Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy pzreszkadzałoby wam to jeśli wasz facet by seplenił i nie mial prawka?

Polecane posty

Gość gość

Poznalam wspanialego faceta jednak sepleni, nie wymawia "sz" zamiast tego wymawia "s" i w dodatku nie ma prawa jazdy. Czy wzielysbyscie taka znajomosc pod uwage?

Gość gość
W*********j materialistyczna świnio.

Gość gość
Brak prawka to nie problem. Mój chłopak też nie miał, kiedy się poznaliśmy. Zrobił później choć i tak nie jeździ. Ale seplenienie to trochę obciach. Zaniedbanie rodziców. Może jednak iść do logopedy. Tylko trzeba chcieć coś z tym zrobić. Dla mnie gorszy byłby brak uzębienia ;)

Gość gość
Ile ma lat? Prawko zawsze można zrobić, a z seplenieniem dziwię się, że nic nie zrobił, wystarczy logopeda, to zaniedbanie.

Gość gość
ma lat 29 wychowywal sie na wsi, zaniedbanie ogromne które teraz procentuje :/

Gość gość
Jeśli poza tym byłby fajny, to by nie przeszkadzało, ale namawiałabym go na skorygowanie tego.

Gość gość
29? To faktycznie spore zaniedbanie, ale piszesz, że jest wspaniały :) Może warto go naprowadzić na logopedę? Niektórzy potrzebują kogoś, kto nimi pokieruje. A prawo jazdy, to taki problem? Przecież zawsze można je zrobić. Nie skreślaj go, tylko pomóż :)

Gość gość
Bardzo fajny chlopak to jest, wrecz fantastyczny :) ale jak mu to powiedziec jak zaczac w ogole temat jego wady wymowy? Moge powiedziec mu kiedy bede wymieniala jego cechy np "jestes taki fajny i tak slodko nie wymawiasz SZ"? tak moze byc?

Gość gość
Nie, bo wtedy on to zrozumie tak, ze to fajne. Na Twoim miejscu bym to przez jakiś czas zniosła, żeby go nie spłoszyć, a potem zaczęła temat logopedy.

Gość gość
prawa jazdy nie wymagalabym ale na pewno starałabym się go nakłonić do wizyty u logopedy,to żaden wstyd ani żadna trudność,a warto żeby ladnie się wysławiał

Gość gość
A jak myślicie jak można taki temat zacząć?

Gość gość
Męża siostra wyszła za faceta który się jąka i jakoś jej to nie przeszkadza

Gość gość
Kochanie, nie obraź się na mnie, jesteś wspaniałym facetem, ale czy wiesz, że troszkę seplenisz? Może warto pójść do logopedy? Jak będzie dostatecznie zaangażowany, to nie odbierze tego jak krytyki.

Gość gość
Obydwie wady czy to seplenienie czy jakanie zaleza od stopnia jej nasilnenia, nie przeszkadza jakanie czy seplenienie jesli dana osobe mozna zrozumiec przy tym bez problemu. Natomiast jesli dana osoba mowi tak ze w przypadku jakania trwa minutami wypowiedzneie jednego slowa a w przypadku seplenienia trzeba 5 razy powtarzac "co?" to juz jest tragedia.

Gość gość
Mysle,ze nie przeszkadzałoby mi to :)

Gość gość
Pytaj się ciągle co mówił. Nic tak nie wkurza faceta jak konieczność powtarzania, w końcu będzie chciał to zmienić.

Gość gość
gość dziś o dobre! sposobem go, sposobem :))

Gość gość
A faktycznie tak bardzo sepleni, że nie jesteś go wstanie zrozumieć? Bo wiesz, on może się 'zamknąć w sobie' przez takie uwagi, nie będzie chciał/będzie się bał z Tobą rozmawiać.

Gość gość
Wlasnie nie! Mozna go zrozumiec bardzo dobrze, tylko po prostu jest to slyszalne. Tylko jest takie "sysunia" :) Ale mozna zrozumiec bez problemu

Gość gość
mysle ze nie jesli seplenilby sobie niezbyt mocno

Gość gość
Seplenienie tolerowalabym bardziej niz np jakanie

Gość gość
A czy to jest w ogole dziedziczne taka wada wymowy?

Gość gość
Ja też poznałam fantastycznego faceta ale nie miał prawa jazdy więc z nim zerwałam. A ten, z którym teraz jestem ma prawko ale pije prawie codziennie alkohol. Gdzie ci normalni mężczyźni.