Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Żal mi ludzi, co tak muszą pracować jak wół.

Polecane posty

Gość gość

Przecież to jest niewolnictwo. Ludzie powinni się o******lać ile mogą, o ile mają taką możliwość. Jak macie możliwość, to przejdźcie na utrzymanie kogoś i miejcie w d***e, że społeczeństwo z was szydzi i wam to wytyka. Ludzie przez pracę tracą swoją wolność, stają się robotami, nie mają życia. Bo praca co dziennie po 8 godzin i brak czasu, to nie życie, a niewola. Statystyczny polak ponoć żyje 8 lat na emeryturze. I na co to komu ? Przeżyje zmęczony i wyniszczony przez ten system, pochoruje 8 lat a jego wolność to będą na stare lata choroby i cierpienie. Tyle wolności taki człowiek ma.

Gość gość
Nie piertol. Pracować trzeba. Dla siebie żeby nie zgłupieć i żeby się utrzymać albo dla przyjemności. Nie mam zamiaru na nikim żerować.

Gość gość
niestety masz rację, ale ja nie chcę być czyjąś utrzymanką, więc z dwojga złego wybieram pracę

Gość gość
Nie p*****le. Jaka przyjemność ? Większość ludzi nie pracuje dla przyjemności, tylko z obowiązku. Ja wolę się dobrze czuć i i mieć wolność i czas.

Gość gość
Człowiek który nie pracuje głupieje ? Co za farmazony jedne. Człowiek taki może się rozwijać w różnych dziedzinach, np zgłębiać wiedzę, czytać coś, o ile ma coś do czytania, rozwijać się duchowo. W pracy się nie rozwiniesz, bo przyjdzie się padniętnym po 8 godzinach i nic się nie będzie chciało.

Gość gość
A mnie i wcale nie że skoro nie potrafią się zbuntować to niech zapierdalają z chujem w dupę widocznie do tego są zapierdalać by być jebanym i kur wyjebane szczury pierdolone widocznie się odnajdują wyścigu szczurów i to nie chodziło żerowanie na kimś bo to jest właśnie takie pierdolenie

Gość gość
Stare madre przyslowie mowi: "Pracujemy by zyc, a nie zyjemy by pracowac". Niestety, swiat tworzy te druga wersje. A Ty drogi autorze/autorko znalazles zloty srodek, o ktorym piszesz?

Gość gość
Mówię przez program zamieniający mowę na tekst dlatego czasem pojawiają się błędy tak jak wyżej ale to co chcę powiedzieć toto że zgadzam się z autorem tego wątku w stu procentach Człowiek nie jest z natury stworzony do ośmiogodzinnej 3D czy też 1012 godziny pracy dziennie dzień w dzień kurwa wkurwiają mnie tacy ludzie którzy pierdolą coś o przyjemności z pracy czy pierdolą coś żerowaniu na innych jak lubię zapierdalać i są kurwami to niech zapierdalają i chuj im w dupy

Gość gość
Ja pracuję i mam wolny czas dla siebie i na swoje przyjemności. gość dziś Człowiek który nie pracuje głupieje ? Co za farmazony jedne. Człowiek taki może się rozwijać w różnych dziedzinach, np zgłębiać wiedzę, czytać coś, o ile ma coś do czytania, rozwijać się duchowo. W pracy się nie rozwiniesz, bo przyjdzie się padniętnym po 8 godzinach i nic się nie będzie chciało. X Pewnie że może. Jednak to jest jakiś rodzaj pracy choćby nad sobą tyle że przyjemny. W pracy można się rozwijać a jak, to zależy od tego czy najpierw chciało się wkopać w wielką miłość, dzieci, małżeństwo czy zapominanie o swoich marzenich/potrzebach na rzecz drugich co też jest do spełnienia ale....najpierw trzeba pomyśleć czego się chce dla siebie i od życia a nie narzekać że prca jest do duuupy i człowiek jest padnięty. Od nas samych zależy jak się życie ułoży, w co wkładamy energię i jakie będą rezultaty. Jak kogoś dwizą jest "jakoś to będzie" to zawsze będzie narzekać.

