Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Swędząca skóra po prysznicu, twarda woda?

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Od około dwóch miesięcy bardzo swędzi mnie skóra po wzięciu prysznicu. Wszystko zaczęło się po tym, gdy miałam silikonowane miejsce między kafelkami a brodzikiem (mam krzywe ściany w łazience i była tam luka). Nie wiem, co to ma wspólnego z wodą, ale wcześniej nigdy nie miałam takich problemów. Od tego czasu dokładnie myłam kabinę i całą resztę 3 razy, ale nic to nie dało. Używam tych samych kosmetyków, co zwykle, a po prysznicu stosuję balsam. Bezpośrednio po swędzą mnie tylko plecy na dole, ale gdy położę się spać (3-4 godziny później) to swędzi mnie już cała skóra, która dotyka łóżka. Leżę na plecach - swędzą mnie plecy i pupa, przewrócę się na bok - swędzi bok, na drugi to samo. I to tak, że nie da się wytrzymać. Koszmar! To nie wina pościeli, bo zmieniałam, a poza tym dzieje się tak tylko, gdy wezmę prysznic. Często nawet gdy na drugi dzień ćwiczę jogę i pochylam się do przodu to czuję, jakby skóra na plecach była tak sucha, że mi się rozrywa na kawałki. Dodam, że to nie jakiś problem ze skórą, tylko na 100 % wina wody w prysznicu, bo gdy myję pod nim głowę to mam łupież - skóra głowy jest tak przesuszona, że się z niej sypie. Natomiast gdy umyję głowę pod kranem w kuchni to po łupieżu nie ma śladu. Próbowałam pod prysznicem nie używać prysznica (tej końcówki z wężem) tylko myć się pod kranem, ale efekt jest ten sam, więc cała woda jest "skażona". Czy ktoś ma jakiś pomysł, co z tym zrobić? Wymienić sitka, baterie? Woda jest chyba taka sama w całym mieszkaniu, a źle jest tylko pod prysznicem, zlew i umywalka są w porządku, bo gdyby było inaczej to swędziałaby mnie też twarz i wszystko, co w ten sposób myję. Czy jest możliwe, że jakieś opary z silikonu się tam dostały i wpływają na wodę? Może to zbyt daleko idąca myśl, ale już nie mam pojęcia, co się stało. Będę bardzo wdzięczna za pomoc i sugestie, bo naprawdę utrudnia mi to życie.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować