Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktoś miał przypadek opętania w bliskim otoczeniu?

Polecane posty

Gość gość

Jakie były objawy i co pomogło?

Gość gość
obecnie rządzący plus 18% społeczeństwa - póki co nic nie pomaga

Gość gość
nie ma czegos takiego ludzie dorosnijcie

Gość gość
Czytał Pottera i potem miotał nim szatan. Pomogła kąpiel z biskupem w wodzie święconej

Gość gość
Moja mama się zetknęła z czymś takim chyba raz i bardzo się przestraszyła. Najczęściej można być świadkiem tego zjawiska jak są np msze o uzdrowienie. Mój sąsiad widział coś takiego właśnie w czasie jakiejś pielgrzymki już na miejscu, nie pamiętam gdzie to było ale gdzieś za granicą. Jak sie ktoś go o to zapytał o to powiedział że nie chce nawet tego wspominać

Gość gość
Ja widziałam na filmie ;)

Gość gość
Kolega opowiadal ze u nas w okolicy bylo opetanie po tym jak rodzice chlopca przywiezli z wakacji jakas tam figurke bozka. Ten kolega byl ministrantem i nawet mial isc na ksiedza. Wiec obracal sie wsrod ksiezy. Opowiadal mi ze niby ksiazki spadaly z polek. Ja w to nie wierze. Wierze w choroby psychiczne.

Gość gość
Ostatnio ogladalam program o egzorcyzmach. Na koncu ksiadz przyznal, ze nie ma czegos takiego jak opętanie. Ze to choroba psychiczna i zamiast do ksiefdza trzeba isc do psychiatry lub psychologa.

Gość gość
U mojego kuzyna wszyscy podejrzewali opętanie przez diabła. Ciągali go po kościołach odprawiali dziwne czary mary. Po nieudanych próbach okazało się, że to opętanie to schizofrenia. Pobyt w szpitalu i leki pomogły.

Gość gość
Wiedza na tym forum zerowa widzę... Jeśli u osoby podejrzewa się opętanie lub dręczenie (bo opętanie to najgorsza i najbardziej poważna forma zniewolenia) to piewrsze kroki kieruje isę do księdza egzorcysty, który robi rozeznanie i najpierw również wysyła do psychiatry. Jesli psychiatra uzna,że to nie są zaburzenia psychiczne ani choroba,wtedy egzorstysta odprawia egzorcyzmy. Do autora: w necie jest dużo na temat przyczyn opętania,objawów itd..

Gość gość
taaa, widział, słyszał, same brednie to już nie sredniowiecze, obudźta sie

Gość gość
u mnie w pracy (hospicjum)byl taki facet kolo 30 ktorego rodzina podejzewala o opetanie, odpraiali jakies modly nad nim bo zachowanie mu sie zupelnie zmienilo, po kilku tygodniach facet trafil do szpitala, po tem do nas, mial raka mozgu i zmarl

Gość gość
"taaa, widział, słyszał, same brednie to już nie sredniowiecze, obudźta sie " Każdy tak bagatelizuje dopóki się z tym nie zetknie osobiście. Jakby wam nagle ktoś taki wydobył z gardła krzyk totalnie nie z tej ziemi którego żadna istota ludzka nie byłaby w stanie z siebie wydobyć choćby w najcieższym stadium choroby psychicznej bo technicznie organizm nie jest w stanie tego wykonać to byście już nie byli tak pewni jakiejś tam banalnej schizofrenii. Ja już sie nauczyłam że to że ktoś żartuje głupio na jakiś temat to jeszcze nie znaczy że ktoś taki ma racje. Już sie nieraz sparzyłam ze uwierzyłam komuś kto coś bagatelizował bo uznałam że skoro taki pewny siebie to widać pewnie wie co mówi i okazywało się że potem w trampkach w zimie chodziłam z powodu takiej wesołej osoby. Także ja te wasze wesołkowate komentarze to traktuje raczej z irytacją.

Gość gość
15.20: zgadzam się całkowicie. Ludzie nia maja pojęcia, o czym mówią...

Gość gość
A ty rozumiem taki krzyk slyszalas......na youtubie :)

Gość gość
Wpisz sobie w wyszukiwarkę co szatan mówi w egzorcyzmach albo demony seksu ks Piotr glas . Zobaczysz, dowiesz sie

Gość gość
Ja przechodzę opętanie jak słyszę o drugim dziecku.

Gość gość
23.55 :D :D :D

Gość gość
Nie. Ale znajomy ksiadz mi opowiadal ze jak chodzil po koledzie to w jednym domu od razu zaznaczono zeby nie kropic kropidlem i nie zwracac sie do jednego z domownikow bo bardzo agresywnie reaguje na wszelkie przejawy jakiejkolwiek religii.

Gość gość
- Do wypowiedzi gościa z wczoraj z 14,07. Wszystko to prawda co piszesz,tylko jest mały problem z egzorcystami kościelnymi i badaniami psychiatrycznymi a mianowicie jeśli słyszy się że co roku liczba ich wzrasta znacznie bo tak ogromne jest zapotrzebowanie na ich usługi to z chęcią udzielenia pomocy jest bardzo źle. Dlaczego jeśli dostałem taką misję oczyszczania ludzi zniewolonych złymi mocami szukają pretekstów żeby tylko odesłać delikwenta z przysłowiowym kwitkiem?.Napiszesz że chcą mieć pewność co do zdrowia psychicznego,ja nie podzielę takiego poglądu,bo dobry egzorcysta ,jest w stanie odczuć obecność złych bytów wokół danej osoby. -Jasnowidz.