Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Żałuję że nie poszedłem od razu na medycynę

Polecane posty

Gość gość

Skapitulowalem w liceum. Zrezygnowałem jak nie dostałem się do biochemu. Potem matura z historii i psychologia.na 2 roku miałem dość. Wziąłem urlop i zacząłem się uczyć, nie umiałem nic i za pierwszym razem się nie dostałem. Teraz studiowałem dalej i znowy próbowałem. Mam 23 lata I chyba znowu się nie uda. Zabraknie pewnie paru punktów. Nie wiem co robić. Czy próbować jeszcze raz czy dać sobie spokój. Bardzo chciałem być chirurgiem albo ortopeda a poza pracą lekarza nie widzę żadnej alternatywy. Ciężko mi ze świadomością ze mógłbym zaczynać studia w wieku 24 lat na dodatek boje się ze mogę się nie dostać i co wtedy.

Gość gość
5 lat to sporo...

Gość gość
Co o tym myślicie?

Gość gość
a ma cie kto utrzymywać przez te wszystkie lata?

Gość gość
Za błędy się płaci. Ale na szczęście Twój błąd jest do naprawienia :) Ze mną studia zaczynał 30 letni facet, więc luuuz. Największy problem może być właśnie z utrzymaniem. Pracować na studiach się da ale cały etat odpada.

Gość gość
Ja mam 30 lat i wlasnie koncze 6 rok, ale tak jak wyzej ktos napisal - musisz miec kogos, kto bedzie Cie w tym czasie utrzymywal.

Gość gość
Mam w planach założenie prostej działalności gospodarczej. Kiedyś robiłem to na czarno. Oczywiście nie musze zarabiać bo rodziców "stac" ale ciężko mi żyć biorąc od nich pieniądze. Mnie sama satysfakcję sprawia ich zarabianie nawet jeśli mają leżeć na koncie i "co pomyślą inni" :p

Gość gość
Nie wiem co pomyślą znajomi i jak będę traktowany na studiach ;p

Gość gość
czy ja dobrze rozumiem, że po prostu nie możesz się dostać?

Gość gość
Raz się nie dostałem ale tylko dlatego ze uczyłem się przez może 5 miesięcy łącznie. Teraz nie wiem ale boję się że zabraknie paru punktów. Może starczy,nie wiem ;p żałuję że nie zacząłem po liceum bo miałbym jakieś podstawy a nie od zera robiąc jednocześnie studia.

Gość gość
to zastanów się, nie dostałęś się na profil biochemiczny, nie dostałeś się potem na studia. Jak ty chcesz skończyć medycynę?

Gość gość
Nie dostalem sie do biochemu bo mi nie zależało. Poszedłem sobie od tak a jak się nie dostane to trudno. Potem nigdy nie uczyłem się chemii i biologii a do matury na rozszerzonym miałem czas żeby się przygotować 6 miesięcy łącznie. Nawet nie liczyłem. Zabraklo mi 18% łącznie żeby się dostać. Teraz boje się ze otre się o próg.

Gość gość
Jak masz kasę to idź na płatne i już.

Gość gość
Płatne to zawsze jakieś rozwiązanie

Gość Ursulla29
Sama jestem zdania, że jeżeli ktoś chce studiować, wiek nie stanowi tutaj żadnej przeszkody, ale na pewno kiedy już pracujemy, będzie nam o wiele ciężej pogodzić naukę i obowiązki zawodowe. Nie mniej jednak zawsze warto się zastanowić bardzo poważnie, jaki kierunek wybierzemy. Moim zdaniem na pewno wartą uwagi jest psychologia, która jest nie tylko ciekawa, ale jednocześnie istniej po niej możliwość odbycia praktyk w tak renomowanej klinice jak PsychoMedic w Warszawie http://psychomedic.pl/staz-dla-psychologow-psycholog-praktyk/