Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babcia10

Komunia wnuka

Polecane posty

Gość babcia10

Sytuacja jest taka.Mój syn sie rozwiódł/orzeczenie o winie żony/,ma nową rodzinę.Teraz wnuk idzie do komunii /dziecko z pop,związku/. Z wnukiem mam doskonałe relacje,przyjeżdża do mnie na wakacje i często w weekendy.Ex synową niekiedy rozmawiam przez tel. jak wnuk jest u mnie.po latach od rozwodu staram sie zapomnieć o tym co było . Dylemat mam taki.Oczywiście w kościele na uroczystości będę ale co dalej?Po kościele iść na poczęstunek /jestem zaproszona/czy też nie?Sytuacja raczej niekomfortowa. Syn mój/ojciec dziecka/ powiedział że przyjedzie do kościoła ale na żadne poczęstunki nie ma zamiaru iść .Dostał zaproszenie ze swoja obecną żoną.Ex synowa też ma nową rodzinę i mają wspólne dzieci. Może któraś z Was wypowie sie na ten temat?

Gość gość
Bez względu na ilość rozwodów, nowych żon i rodzin, to nadal jest twój wnuk i zdanie syna gdzie on pójdzie czy nie pójdzie to nie twój problem. Do końca życia jesteś babcią tego dziecka.

Gość babcia10
Masz rację tylko chodzi mi o to czy ja jako babcia po kościele powinnam pójść na obiad ze wszystkimi czy też nie? Po uroczystości w kościele dać prezent i sie pożegnać?

Gość gość
mysle ze bedzie mu miło jak przyjdziesz-jestes jego babcia, zwłaszcza ze piszesz ze macie dobre relacje jak nabardziej wypada isc:)

Gość gość
Jeśli dasz prezent i pójdziesz do domu, to zrobisz mniej więcej to samo co twój syn. A jak się wtedy poczuje twój wnuk? Głowa do góry, idziesz tam dla dziecka.

Gość babcia10
Bardzo dziękuję :)

Gość gość
Macie racje,będę tam dla mojego pierworodnego wnuka. Syn /ojciec dziecka/ze swoja rodzina na pójdą na obiad bo jak powiedzieli nie będę siedzieć przy jednym stole z ex zoną i jej rodziną.Ja się wyłamie :) i pójdę na obiad przecież nie muszę siedzieć do końca prawda? Dziękuje dziewczyny za pomoc:)

Gość gość
Jestem taka ex synowa. Mam nowa rodzine,ex ma nowe dziecko. Ex nie przyszedł na poczęstunek,babcia była. Bylo milo i przyjemnie. Corka byla bardzo szczęśliwa ze ma babcie kolo siebie. Ja starałam sie by teściowa nie czuła sie niekomfortowo. Od tamtej komunii minęło juz kilka lat. Tesciowa bywa u nas na obiadach mamy kontakt i staram się by bylo normalnie jesli ex synowa cie zaprosila idź .

Gość gość
Idź.

Gość keronia
Podobna sytuacja u mnie, z tym, że ja jestem chrzestną dziecka brata i ex żony :) Razem z rodzicami idziemy na poczęstunek. Gorzej z prezentem, bo cięzko mi dogadac się co mały potrzebuje itp. Moi rodzice myślą o obrazku z http://www.swietymarek.com/obrazki-srebrne/i-komunia-swieta.html i pieniążkach, ja znów chciałabym coś, co byłoby nietypowe. jakieś rady?