Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tomek111xdd

Początki ...

Polecane posty

Witajcie jestem tu nowy i chciał bym się trochę dowiedzieć na temat diety jak i ćwiczeń. Ale od początku obecnie ważę 148kg przy 2m wzrostu. Dodam że też mam niedoczynność tarczycy leczę się na nią już ponad rok. Nie mam wielkiego brzucha czy coś w tym stylu mam bardzo obwisły i źle to wygląda. Dotychczasowy mój tryb życia był siedzący, jadłem wszystko ale mało fast foodów. Od 9 maja postanowiłem zmienić swoje życie, zacząłem dużo chodzić i próbować coś biegać ale wiadomo łatwo nie jest. Zacząłem bardzo mało jeść i staram się jeść zdrowe rzeczy. Jestem upartym człowiekiem i wiem że mogę to cielsko zrzucić ale potrzebna mi pomoc w diecie i ćwiczeniach. Więc moje pytanko brzmi: Jak zacząć swoją przygodę z odchudzaniem Jakie ćwiczenia na początek stosować W jakich porcjach i w jakim czasie jeść posiłki Mam nadzieje że mi doradzicie proszę was o to chcę się zmienić ale potrzebuję pomocy, wiem że można by w internecie poszukać ale ja wole się spytać ludzi co może kiedyś byli na moim miejscu.

Gość gość
oj duzo wazysz;/ dieta z niskim ig. koniecznie zrob krzywa OGGT. i uzupelniaj niedobory - d3, ferrytyna i normalizacja ht. bez tego ciezko schudnac. mozesz sprobowac odstawic gluten i nabial - pomaga

Gość gośćA
Zrezygnuj ze wszystkiego z mąki pszennej, słodkich napojów, słodyczy, śmietany, masła, . ..najlepiej gotuj na parze, dużo pij wody niegazowanej. Ruch dla Ciebie to: szybki marsz, rower, basen. Pozdrawiam i życzę powodzenia :-)

Gość gośćA
A...i jedz białko, warzywa, owoce i produkty z mąki pelnoziarnistej, zytniej, orkiszowej itp

Gość barbara489
moje początki z walką z nadwagą były bardzo ciężkie;/ jakoś nigdy nie mogłam utrzymać się na diecie było mi strasznie ciężko,męczyłam się;/ odkąd stosuję African Mango http://szczupla-kobieta.pl moje odchudzanie jest lekkie i przyjemne. Jem regularnie i chodzę na spacerki wieczorne i tak waga spada ;) 1 miesiąc 8kg mniej!