Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zapomoga bezzwrotna z pracy na co Wam przyznają?

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, chciałabym wystąpić z wnioskiem o taka zapomogę z Funduszu Pracowniczego, bo wiem że mam taką możliwość tylko nie bardzo wiem, jakie powody ku temu podać? Czy możecie podpowiedzieć, jak Wy pisaliście taki wniosek, z jakim przeznaczeniem? Czy otyłość i cukrzyca jako choroby przewlekłe kwalifikują się do tego? Proszę o porady

Gość gość
przestań tyle jeść i nie będzie otyłości i cukrzycy

Gość gość
nie badz taka madra bo i Ciebie dopadnie , pytam sie konkretnie

Gość gość
U nas przyznali koleżance, której zalano mieszkanie i wszystkie meble i podłogi były do wymiany przez to zalanie.

Gość gość
Mi dali na chore dziecko. Normalnie opisujesz swoją sytuację, najlepiej dołącz zaświadczenia od lekarza, rachunki za leki itp.

Gość gość
Smierc meza

Gość gość
Aha i to musi być jakies nagle wydarzenie czyli np. Nagle rozpoznali u ciebie cukrzycę i musisz poddać się drogiej lekoterapi. Albo potrzebujesz rehabilitacji i zrobisz ja prywatnie bo na nfz terminy na 10 lat. Wtedy możesz dostać. Sam fakt ze przewlekle chorujesz nie jest przesłanką do przyznania zapomogi. Przynajmniej w mojej firmie.

Gość gość
mnie dali po śmierci męża,koleżanka dostała po poronieniu,ale to państwówka mundurówka,u prywaciarzy nie dają chyba

Gość gość
Oo, dobrze wiedzieć. . Dzięki! A dziecko jeśli mam chorujące to tak po prostu chorujące czy na coś konkretnie?

Gość gość
Tylko nie pisz o tej otyłości,bo będą myśleli ze na jeszcze większe żarcie chcesz tę kase i wcale nie dostaniesz.

Gość gość
Tragedia, czy wy wiecie w ogóle skąd jest otyłość? Myślicie że tylko z obzarstwa? Moja koleżanka dostała również na chore dzieci, całkiem niezła kwotę i najlepsze ze nie przedstawiała nic, a przyznali! Jak to jest u Was, czy bez zaświadczeń i dowodów przejdzie i wypłaca?

Gość gość
Nie żryj tyle to cukrzycy nie bedzie i schudniesz. I nie otyłość nigdy mnie nie spotka, cukrzyca tez nie.

Gość gość
nie zawsze cukrzyca dopada tylko otyle osoby. wasza wiedza poraza.

Gość gość
To ja od chorego dziecka: Mój zachorował nagle na bardzo poważną chorobę, miał miec operację. Na szczęście wszystko ok. Na zwykłe chorowanie u nas nie dają.

Gość gość
Taaa matka otyła i z cukrzycą to i dziecko chorowite. Pewnie tez ma nadwagę?

Gość gość
Ja dostałam jak byłam w ciąży i okazało się, że ciąża jest zagrożona. Opisałam całą sytuację, czeste wizyty prywatne u lekarzy (nie tylko ginekolog) do tego leki i zakład pracy wiedział, że byłam w szpitalu jakiś czas. Nie dawałam żadnych zaświadczeń dodatkowo i dostałam max wysokość zapomogi. To tez było z budżetówce.

Gość gość
A jakie kwoty dostawaliscie , możecie mniej więcej napisać?

Gość gość
Ja 1267 zł

Gość gość
1800

Gość gość
Cukrzyca u dzieci nie bierze sie z otylosci, jesli nie macie pojecia to nie piszcie tych bzdur.