Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MartaD4

Konflikt w rodzinie. Imiona dla bliźniąt

Polecane posty

Gość MartaD4

Mam rozwiązanie na 14 lipca. Urodza się dwie córeczki. Jakieś sugestie odnośnie imion? Myślałam nad imionami Magdalena i Klaudia. Mój mąż twierdzi, że te imiona są ,, zbyt zwyczajne ". Mąż proponuje Wiktoria i Sara. Moja mama mówi, że teraz to się dzieci nazywa imionami naszych pradziadkow. Sama nie wiem co wybrać.

To są Wasze dzieci a według mnie Wiktorii jest teraz mnóstwo. Nie słuchaj znajomych czy rodziny ewentualnie dogadaj się z mężem :). Ja też własnie jestem w ciąży, będzie córcia imię mam już wybrane. A Ty chciałabyś oryginalne imiona czy jakie?

Gość gość
Wiktoria i Sara mi sie nie podobaja, szczegolnie jesli masz typowe polsko brzmiace nazwisko. Jesli nazywasz sie Marta, to moze wybierzesz dwa imiona zazcynajace sie na M?

Gość gość
Może Kafe i Teria :classic_cool: 🖐️

Przede wszystkim należy wlaśnie popatrzeć na nazwisko bo jak słyszę Konstancja Noga, Leczysław Żabcia to cięzko w pracy opanować uśmiech.

Gość gość
Magdalena i Klaudia bym nazwała, ale mąż się nie zgadza.

Mnie się te imiona też nie podobają. Poszukajcie jeszcze innych i przeciez trzeba osiągnąc kompromis :).

Gość gość
Eyamei, o to to właśnie! Trzeba wybrać takie imię, żeby m.in. jakoś zgrabnie komponowało się z nazwiskiem. Bo potem są nieco komiczne efekty, np. arystokratyczne/staromodne/zagraniczne imię z nazwiskiem jak po chłopie pańszczyźnianym.