalistą. On będzie doskonale wiedział, co znaczą konkretne parametry. Ja mam swoje zaufane miejsce gdzie chodzę za każdym, razem kiedy serce mi się daje we znaki i Wam też polecam skorzystanie z pomocy tych specjalistów http://serce.bytom.pl/lekarze/ gdzie zostaniecie potraktowani z należytym szacunkiem i dokładnie przebadani.