Gość gość
"A mnie i wcale nie że skoro nie potrafią się zbuntować to niech zapie**alają z ch*jem w d**ę widocznie do tego są zapie**alać by być j**anym i kur wyj**ane szczury pie**olone widocznie się odnajdują wyścigu szczurów i to nie chodziło żerowanie na kimś bo to jest właśnie takie pie**olenie" XX wiele razy się buntowałam i walczyłam, ale to nic nie dało, nie miałam żadnego poparcia bo ludzie się boją. Dałam sobie spokój z walką o sprawiedliwość i zapierdalam jak inni bo mam kredyt do spłacenia i żadnej pomocy od rodziców. Po kilku latach walki poddałam sie i myślę że jedynym wybawieniem jest śmierć

Gość gość
Do Gościa 22:12 żartujesz? masz kredyt bo rodzice ci nie pomagają? Niby z jakiej racji? Do końca życia mają na ciebie charować bo coś ci się popieprzyło i nie masz poparcia? Kim ty jesteś dla siebie? Dlaczego dałaś się wrobić w coś czego nie chcesz? Nigdy nie zrozumiem takich osób.

Gość prawictwo pospolite 152
takie jest życie

Gość gość
Czerpanie przyjemności z pracy ?Chyba tylko takiej, którą się lubi. A większość ludzi sobie na to pozwolić nie może, więc kłamią, i okłamują samych siebie. Barany jedne oprogramowane od dzieciństwa, przez wychowanie, kościół i inne nacje warte d**y siana.

Gość gość
Kredyty wysokie biorą debile, którzy nie mają mózgu.

Gość gość
debil to cie społodził

Gość gość
Do Gościa 22:12 żartujesz? masz kredyt bo rodzice ci nie pomagają? Niby z jakiej racji? Do końca życia mają na ciebie charować bo coś ci się popieprzyło i nie masz poparcia? Kim ty jesteś dla siebie? Dlaczego dałaś się wrobić w coś czego nie chcesz? Nigdy nie zrozumiem takich osób. XX dlaczego wywnioskowałaś ze mam kredyt bo rodzice mi nie pomagają? Poparcie dotyczyło osób w pracy którzy nie potrafili walczyć o swoje prawa, kiedy przychodziło co do czego to każdy milczał. A tyle mieli do powiedzenia jak kierownik nie słyszał. Nie dałam sie w nic w robić, bo kredyt wzięłam świadomie i póki co stac mnie na jego spłatę. A co do rodziców to nie uważam że powinni na mnie Harować, ale moja siostra dostała od nich pieniadze na start a ja nie, więc uważam że mnie też powinni pomóc! TYLE

Gość gość
Pracować warto tylko wtedy gdy się ma partnera/partnerkę. Singlowi nie warto, bo i tak się nie utrzyma jak nie ma własnego mieszkania.

Gość gość
gość dziś dlaczego wywnioskowałaś ze mam kredyt bo rodzice mi nie pomagają? Poparcie dotyczyło osób w pracy którzy nie potrafili walczyć o swoje prawa, kiedy przychodziło co do czego to każdy milczał. A tyle mieli do powiedzenia jak kierownik nie słyszał. Nie dałam sie w nic w robić, bo kredyt wzięłam świadomie i póki co stac mnie na jego spłatę. A co do rodziców to nie uważam że powinni na mnie Harować, ale moja siostra dostała od nich pieniadze na start a ja nie, więc uważam że mnie też powinni pomóc! TYLE X Bo w taki sposób napisałaś i taką cię odebrałam. Wierzę ci że ludzie dużo gadają za plecami kierownictwa a jak przyjdzie co do czego to każdy milczy. Więc albo zmień pracę albo potraktuj to jako coś co zabiera ci kilka godzin dziennie i zostaw za sobą kiedy wychodzisz. Swoją drogą, masz jakiś żal do rodziców? Powiedz im TO! Co masz do stracenia? Nikt w twojej głowie nie siedzi więc mów w czym sprawa i niech będzie jasno dla ciebie i rodziców.

Gość gość
Ja zarabiam 650 zl....