Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ludzie to skończeni idioci. O to dlaczego.

Polecane posty

Gość gość

Pracują przez większość życia, jak niewolnicy, nie spostrzegając się tego a potem cieszą się emeryturą, i tak marnie żałosną, że pożyją z kilka lat i umrą :D A tak, to zapierdalają całe życie jak niewolnicy, potem idą na odpoczynek, kiedy są już starzy i nie mogą się cieszyć życiem, bo już zdrowie nie te, potem kupują jedynie leki za emeryturę, o ile i na to ich stać i umierają, wierząc w mrzonki katolickie, że po śmierci zaznają szczęścia wiecznego.

Gość gość
I ponawiam pytanie którego już użyłam na forum. Idioci nie zrozumieją przesłania. Dlaczego nie można produkować więcej pieniędzy ?

Gość gość
a co masz początkujący/a geniuszu/szko za alternatywę życia by tak nie żyć?masz pomysł?

Gość gość
Mam. Absolutne zbiorowe samobójstwo, czyli wyniszczenie ludzkości, aby przyroda odżyła i środowisko się oczyściło.

Gość gość
Bo każdy bank na świecie trzyma swoją łapę w każdym państwie i pozwoli tylko tyle wydrukować pieniędzy by ich nie wykupić.

Gość gość
No właśnie I to jest chore . Co by się stało . Komu by ubyło jakbt było więcej pieniędzy albo po równo dla każdego tak aby żyć na poziomie . Bo wiadomo pracowac trzeba ale także e w takim systemie .

Gość gość
Pomijając karierowiczów, korpoludki i inne podobne typy. Ludzie pracują, aby mieć za co żyć. Tak trudno to pojąć? Kto zapłaci za dach nad głową? Za jedzenie? A jeszcze jakieś przyjemności. Nie mówiąc o takich rzeczach jak, choćby tani samochód i utrzymanie go. Albo wakacje. Kto za to zapłaci? Ja mógłbym nie chodzić do pracy, tylko problem w tym, że nie miałbym za co żyć. Dla mnie praca, to męka, syf i udręka. Nie potrzebuję tego. Potrzebuję pieniędzy na utrzymanie. Praca mnie nie pociąga. Mógłbym całymi tygodniami z domu nie wychodzić. Nikt, nikomu nie da niczego za darmo. Pomijam działalność charytatywną, dziedziczenie i odosobnione przypadki. Taka jest zasada, że aby coś mieć, trzeba coś dać. Jedni mają bardzo wiele, bo albo są tak cholernie pracowici albo sprytni, albo odziedziczyli, albo są wyjątkowo obrotni i potrafią zarobić dużą kasę.