Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Blagam pomozcie.. moj syn nic nie chce oprocz piersi

Polecane posty

Gość gość

Juz ma 9 mc a nic innego nie chce jesc.. ja waze juz 49 kg, pokarm mi sie konczy ( dziecko przez cala noc musi byc przy piersi i pije ! Co tydzien temu tak sie jeszcze nie dzialo).. probuje mu robic mleko modyfikowane ale nic z tego.. wszystko probowalam, nawet z moim mlekiem :< sloiczki kilka razy sprobuje i tyle z jedzenia :< kaszki, mleko, nic nie dziala :(

Gość gość
Butelki tez mam 3 rodzaje.. :( Syn najbardziej preferuje plaskie smoczki do ssania, nie lubie okraglych.. tak samo w butelce. Troszke herbatki sie napije ale pozniej pluje.

Gość gość
No taki duży chłop i ma się przez smoczek uczyć jeść na stare lata? Spytaj męża czy z baby na dmuchaną lalkę by się przesiadł. Słoiczkami też pluje? Znaczy dzieciak eko się trafił. Daj mu jedzenie na talerzu prawdziwe i niech je.

Gość gość
Musisz tak naprawdę sama przez to przejść, na odległość nikt ci nie pomoże. Z moją córka było podobnie - całe noce wisiała na piersi. Musisz się zdecydować - czy chcesz definitywnie odstawić od piersi. I wtedy podajesz konsekwentnie butelkę. Popłacze, ale w końcu zaskoczy jak porządnie zgłodnieje. A z innymi potrawami - po prostu próbujesz do skutku, chociaż po trochu. Niestety nie każde dziecko chętnie i szybko daje się przestawić, ale wyluzuj i uwierz, że twój synek nie będzie pił tylko mleka już zawsze;-)

Gość gość
Butelkd próbuje mu dawac od kiedy skonczyl 2 mc a tu z piciem a tu cos innego. Mialam egzaminy i zostawialam w butelce moje mleko. Troche popil ale nie wszystko.. Normalne jedzenie mu tez daje typu rosolki itd. I dupa. Troche zje i placz !

Gość gość
To pozwól mu zjeść samemu po prostu daj na talerzyk niech weźmie łyżeczkę do ręki. Sama frajda dla dzieciaka.

Gość gość
Tak już weźmie łyżeczkę jak nawet nie wie co to jest puknij się w łeb. Karmcie dłużej cyckiem to będziecie mieć mniej problemów z dziećmi. A potem cieszą się jak kretynki że ojej mój dzidziuś chce tylko cycunia ojej jak super. A potem anemia jak nic idiotki